Jump to content
Ménemszól.hu

rasguardo

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  11
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rasguardo's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • Collaborator Rare
 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

2

Megbízhatósága

 1. Ez egy borzalmasan jó kérdés. És elég érdekes, hogy literally semmi mással nem működik, csak ezzel. És ezzel viszont minden feature perfect. De ezt a részét én már meghagyom a profiknak Én csak szimplán borzalmasan boldog vagyok, hogy nem kell kidobnom a zongorát az emeleti csukott ablakon.
 2. MEGLETT A MEGOLDÁS Szószerint minden midikábelt és interfészt kipróbáltam már 500ft-tól 90ezer forintig. És semmi nem volt jó. Ma egy haverom a kezembenyomott egy Roland UM ONE mk2 kis interfészt. Bedugtam és azonnal tökéletesen működik minden. Még a pedálok is. Minden beállítás nélkül. Megmenekült a zongorám és az idegrendszerem
 3. Bármin keresztül kötöm, ugyanazt csinálja. Nemcsak a midisporttal. a Hangszerplázában meg mint utólag kiderült, windows gépen nézték. És amikor kérdeztem, hogy pontosan milyen eszközökkel, milyen gépen, milyen csatlakozással, melyik oprendszerrel...akkor meg ez volt: "Hát a kolléga már nem dolgozik itt."
 4. Elvileg lepróbálták a Hangszerplázában, ahol összerakta. De ott valami régebbi macOS verziókkal lett nézve. Elvileg.
 5. Peti szerelte meg a Yamahámat. De itt sajnos kompatibilitási problémák lesznek. Megnéztem winen is, hogy milyen üzeneteket küld a cucc, és halálpontosan ugyanazt csinálja, mint macen. Teljesen mindegy, hogy midisporttal küldöm, vagy a CODE-on keresztül. És ezt már azután, hogy Peti konkrétan mindent kicserélt benne, ami midi. Úgyhogy kezdem elengedni ezt a zongorát. Nem hibáztatom a zongit, mert 2009es darab. Csak örültem volna, ha megszólal.
 6. Kipróbáltam Win gépen. Drivert feltettem a midisporthoz. De ugyanaz, mint macen. A midisport 'midi in' lámpácskája folyamatosan flashel. És ugyanúgy beragad. A zongorán pedig cserélve lett a Yamahától rendelt gyári alkatrészekkel a full midi részleg. Még az aljzatok is.
 7. Sustain még nem is lenne probléma, mert azt küldöm a CODE-25 bemenetén. De igen...egyelőre úgy néz ki, hogy meg kell próbálnom valamit, ami NEM Big Sur, sajnos.
 8. Nem supportálja a drivert a big sur, sajnos. Azt már próbáltam. De az M-Audio billentyűn keresztül kötve is ugyanúgy rossz. Lehet, hogy valami nagyon friss kiadású midi interface megoldaná ezt a problémát? A midisport uno az nem igazán mai darab már.
 9. rasguardo

  Digitális zongora MIDI vezérlésre

  Sziasztok! Adott egy 2019 late iMac 27" i9 gép a legfrissebb Big Sur (tudom, tudom...kár volt) rendszerrel. Audio interface: Antelope Audio Zen Go DAW: Cubase, Nuendo, ProTools, Reaper, Ableton VSTi: Waves szintik, EastWest, Spitfire, Native Instruments...etc...sokminden A problémám a következő: Egy 2009es Yamaha YDP 140 zongorát szeretnék használni masterkeyboardként. Kétféle képpen próbáltam a gépemre kötni: 1. Midisport UNO: lenyomom a billentyűt, beragad. Csak akkor hagyja abba, hogyha a zongora programváltóját benyomom. 2. M-Audio CODE 25 bilentyűmön keresztül (ami class compliant): lenyomom a billentyűt, beragad. Az M-Audion kell ugyanazt a hangot lenyomnom, hogy releaselje. Midimonitor a következőket mutatja: noteON megérkezik a zongorámból, de noteOFF csak az M-Audioból tud érkezni. Erre azt olvastam, hogy a zongora noteON-ra egy zero velocityt küld OFF helyett. Nade, ezt valamiért nem akarja felismerni a macem. Mit tudnék tenni ilyenkor? Oprendszer visszaváltás nem opció és Windowst sem szeretnék bootcampben használni. Előre is köszi!
 10. rasguardo

  Shure SH 55 Series II

  Karcmentes, dobozos. Beszámításból került hozzám. Eladás oka: van másik ugyanilyenem Kardioid karakterisztikájú dinamikus mikrofon állványadapterrel.Hangszedő típusa: dinamikusTérbeli karakterisztika: kardioidBe / ki kapcsolóÁtviteli frekvenciatartománya: 50Hz - 15kHzSzilárd alumínium ház és robusztus konstrukció45 fokban előre dönthető és 80 fokban hátra dönthetőGyári tartozékok: billenő rögzitő-szerelvényKimeneti impedancia: 150 OhmMéret: 188 x 56 x 78 mmTömeg: 624g
×
×
 • Create New...