Jump to content
Ménemszól.hu

gabo

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  175
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  4
 • Ennyit fórumozott

  178d 11h 7m 37s

gabo last won the day on August 14 2015

gabo had the most liked content!

Megbízhatósága

41 Megbízható

gabo tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.echorecording.com

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.929 profil megtekintő
 1. gabo

  UAD X Coming Soon!

  Ezek nagyon komoly teljesítmények, nagyon komoly áron! ? Szerencsére a tavaly összerakott I7-es rendszerünk még sok évig jó lesz, mert 50%-ot kihasználó projektünk is ritka, így egyelőre freeze és egyéb stembe renderelős trükkökre sincs szükség. Nem is szeretnék néhány évig külső vinyó vásárláson kívül gépfejlesztésre gondolni, költeni pláne! ?
 2. gabo

  De-essing

  Én már a felvételnél használom az XQP 531A-t, hogy a keverésnél már kevesebb gondom legyen. Van olyan énekes, akinél semmilyen vas vagy plugin nem tud tökéletesen dolgozni! :-) Persze, azért nem ez az általános.
 3. gabo

  UAD X Coming Soon!

  Igen, az átalakító beteg drága és persze az Apple féle nem jó a PC-re és fordítva sem! ? A gépünkben egy ASUS X99 A II alaplap van egy Intel i7-es 5820K procival. A thunderbolt kártya pedig a ThunderboltEX 3 Pcie kártya. Ebbe csatlakozik az átalakító, amely megy az RME-be.
 4. gabo

  UAD X Coming Soon!

  Szerintem nincs gyerekcipőben már a TB az újabb PC-ken. Nálunk atomstabil tavaly március óta.
 5. gabo

  UAD X Coming Soon!

  A mi gépünkön is van az alaplapon TB header, de kellett egy PCI kártyás TB-3-as kártya, hogy legyen csatlakozó. Utána persze még egy TB3-2 átalakító, hogy a TB2-es Interface-ünk (RME UFX+)is működhessen... Tuti, hogy ezek az új X-es Apollók mennének a géppel. Persze, nem tervezem a cserét! ?
 6. gabo

  UAD X Coming Soon!

  Ez nekem új infó. Lehet, hogy csak a Cubase/Nuendo nem szereti. A Reaper mindig is kezelte rendesen. Volt, aki ezért állt át, mert az Ableton 128 Serumnál teljesen meghalt, míg Reaperen 25%-os volt a prociterhelés... Több, mint tíz éve én is azért váltottam Tracktion-ról Reaperre, mert az addigi egymagos gépet lecseréltük Core 2 Duo-ra és Tracktion recsegett, ropogott, míg a Reaper szépen kezelte a két magot.
 7. gabo

  UAD X Coming Soon!

  Még nem láttam semmit róla, de nagyot kell alkotniuk. Manapság egy Octo kártya is hamar elfogy, ami vicc szerintem ennyi pénzért, tekintve, hogy milyen procit vehetsz a gépedbe egy octo áráért stb.
 8. gabo

  uad emuláció

  Az Brainworx által készített Elysia pluginek biztos, hogy használnak oversamplinget. Ily módon: "Project sample rate lower than 50 kHz: 4x oversampling • Project sample rate lower than 100 kHz: 2x oversampling • Project sample rate higher than 100 kHz: No oversampling" A 2012-ben kijött Rocktrack gitárpluginjük is használta már. A jelenlegi 3-as verzió manuáljában nem találom a leírást erről, de nem hiszem, hogy elhagyták volna. : https://www.floridamusicco.com/PDF/bxrockrackmanual.pdf
 9. Azért ez elég vicc, hogy ennyi kártya visz el 48 db 1073-at. Ennyi pénzért elég combos pc-t építhetsz, ami szerintem erősebb, mint 6 octo kártya. Ma már végképp "csak" a hardverkulcs a legfőbb szerepe, ami az UAD részéről érthető, csak sok felhasználót pont ez tartja távol. ?
 10. Ok, de UAD-on sem futna sok el.
 11. Igen, téged tényleg jobban érint a probléma, mert a szimfonikus metálban valóban rengeteg sáv összejöhet.
 12. Vagy még az is van, hogy minden projektből kiírtod a felesleges sávokat. A kevesebb néha több! ? Amit nem sikerül 50 sávban elmondani, az 200-ban sem fog menni! ?
 13. Akkor a géped prociját eszi meg! ?
 14. Már kezdem érteni, hogy mikre mennek el az octo kártyák! ? Ennyi gitárszimulátor valóban megeszi őket! Szerencsére nálunk, maximum reampolni kell a gitársávokat pedálokon,erősítőkön keresztül, ha nem tetszik a felvett hang. Leginkább a hozzánk küldött sávokkal kell így tenni, mert ha mi vesszük fel, akkor megpróbálunk a lehető legközelebb kerülni a kívánt hangzáshoz. Pl. basszusgitárnál, éneknél eleve levellerrel veszek fel, így keverésnél a leveller plugint már megspórolom! ? Hozott anyagnál gyakran kijövök eq-ra, levellerre a kulcs sávoknál, aztán a végső simításokat pluginekkel oldom meg. Így elegendő a gép sok sávnál is a nativ pluginekkel.
 15. A filmeknél rengeteg zörej stb. sáv van. Ezeket külön sávokra teszik, így jön ki ez a sok sáv. Nyilván, nem egyszerre szólnak! ? Egy öt tagból álló zenekar is tud sok sávot létrehozni, de nem 1000-et azért jellemzően, inkább 20-100-at.
×
×
 • Create New...