Jump to content
Ménemszól.hu

ZsoltiD

Regisztrált tag
  • Tartalom számláló

    9
  • Csatlakozott

  • Utolsó bejelentkezés

  • Ennyit fórumozott

    64d 15h 6m 17s

Megbízhatósága

1 Semleges

ZsoltiD tagunkról:

  • Rang
    Talpas
  • Születésnap 1989-03-15

További Információ

  • Lakhely:
    Budapest
  1. ZsoltiD

    Roland XV-2020 modul mentés probléma

    Sziasztok! A segítségeteket kérném egy XV-2020 hangmodul beállításánál. A manualban megtaláltam, hogy kell elmenteni egy hangszínt a user bankba. A hozza tartozó szoftverrel is tudom módosítani. Viszont a modul common system beállításait, módosításait nem tudom elmenteni. Gondolok itt pl a tempora, patch remain funkcióra vagy master hangerőre. Lásd ITT. Ha az utóbbiakat átállítom, a hangszínváltásnál (patch) egészen addig érvényben marad a módosítás, amíg újra nem indtom a modult. Ha a patch melletti save-re nyomok akkor csak az adott hangszin beallitasait menti el hosszu tavon, a common systemet nem. Van valakinek ötlete, hogy hogy lehetne ezeket a beállításokat is elmenteni? Üdv.: D. Zsolti
  2. Közben feltettem a 2.0 (nem az eredetileg rajta lévő 2.01-es) firmware-t, mert azóta problémázik pár funkció, amióta visszakaptam a szervizből. Például a Pitchbend kerék fordítva működött, meg bekapcsolásnál nem írta ki adott gombnyomásra a firmware verziót. Illetve hiába állítottam be az MSB, LSB értékeket, nem azt küldte. Arról nem is beszélve, hogy két oktávot kellett transzponálni, hogy normálisan szóljon. (Ilyen akkor fordult elő régebben, amikor a régi CME UF8-asom alaplapját kicseréltem egy UF7-re, mert a másik tönkrement, ott is transzponálni kellett [gondolom a másik firmware miatt]). Ezt azért tudtam megtenni, mert az összes CME UF billentyűzetnél ugyanaz az alaplap van, csak a hozzá tartozó firmware-t tákolgatták. Szóval a lényeg: A most frissen feltett 2.0-s firmware-el beállítottam az MSB-t 87-re, az LSB-t 0-ra, és így már frankón sorban lépked. Én a User bankot használtam. A régi UF8-nál is ezt használtam, viszont amikor ott a modulon manuálisan állítottam a bankot, akkor is sorban lépkedett a hangszíneknél a billentyűzetet használva-> tényleg nem küldött ott LSB, MSB üzeneteket, csak Program Change üzenetet. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
  3. Közben megnéztem az XV-2020 kézikönyvét (Itt). Meg még ez van hozzáírva: 'Voice: number of voice, LSB: Bank Select LSB, MSB is all 121, PC: Program Change Number Key Assign: all POLY' Itt látszik, hogy pont azokra a hangszínekre vált amelyik mellett a Program Change a megfelelő számmal szerepel. Gondolom ez nem felülírható a modulnál.
  4. Szerintem az nem baj, mivel nem változtat értéket egyszer sem MSBnél és LSBnél sem, tehát mindig ugyanazt küldi.. De ha biztosra akarunk menni, akkor valaki meg tudja nézni, hogy egy normál szintinél milyen midijeleket küld ki hangszínváltáskor? Sajnos most nincs kéznél másik billentyűzet. :S
  5. Volt reset, a szervizes csávónak is ez volt az első kér(d)ése. A probléma nem oldódott meg.
  6. Visszajött a szervizből a termék, alaplapot cserélték a felső két oktáv 'rosszalkodása' miatt. Ez már nem is probléma. Viszont a hangszínváltás még mindig nem működik rendesen. Most már sikerült monitoroznom, hogy az UF80 milyen midi jelet küld a modulnak. A monitorozást csatolom, hátha valaki tud valamit kezdeni vele. :S Odaírtam, hogy mikor váltottam hangszínt a billentyűzeten, és a modulon ekkor melyikre váltott.
  7. Szia! Koszi, h elkuldted! En is utanaolvastam az altalad mutatott linken. Valoban erdekes a dolog. De leginkabb amiatt, h az otthoni szurke uf70-en is ugyanez a rossz jelenseg zajlik le, a regi normal 7en meg nem. Mivel még 3 munkanapon belul vagyok, es a felso ket oktav nem ad eletjelet a modulnak sem, visszakuldtem a szintit. En is csekkolni akartam a kuldott midi jelet, de win7en egyszeruen hiaba talalja meg a billentyut, usbn keresztul nem erkezik semmi, amikor jatszom, vagy nyomogatom a gombokat... Kivancsi leszek a szerviz velemenyere, megoldasara. Kar h ilyen arkategoriaban (110e ft korul) nem nagyon van hasonlo tudasu billentyu a piacon. Meg talan az m audio oxygen 88, de annal meg a hangszinvaltast olyan mintha csak egyenkent lehetne produkalni, lassan lepkedni. Az ufnel meg a vegallas nelkuli potival gyorsan odaporgetem ahova kell. A jobbaknal mar a szamkombinaciot is be lehet potyogni, 250e ftert...
  8. Sziasztok! Pár napja vettem egy CME-UF80 Classic midibillentyűzetet. Egészen ideáig a Roland XV 2020-as modulomat az elődjével, a CME-UF8-al használtam. Én meg voltam vele elégedve. Elég sokáig bírta. Ahogy megjött az új modell (CME-UF80 Classic), összekötöttem a modullal, de érdekességet tapasztaltam: - A hangszínváltással van a probléma. Ha ->1-es hangszínt állítok be a billentyűzeten, akkor a modulon 1-re állítja, -> ha 2-t állítok a billentyűzeten, akkor a modulon 4-et állít -> ha 3-t a billentyűzeten, akkor a modulon 6-ot -> ha 4-t a billentyűzeten, akkor a modulon 8-at -> ha 5-t a billentyűzeten, akkor a modulon 10-et stb... Anno próbáltam egy szürke UF70 (nem classic)-el, és ott is ugyanez volt a probléma. Van egy UF-7esem (nem UF-70), ott tökéletesen működik. Valakinek van ötlete, hogy miért van ez, és mi lehet a megoldás? Előre is köszönöm! Zsolti
×
×
  • Create New...