Jump to content
Ménemszól.hu

M Peti

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  71
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  1h 46m 7s

M Peti last won the day on April 28

M Peti had the most liked content!

Megbízhatósága

7 Semleges

M Peti tagunkról:

 • Rang
  Káplár

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Köszönöm a tippet! Eddig két szám dobját csináltam meg a cubase-ben (Groove agent) lévő hangmintákból, nem rossz. Bár a folyamatos, gépies lábcinből még nem tudom, hogyan lesz élőhöz közelítő hangzás, de nagyon nagy segítség ez a hangmintákból összerakott dob.
 2. Jaj de jó, köszönöm a segítséget!! Így lesz.
 3. Nincsenek meg sajnos. 14 év után vettem fel a kapcsolatot, az akkori hangmérnökkel, de nem találta meg. Röviden az történt 2006-ban, hogy megkaptam az egész projektet és totál amatőrként megkevertem az albumot (mondanom sem kell, nem szól jól), minden sávot editáltam stb. És csak ez a verzió van meg. Pedig nagyon örültem volna én is a nyers dobsávoknak például, mert azt az egyet nem tudom újrajátszani..
 4. Mindent nullára állítottam, úgy tettem át a sávokat. De úgy látom, nagy gubancot nem csináltam. Van még nyolc nóta, amibe nem kezdtem bele, azokat már 24-en teszem át. Azt nem értem ebben a bit témakörben -és akkor már nem kínozlak tovább Titeket-, hogy ha 16-on van minden ebben az új projektben, akkor vehetek fel bele (újra játszom az összes gitárt, éneket) magasabb bitszámon? Lehet, hogy teljesen hülyeséget kérdezek, de ez nagyon nem tiszta. Vagy ha már 16-on van a projekt, akkor minden hanganyag 16 kell, hogy legyen?
 5. Köszi a tippet! Ezek már editált sávok, muszáj volt sávonként csinálni..
 6. Basszuskulcs, fél napig exportáltam, importáltam a sávokat 16-on végül is. Kiderült, hogy 16-sok a felvételek. Ha van értelme, akkor megcsinálom 24-en inkább.
 7. Köszönöm szépen! Igen, valóban, kiírta. 16-bitesek a felvételek. Kicsit türelmetlen voltam és 16 biten áttettem mindent, lehet, hogy hiba volt ezek szerint. Az a baj, hogy nem teljesen értem ezt a bit jelenséget. A 16-ost van értelme 24-en exportálni?
 8. Megnéztem, ahogy mondtad, azt írja, hogy bitsűrűség 705 kb/s. ?
 9. Csak most olvastam a hozzászólásaitokat.. Most próbálgattam a dolgot és azt tapasztalom, hogy ha bekapcsolom a gépet és még a daw megynyitása előtt elindítok egy youtube video-t mondjuk, akkor mindegy, hogy bent vagyok-e a dawban később, vagy kiléptem, lejátsza a videot bármikor (bármit csinálok is dawval). De, ha bekapcsolás után nem indítok el egy videot (nem szoktam), hanem egyből a dawba megyek, akkor már csak pc újraindítás után tudok videot nézni. Tehát a megoldás, hogy vagy bekapcsoláskor rögtön (daw megynyitása előtt) elindítok egy videot, vagy ha ezt nem tettem meg, akkor újraindítás után tudok videot nézni. Kicsit faramuci, de legalább megoldódott. Ezért volt akkor az, hogy néha lejátsza a videot, néha nem. Köszönöm szépen!!
 10. M Peti

  Hány biten exportáljak?

  Sziasztok! Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. 14 éve felvettünk egy albumot 44.1 Hz-en nem tudom hány biten. Az lenne a cél, hogy a régi dawból áttegyem az összes audio tracket az új dawba. Kérdezi, hogy hány biten szeretném exportálni a sávokat. Hát, fogalmam sincs. Ott kezdődik a probléma, hogy nem tudom hol ellenőrizhető, hogy hány bitesek az audio fileok. Gondolom ugyanannyi biten kellene exportálnom őket, de ebben sem vagyok biztos. Gondolom, ha 16 bites az anyag, akkor nem kéne 24 vagy 32-es exportálás. Hol tudom vajon megnézni, hogy hány bites az anyag? Jelenleg a régi daw így van beállítva: Internal resolution: 16 bit Device resolution/driver communication: 24 bit De, közel sem biztos, hogy ezek a számok is jól vannak beállítva.
 11. M Peti

  Csörgődob

  Igen, hát Ők nem ma kezdték, de nem is tegnap. Persze, variálásnál nyilván nehéz vagdosni. Én arra gondoltam, hogy legyen a refrén alatt egy nyolcados, egyenletes, jobbra-balra rázós mezei csörgődob hang. Már ennek is örülnék. Ha bonyolultabbra van szükség, ahhoz gyakorlat kell.
 12. M Peti

  Csörgődob

  Hasonlót tapasztaltam. Voltam többször ilyen perkás improvizációs zenélésen és ezekkel a hangszerekkel nagyon messze voltam a szép hangzástól Rég volt, de emlékeim szerint még a csörgődobbal sem tudtam megcsinálni szépen, folyamatosan azt a jobbra-balra rázást. Viszont, nagyon jó lenne a felvételre ez a hangszer, úgyhogy muszáj leszek gyakorolni. Aztán csak összejön pár jobb másodperc, amit egymás után vághatok
 13. M Peti

  Csörgődob

  Köszönöm! Rágugliztam, ha jól látom 300 dollár. Az most nem fér bele sajnos. Lehet, hogy kéne vennem egy csörgődobot, nem tudom mekkora virtuóz lennék vele
 14. M Peti

  Csörgődob

  Sziasztok! Megpróbálom, hátha. Csörgődobozást meg lehet vajon oldani valamelyik Cubase artist instrumentben? A Groove agent-ben van csörgődob, használom is, de csak egy 1-2 ütemenként, arra jó. Viszont jó lenne egy folyamatos csörgőzés is, amikor nem a pergővel üti meg, hanem (mondjuk nyolcadonként) jobbra-balra rázza a muzsikus. Köszönöm!
 15. Köszönöm szépen a rengeteg segítséget!!!
×
×
 • Create New...