Jump to content
Ménemszól.hu

Aur1n

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  19
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

Megbízhatósága

0 Semleges

Aur1n tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sziasztok! Most találtam ezt az oldalt:https://www.pluginboutique.com/deals/index Számlát adnak, s ha van EU-s adószámod, akkor az adót is levonják az árból.
 2. Köszi a tippet, ennek az ára már normálisabb. A kérdés az, hogy a hangzás milyen. Te használod?
 3. Köszi szépen! Privátban küldtem egy midit. Jól látom, hogy egy ilyen csomag 1000EUR? 😮
 4. Mivel számlára szeretném venni, ezért nem. Egyébként nincs bajom a használt cuccokkal.
 5. Első körben 2db mikrofont fogok tudni venni, ha a kereten belül akarok maradni. Ahhoz meg két állvány kell. Valaki még esetleg valami jópofa kiskondenzátoros mikrofon javaslattal?
 6. Sziasztok! Van olyan midi-re használható klasszikus hangszer hangzás, ami tényleg olyan hangot biztosít, mint egy igazi hangszer? Gondolok itt hegedű, fuvola és nagy zenekari hangokra elsősorban. Ha van ilyen, akkor melyik szerkesztőhöz elérhető? Mert amiket letöltöttem és kipróbáltam (Pro Tools First, Studio One 4) azoknak borzalmas hangja van. Köszönöm!
 7. Hát az eddig olvasottak és megnézett videók alapján én is erre jutottam. (Talán feljebb írtam is valahol.) Viszont ez a nagy kérdés, hogy milyenek legyenek. Kis kondenzátoros mikrofon Rode NT5 ár: 59.500 Ft Audio-Technica PRO37 ár: 63.900 Ft Gondolom ebben az árkategóriában nincs különbség a mikrofonok között. Viszont ebből a típusú mikrofonból kellene talán a jobb. Itt jó lenne találni valamit 100e Ft környékén. Ribbon mikrofon Golden Age Project R1 MK3 ár: 89.900 Ft Hangkártya Focusrite Clarett 4Pre USB ár: 157.899 Ft Focusrite Clarett 4Pre (Thunderbolt) ár: 185.500 Ft Ez egy nagy kérdés. Mivel az összes eszközünk tudja az USB, viszont csak 1 tudja a Thundebolt csatlakozást, ezért inkább hajlok az elsőre. A hangszerenkénti 2 mikorofon miatt a 4 csatora az kelleni fog. Plusz gondolom eladni jobban eleht egy 4 csatornásat, mint egy 2-eset ha arra kerül a sor. Hangfal 2db 5"-os Focal Alpha 50 ár: 79.900 Ft /db ~ 159.800 Ft Kali Audio LP-6 ár: 63.500 Ft /db ~ 127.000 Ft A Focal most akciósan ennyi a hitspace-ben tehát nyilván sokkal jobb lehet, mint a másik, de meg kell hallgatni. Kábelek - nem tudom Mikrofon állványok - 2db Per pillanat itt tartok.
 8. A hegedű az. És tányleg nem mindegy milyen húrokon játszik és az a húr már mennyire használt. A hangszer minőségéről nem is beszélve. Az a videó, amiben Silk a zeneiskolában mikrofonozta be az egyes hangszereket ezt tökéletesen mutatja. Annak a kislányak a hangszere szerintem doboz hangú volt. Azon egyértelműen javított a hangfelvétel. Az élő hangtovábbításnál a jelenelgi megoldásnál bármi jobb lesz. Mert egy dolog a kimeneti oldal, de ha a bemenetet már pocsék, akkor abból semmi jót nem lehet elvárni. Persze nem gondolom, hogy holnaptól hangmérnök leszek...
 9. Igen elírtam a típusát. Viszont a linkelt oldalról nem lehet csak upgrade-t letölteni. Már felvettem a kapcsolatot a magyarországi szervízzel és azt mondták, hogy egyedi licenszes a program, ami ehhez a kamerához jár. De úgy néz ki, hogy DVD-n meg tudom majd venni tőlük. Egyből rakom is fel valemelyik felhőbe, mert egy baromság eza DVD ami világban...
 10. Köszönöm, hogy kicsit visszahúztál a földre... Ugyanakkor ez nekem egy játék is. Új világot fedezek fel, új dolgokat tanulok stb. S mivel az eredeti cél a normális minőségű felvétele a hangszeres előadásnak, ezt én így is szeretném megoldani. Az egyik gyermekem tényleg nagyon komolyan tanul zenélni (napi 6-8(!) órát gyakorol a hangszerén pedig még csak 15 éves). Ennek megfelelő a hangszeres játéka és a hangigénye is. Plusz mivel van benne egy jó adag zeneszerzői hajlam is, én ezt szeretném, ha megmaradna és nem a Musecore-féle midi hangzásban tudná meghallgatni a műveit. (Emiatt is szúrtam be az első posztom végére a Musecore kompatibilis zeneszerkesztő programra irányuló megjegyzésemet.) Köszi a StudioOne ajánlásodat, már töltöm le a programot.
 11. Én magam szeretek tényleg gyorsan dönteni, s általában mindig visszatérek az első elgondolásokhoz, de most a nemzetközi helyzet fokozódik... Az a baj, hogy olyan mikrofont nem fogok tudni venni egyet sem, ami pl. az utolsó videóban volt. No meg itt szóló hangszerek voltak önmagukban. A fentiek alapján ti mit gondoltok?
 12. Ez nagyon tanulságos videó volt! Köszi! Kicsi a jelenlegi szoba, de ha kell kirakjuk a nappaliba (kb. 24nm). Kell valami ribbon mikrofon. Megmutattam a fiamnak a hegedűs felvételt és bár a hegedűnek magának doboz hangja volt a felvétel szerinte nagyon jó volt. Ez alapján hangszerenként kell a 2 mikrofon, akkor min. 4 bement kelleni fog. Megnézve Silk másik videóját a mikrofon+preamp páros fontosabb, mint a hangkártya. Hát urak, ez sokkal komplexebb feladat, mint ahogyan azt én elképzeltem...
 13. Ez a késés dolog gondolom szoftveresen kezelhető, amit majd ki kell tanulni. Ha jól emlékszem évekkel ezelőtt - amikor vettük - akkor összekötöttük a számítógéppel. Van rajta hátul egy USB to Host kimenet és egy Phones / Output (lásd csatolmány). Szerintem utóbbival csináltuk a számítógép mikrofon bemenetét használva. De ez már vagy 5-6 éve lehetett. Ha találok olyan kábelt, akkor kipróbálom, hogy a laptop felismeri-e usb-n. Most nézem éppen Silk hangkártya ajánlóit és most jön a mikorfonos. Ennek az elejány kitért még az Universal Audio X szériás kártyáira. Mondjuk ott árakban jóval magasabbakat említett megnéztem és láttam egy ilyet Universal Audio Apollo Twin X DUO Thunderbolt. Ez még a megfizethető kategória lenne, bár ebben optikai bement van csak és nem kimenet. Ez az a család, amiról Silk beszélt? Mert ez "csak" 300e Ft. Mikrofonnál láttam egy Rode NT5-MP stúdió mikrofon párt, amit hegedűhöz írtak. Mondjuk az nem világos, hogy ez a pár egy hangszerhez tartozik-e.
 14. Hát alaposan fel van adva a lecke. Már zsong a fejem a sokféle bemutató videótól. Érdekes dolog, hogy számomra - laiukusként - a drágább=a jobb kategóriával. De ezek szerinte ez nem így van. Ha ezen utóbbiak jobbak hang minőségben és szolgáltatásban, akkor lehet, hogy ez lenne a jobb irány. Ugyanakkor az a rode rodecaster is izgatja a fantáziámat... Viszont meg kellene találni a megfelelő hangszeres mikrofonokat. Egy hegedű hangja azért teljesen más, mint egy gitáré. Fuvoláé dettó. A zongorát -mivel elektromos- ez esetben el is lehet engedni, hiszen azt szinte mindenhez csatlakoztatni lehet a fentiek alapján. Tehát akkor a jelenlegi állás szerint elegendő 2db mikrofon. Úgy láttam, hogy a laptop támogatja a Thunderbolt 3 Type-C csatlakozást. Ez érdekes lehet a hangkártya választásnál? Egyébként a felvett alkotás visszahallgatása is a hangkártyán keresztül történik? Illetve az jutott még eszembe, hogy érdemes-e mondjuk több mikrofon csatlakozós kártyát venni gondolva egy esetleges későbbi szükségletre, vagy akkor már úgyis jobbra akarom cserélni az eszközt?
 15. Erre a linkre nekem az Avast dobott egy malware detect hibát. Szerintem feltörték. Pár napja éjszaka már szintén megállt az oldal too many redirection-nel, ami szerintem a hackelés miatt volt. Futtattam rajta egy online malware scannert: https://sitecheck.sucuri.net/results/https/hitspace.hu/rode-rodecaster-pro.html Szerintem a gépedet ellenőrizd te is. Node, az elképzelés eléggé adja. Most még csak rápillantottam a termékre, de ha ez egyben hangkártya is akkor talán okosabb kezdésnek ezt megvenni. Viszont ezt podcastokhoz ajánlják. Ez nem gond a zene felvételénél? A büdzsébe belefér ez is a rode mikrofon meg mondjuk a másik. Érdemes esetleg később ez elé berakni egy hangkártyát? Vagy otthoni környezetben úgyis csak demó minőséget lehet összehozni, teáht ahhoz bőven elég. (Nagyon érdekes világ ez. Kár, hogy most nem lehet sehova sem elmenni közelebbről megnézni ezeket az eszközöket.) Nagyon szépen köszönöm!
×
×
 • Create New...