Jump to content
Ménemszól.hu

Zorda

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  7
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  143d 10h 37m 48s

Megbízhatósága

0 Semleges

Zorda tagunkról:

 • Rang
  Talpas
 1. Köszönöm a választ! Igazából a 2-3 XLR kapásból ki lenne használva a mikrofonok miatt. Van esetleg valami átmenet a Twin és a Focusrite között? Igen a Winodws 10 kizáró tényező. Bár nekem az is meglepő, hogy a Twin-ből van fekete változat is. Én eddig csak 2 típusával találkoztam. A profi minőség hosszabb távú befektetés miatt jobb lenne, de a szoba amiben használnám egyelőre akusztikailag nem kezelt és még nagyon kezdetlegesek ezek az elképzeléseim rengeteg mindennel csak most ismerkedek szóval nem vagyok sok mindennel tisztában. Az akusztikai problémára majd fel kell kérjek egy hangmérnököt. A termékekkel amiket ajánlgattak azoknak is mostanában szoktam utána nézegetni. Szoftver szempontjából nem vagyok túl stabil lábakon. A reaper-t próbálgattam, ami úgy néz ki megfelel, ezt használtam a sávok összemixelésére, a digitális alapok készítésére pedig FL studio-t használtam de annyira még nem alakultak ki a dolgok, hogy 100%-ban ragaszkodjak hozzá. Nyitott vagyok más szoftverekre. Egyedül a Pro Tools nem jött be, bár túl sok ideig nem használtam és a problémám vele csak a VST-vel kapcsolatos probléma volt és nem találtam módszert hogy létezne-e ugyan az a plugin nem VST-ben és azokat berakosgatni a Pro Tools-ba. Szerkesztés: Az Ableton Lite-ot még kipróbálnám, mert úgy tudom hogy az jár a Focusrite mellé szóval ha véletlenül arra esik a választás, akkor azt is letesztelem. Persze a hangszerek kicsit körülményesebben bár, de megoldhatóak külön-külön. Ebben még nincs gyakorlati tapasztalatom csak egyszer haverral kipróbáltuk, hogy milyen faca hogy működik és lehet tök hülyeség az elképzelésem és teljesen külön-külön jobb felvenni őket.
 2. Köszönöm a választ! Igazából ha másnem spórolgatok, de arra amire megéri nem sajnálom a pénzt. Amit szeretek és tetszik hajlandó vagyok megfizetni, de mindig kínosan ügyelek arra, hogy az tényleg jó legyen, mert olyanra, ami nem jó 1000 forintot is sajnálok.
 3. A címben is említett Focusrite scarlett 18i20. M-Audio M-Track 2x2-ről váltanék. Igazából annyira nem gondoltam végig, hogy mennyi a maximum, amit rászánok, mert egy konkrétat akartam venni (Apollo Twin) és lebeszéltek róla, hogy ha tényleg sok mikrofont és több hangszert is fel akarok venni, akkor a Focusrite scarlett 18i20 sokkal jobb választás és még olcsóbb is. Én is PC-s voltam eddig, de azt mondták, hogy a Windows nem képes olyan szinten jól összedolgozni a hardverekkel, mert egy hangkártyánál Windows és Mac esetében a Machez képest több MS késés is létrejöhet, amit egy érzékenyebb fül már meghall. Szerkesztés: Azt még elfelejtettem, hogy kis egyelőre kezdő házi stúdióban használnám, hangszerek és mikrofonok rögzítésére, keverésre, alapok készítésére. A Mac-től pedig nem zárkózom el csak eddig csak PC-m volt és félek, hogy kidobok rá egy csomó pénzt és utána nem válik be ráadásul eltelik néhány hónap és ha hibátlan állapotban is van, akkor is csak töredékéért tudnám eladni. Az operációs rendszerekről pedig még annak tudatában szeretnék véleményeket kapni, hogy Windows 10-re nem vagyok hajlandó váltani semmilyen körülmények között.
 4. Zorda

  Focusrite scarlett 18i20-at érdemes vásárolni?

  A mostani hangkártyámat szeretném lecserélni egy jelentősen jobbra több okból. Eredetileg egy Apollo Twin hangkártyát néztem ki magmanak, de lebeszéltek róla, hogy ennél olcsóbban sokkal jobbat lehet kapni. Végül egy Focusrite scarlett 18i20-ra beszéltek rá. Igazából megtetszett, mert eredetileg hangszereket is szerettem volna felvenni és ez így kevésbé körülményesen megoldható viszont, ha már kiadok ennyi pénzt valamire szeretném tudni, hogy meg is éri-e? Lenne mégegy kérdésem. Nem tudom, hogy ennek egy új topicot kellene nyitni vagy szabad-e itt és mégegy kérdést/felvetésről véleményt kérni, de próbálnak rábeszélni a Mac-re. Azt mondták hogy a PC-met cseréljem le, mert általában a Mac alapú gépekhez igazítják a hardvereket és a többi operációs rendszeren éppen csak mennek, de sokszor jelentős teljesítmény visszaeséssel. Ez igaz? Tényleg megérné váltani? Soha nem volt és nem is használtam Mac-et. Picit óvakodok tőle, mert rengeteg pénz egy Mac gép.
 5. Zorda

  Énekhang

  Köszönöm a válaszokat. Találtam egy ének tanár-t, aki a hirdetése alapján nagyon szimpatikus, remélem fog is tudni velem foglalkozni, bár nincsen közel. Köszönöm a segítséget!
 6. Zorda

  Énekhang

  Köszönöm a válaszokat! Most néztem, hogy a közelemben nincsen énektanár szóval ez is egy jó kaland lesz.
 7. Zorda

  Énekhang

  Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy most kezdtem el úgy komolyabban mozogni zenei körökben és sok mindent szeretnék megtanulni. Rap zenei körben mozognék viszont akadt egy kis probléma. A refréneket énekelni kell és a legutóbbi tesztfelvételen kiderült, hogy egyáltalán nincs jó hangom. Hogyan lehet ezt orvosolni? Elsősorban nem szoftveres megoldásokra lennék kíváncsi, de ha nem marad más a szoftveres megoldásokra is vevő vagyok. Például a katasztrofális hangomból egy énektanár tudna kihozni valamit?
×