Jump to content
Ménemszól.hu

MOXI

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  14
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  7558d 8h 19m 45s

MOXI last won the day on April 2 2019

MOXI had the most liked content!

Megbízhatósága

8 Semleges

MOXI tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ezen a mai napig gondolkodok. Opciók: 1 a Moxf-et készségszinten sikerült működtetni, és még így sem tökéletesen, ergo a Modx-nél kezdődne minden előlről. 2 a Moxf-nél az első találkozás (ismerkedés) azonnali szerelem volt, most ezt nem éreztem. 3 a hangok csábítóak voltak, az apró kütyük elvarázsolták az elmét, - zongorából egy tekeréssel folyamatos átmanettel gyönyörű el. zongora, - ez nagyon tetszett, de 2-3 nap múlva azt kérdeztem magamtól, de mihez is kell ez nekem??? 4 probalgattam a szekvenszerét! Ósdi, amatőr zenész vagyok, jó a Cubase, de nekem ez még fontos, bíbelődni a hangzással. Háát, megintcsak a Moxf... 5 uj generáció, előbb utóbb mindenkinek ez lesz, én miért legyek kivétel? Igen, de miert is vegyem meg, ha a Moxf még mindig szerelemben tart, a kettő pedig anyagilag nem megy? Az igazi ok talán még ezek mellett is rejtve van előttem, de próbáltam megmagyarázni, amit igazából nem lehet. Egyszer lehet, hogy mást írok erről, mert a Modx elisnerem, gyönyörűen énekel, és mert az élet maga is örök változás!
 2. Valóban nagyot szól a Modx, nagyszerű hangszer! Egy hétig volt nálam, átbogarásztam, és valami nagyon hiányzott belőle a Moxf-hez képest, de egyszerűen nem tudtam, hogy mi, ezert nem mertem váltani. Egyenlőre nekem a Moxf, azonban egyszer lehet, hogy eljon az az ido...
 3. Nehéz, kis hazánkan megoldhatatlan problémát érintettél! Most bizonyára sok kollégának kinyílik az a bizonyos bicska a zsebében attól, amiket mondok: A technikus fontosabb, mint a gitáros, szintis... Mindent tönkre tehet, vagy - és ezt a nagyérdemű észre sem veszi - lemegy a buli, "oszt kész"! Ha szerencséd van, jó fülű, a divatos (nyugati vagy egyszerűen "csak" divatos) hangzásra nyitott technikust kapsz, az égig repíthet! Csak hol van ő? És nagyon sok studióban majdnem ugyan ez a helyzet, kelet-európai a hangzás! Persze vannak azért kivételek Csakhogy: miközben a tengeren-túlon közepes bandákból a profi menedzsment világsztárt farag, itt a tehetségek jó esetben a Petőfi rádióig jutnak, mert sok sztárunk mielőtt a rádióban énekelni kezd, már halljuk a zene hangzásából, hogy ez csak itthon készülhetett.. Persze le a kalappal előttük ezért is, csak ezek a siralmak arról jutottak eszembe, amiket leírtál, és hangosan kezdtem ezt tovább gondolni (képzavar)! Szóval, E.Sz.M.Sz: a zenekar teljes jogú tagja, a testének része a technikus! Te hiába csavargatod fel a szinti potiját, ő lehúzza, és csak ő győzhet, mert a Mute gomb is nála van!
 4. De nehany szót írnék az eredeti témánkban is! Én azt vettem észre, hogy az utóbbi időben a MOXF-et túlértékelik az FA-hoz képest. Kétségtelen, hogy jó hangszer (miután mindkét hangszert használtam, volt rálátásom, és fentebb le is írtam a véleményem), azonban most mondok egy meglepőt, lehet vele vitatkozni! Véleményem szerint a Moxf nagyobb dobás a kevésbé felkészült és kreatív zenészek számára (én is ide számítom magam)! A jó zongoristáknak az FA a nagyobb ünnep (SN zongora, complett szekvenszer, kifogyhatatlan számú hangszínkészlet, logikus, átlátható szerkesztések, címzett nyomógombok, stb, stb.)! Nekem ebben a pillanatban mindkét cég hangmotorja hiányozna a munkához, most épp ezirányban indult el valami, ha minden korrekt módon alakul... E. Sz. M. Sz: (Egy szó több mint 99 helyett - Rejtőtől szabadon) nekem Moxf8-FA06, jobb zenésznek FA08-Moxf6. És még van hangszer ezeken kívül is!!!
 5. De ugye nem a hegedűre gondoltál.. A csapat viszont jól szólt együtt!
 6. Örülünk annak, ha valaki olyat tud mondani, ami nekünk nem jut eszünkbe, vagy csak egy hangszer megvásárlása után jönnénk rá. Úgyhogy én minden szónak és minden hozzászólásnak örülök, mert a tévedésekből is tanulok. Tehát köszönet mindenkinek.
 7. Valóban, hasonló az ár. Azonban amíg a MODX még jó ideig csak újként vehető meg, a MOXF használtan jelentősen olcsóbb, mint minden több éves hangszer.
 8. Így igaz! És a pad-jeit szinte a gospel zenének gyártották. De miután nem ebből élek, egyenlőre messziről csodálom! Egyezik a véleményünk, én is bárkit biztatni tudok, ha lehetősége van, érdemes hazavinni.
 9. Nem csak megnéztem, kipróbáltam. Elvarázsolt az a néhány trükk, amit bele építettek, és a hangja is csoda. De nem véletlenül írtam a MOXF-ről, hogy ebben a kategóriában... Egyenlőre amatőr gospel zenészként a pénztárcám nem ér fel a MODX8-ig, és ettől még elégedett vagyok. Számomra fontos a jó szekvenszer, szeretek vele bibelődni, és az az FA-ban és a MOXF-ben is nagyszerű. De akkor is ezek mellé egy MODX6, nem helyettük. Erre pedig egyenlőre csak reményem van, esélyem semmi...
 10. Nem szóltam eddig hozzá, de folyamatosan olvastam a véleményeket a MOXF-FA csatában. Olvastam nagyon értékeseket is. Nekem most is van egy FA08-am és MOXF6-om, így némelykor értetlenkedve, néha hevesen bólogatva olvastam a kritikákat. Én azt mondom, ez a két hangszer (kategóriájában) tökéletesen egészíti ki egymást. Az FA SN zongorái magasan verik a youtube-on rendesen "feljavított" MOXF zongoráit, miközben a többi akusztikus a MOXF-en sokkal jobb. Amíg a MOXF-en egy normális layer létrehozása felér egy lapraszerelt szekrény összeszerelésével, addig az FA-n a szemem előtt van minden, játszva állítom össze a rétegeket. A MOXF-en elkészített nóta ha már nem a hangszerről hallgatjuk vissza, vékonyabb, mint a hangszeren, azonban a studióban gyönyörűen fel lehet javítani, míg az FA felvételről is ugyanúgy szól. Amíg az FA-n kemény szellemi munkával készítessz el egy jó nótát, a MOXF sarkall a kreativitásra, ösztönöz arra a millió lehetőségével, hogy szuper nótát alkoss, és a többi, és a többi... Szóval egy szó mint száz: aki bármelyik hangszert leírja, hiba. Nem tudom ki, talán Csaba, (akinek véleménye - szerintem - mindig korrekt és mérvadó volt) írta, hogy az, hogy melyik tetszik, kizárólag ízlés kérdése. Ebben a kategóriában ezek kitűnő hangszerek, én is csak azért adom el az FA08-at, mert FA06-ot (vagy Roland super-natural-os zongorát felvonultató RD-t) szeretnék, és azért adom el a MOXF6-ot, mert MOXF8-at vennék helyette, vagy cserélném el őket, miután ezek ahhoz a hangzásvilághoz passzolnak, amit én szeretnék megjeleníteni. A billentyűszám megfordítása mögött sincs semmi különös, személyes okai vannak. Mindkét hangszert jószívvel tudom ajánlani, és még azt, ne youtube-on döntsünk, mire van szükségünk, élőben hallgassuk meg őket!
×
×
 • Create New...