Jump to content
Ménemszól.hu

mikehf

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  5
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  180d 5h 51m 37s

Megbízhatósága

0 Semleges

mikehf tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. mikehf

  Milyen mikrofont vegyek?

  Sziasztok! Nem teljesen mikrofon vásárlási téma, de nem akartam külön topicot nyitni neki: sztereo mikrofonozási technikákhoz mennyire fontos hogy egymáshoz illő pár legyen az adott típusból? (matched pair) Pl. drágább mikrofonoknál (U87, C414 stb.) vannak kifejezetten ilyen opciók. Mennyit számít hogy két külön darabbal van megoldva (márka és típus ugyanaz) mondjuk egy overhead felvétel vagy ilyen match-elt párral?
 2. Fagyapot mint alternatíva? Bár még sehol nem láttam hogy alkalmazták volna.
 3. Sziasztok! Bár már rég nem volt itt új poszt remélem tudtok nekem segíteni. Egy kisebb stúdiót tervezek építeni a közeljövőben. Mik azok a méretek amikkel minimum számolnom kell? Feljátszó helységnek 30-35nm-t gondoltam control/keverő helyiségnek pedig 20-25nm. Ami még kérdéses számomra hogy mi az a minimum magasság amit érdemes kialakítani mindkét szobánál? Családi házzal összekötve épülne így a hangszigetelés is fontos tényező lesz, de egyelőre még csak a tervezésnél méretezésnél tartok.
 4. mikehf

  Milyen mikrofont vegyek?

  Sziasztok! Mikrofon upgrade előtt állok (AT2020ról) és szemezek a Neumann TLM 102 vel illetve a Shure SM7B-vel. Ének, vokál, scream (hörgimorgi) lenne az elsődleges felhasználás. Melyiket ajánlanátok szívesebben? Vagy esetleg más? Előfok egy ISA lenne hozzá.
×
×
 • Create New...