Jump to content
Ménemszól.hu

M Peti

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  120
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  2

M Peti last won the day on April 27

M Peti had the most liked content!

Legutóbb az adatlapod nézték:

231 profil megtekintő

M Peti's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

14

Megbízhatósága

 1. M Peti

  Gyenge láncszem

  Elég fontos információk. Én a 48 voltot kapcsolgattam orrba-szájba és általában csak úgy tudtam felvenni XLR-rel, ha be volt kapcsolva. Igyekszem odafigyelni erre, hogy melyik mikrofonnak kell/nem kell. Durva, hogy nettó 4-5 hónapot szinte csak az alapvető dolgokkal (főleg keverés) való ismerkedéssel töltöttem és még semmit nem tudok. Köszönöm szépen az információkat!!!
 2. M Peti

  Gyenge láncszem

  Szuper, akkor egyelőre nem veszem meg a milliós kütyüt Tudom, hogy a kereskedők beszélnek össze-vissza, a saját cuccukat preferálják.. De, van, amikor igazat mondanak, csak nem tudjuk mikor Úgy érzem beruházok első körben egy SM57-re, egyesével próbálom kizárni a gyenge minőség okát. Írtad ezt a Line/Inst dolgot. Nem tudok rajta zöldágra vergődni, pedig sokat próbáltam utána nézni. Ha bedugok pl a 2020-ast éneklés vagy akusztikus gitár felvétel céljából, vagy kombó elé tett dinamikus mikrofont, akkor Line-ra vagy Inst-ra kell kapcsolnom?
 3. M Peti

  Gyenge láncszem

  2006-ban történt a felvétel. Két mikrofont próbálgattunk, az egyik az SM57 volt, a másikra nem emlékszem, és arra sem, hogy melyik mellett döntöttem akkor. Most voltam épp egy hangszerboltban, érdeklődtem, hogy van-e SM57, nem volt, de valamilyen hasonló árkategóriájú JEFÉ-t ajánlott és azt mondta, hogy sokat hangosított és szerinte jobb is mint a Shure. Az az igazság, hogy én mindent elhiszek
 4. M Peti

  Gyenge láncszem

  Ezt a milliós cuccot most azt hiszem kihagyom A Komplete audio 2-mben van előerősítés? Bocsánat ha hülyéket kérdezek, de a gagyinál jobbat még sosem szerettem volna otthon felvenni. Illetve van egy ilyenem, amiben azt írja, hogy ezt tudja (2 x XENYX Mic előerősítő) elvileg. Tehát, akkor lehet, hogy van minimál minőségű előerősítőm?
 5. M Peti

  Gyenge láncszem

  Több órás mikrofonállítgatással kipróbáltam két matuzsálem, nagyon alap mikrofont: Shure BG 1.1 AVL 1000 és utobbival (olcsóbbal) mondjuk a régi stúdiófelvétel 70 %-os gitárminőségét sikerült elérnem. De, ez még mindig nem az, amit megmutatnék bárkinek. Arra gondoltam, hogy beruházok egy SM57-re, ha látjátok ti is értelmét. Illetve olvasgattam egy picit és az merült fel, hogy kéne a mikrofon után egy előerősítő, ha jól értelmezem a dolgokat. Kell ez? Esetleg tudnátok olyat ajánlani 50 e alatt próbaképpen, ami énekre, gitárra is jó és egy demo minőséget tud elvileg (ha minden más rendben van)?
 6. M Peti

  Gyenge láncszem

  Igen, a mikrofon típus alaphiba. Ki fogok próbálni egy jó dinamikus mikrofont még mielőtt a hangkártya cserén elkezdek gondolkodni.
 7. M Peti

  Gyenge láncszem

  Vonalból is próbáltam és nem. Ezért gyanakszom a hangkártyára.
 8. M Peti

  Gyenge láncszem

  Köszi a választ! Emésztgetem. Az az érdekes, hogy full akusztikus gitárt (közepes kategória) egész élvezhetően felvettem a 2020-sal. Az elektromos gitárfelvétel nagyon játékgitár minőség lett. Kipróbáltam egy dinamikus mikrofont is az elektromos gitárra, csak az egy 20 éves nagyon alap shure-ral történt. Az sem lett jobb. Valamiért a hangkártyát érzem gyanusnak, csak azt nem értem, hogy mi értelme van 40 eFt-ot fizetni a semmiért. Ha az a baj. De, azt sem tudom összerakni magamban, hogy 20 éve 3 eFt-os kis idétlen hangártyával is ilyen minőségben vettem fel
 9. M Peti

  Gyenge láncszem

  Sziasztok, egy kis segítséget, véleményt szeretnék kérni tőletek! Minimál home stúdióban elkezdtem egy 20 éves albumunkat újrakeverni és gondoltam egy-egy ének, gitár részt cserélek. Kipróbáltam most a vásárolt mikrofont, és hát nagyon gyengének érzem az eredményt. Az ének sem jó és a gitár sem. Gagyi, gyenge, nem tudom úgy eq-zni, hogy súrolja az elfogadható szintet. Arról szeretnék véleményt kérni tőletek, hogy mi lehet a gond. Komplete audio 2 hangkártya van és Audio-technika AT 2020 mikrofon Nyilván ezek nem csúcskategóriák. Tudom. Mégis szerintetek melyik lehet a gyenge minőség oka? Mindkettő esetleg? Vagy esetleg más lehet a baj és ezekkel elvileg kéne tudnom egy demo minőséget produkálni? Kicsit megakadtam. A gitár és az erősítő profi cucc.
 10. Ha a villanyszerelés vagy az épület mondjuk 20 évnél fiatalabb, akkor 99 %, hogy minden rendben van.
 11. Lehet, hogy némileg elhadartam ezt a dolgot, de nagyon röviden annyi, hogy: falból általában nem jön gond, de csak a helyszínen mondható meg a tuti, földelést meg kéne oldani minden használatban lévő dugaljban, szólj, ha felmerül kérdés.
 12. Falban lévő vezetékek, kicsit más tészta, mint a falon kívüliek. A fal árnyékol (is, meg nem is). Többféle mező van, van, amelyiket csökkenti a fal, van amelyiket nem. Ha csak nem legalább 3-4 kW megy melletted a falban, akkor nagy baj nem lehet. Viszont mivel állandóan feszültség alatt van a vezeték, folyamatosan produkál egy mezőt, még a falból is, de ez általában nem sok. Általában. Sokmindentől függ, távolból nem lehet megmondani. Konnektor ugyanannyira sugároz, mint a falban lévő vezeték, vagy kevésbé (csak a konnektort látjuk). Ahogy Wolf is említette, a földelés egyrészt életvédelmi, érintésvédelmi ügy. Másrészt mindenféle elektromágneses mezőt jelentősen megemelhet körülöttünk. Az egész villanyszerelését, az alvóhelyünk környékét, a home stúdió összes elektromos hálózatba csatlakoztatott eszközének környezetét (füles! pl., az van a legközelebb). Ha nem földelt dugaljba van dugva mindened (elosztó, hosszabító) azon minél előbb változtass szerintem. A vizes helyiségekben majdnem biztos, hogy van földelés. Egy villanyszerelő simán elhozza neked akár csak a szükséges dugaljig a föld vezetéket. Legalább abban a dugaljban legyen földelés, amiben azok a cuccok vannak, amik közel vannak hozzád. PC ház, monitor, hangfalak stb..
 13. Köszi!! Az akkor lesz.
 14. Előfúrom, csavarozom, az biztos. Kezdem kapizsgálni, hogy érted ezt a merevítést. Igen, azt én is érzem, hogy ez a szerkezet nem fog úgy állni, mint a cövek. Valóban képtelenség. Vannak derékszögű fém merevítőim, egy picit talán rá tudok segíteni vele. Köszönöm a tippeket, javaslatokat!! A mágneses térrel kapcsolatban sajnos sokkal többet nem tudok mondani, mint hogy távolság. Árnyékolni (ésszerű keretek között) nem lehet, csak a távolság. Tudjuk, hogy a szélső hangfalaknál be kell tartani az egyenlő szárú háromszöget, de én ezt is másfél méternél kezdeném. Hatványozottan igaz ez, ha valaki nem hobbi szerűen, heti 2 órát van a közelükben, hanem napi több órát. Tulajdonképpen ennyi. Igaz, még a vezeték nélküli kütyükről egy regényt össze lehetne dobni, de az nem csak a stúdiók sajátossága. Bekapcsolt wifi router 5 m, de inkább másik helyiség. Mindenféle vezeték nélküli kütyü sugároz, nagyon nem mindegy, hogy 10 cm, 1m, vagy 5m. Vezetékes kapcsolatok mindenképpen előnyben. Vezetékes egér, klaviatúra stb. További általános információ, hogy a 230 V feszültség alatt lévő vezetékek egy harmadik fajta sugárzást is produkálnak, amit hosszú távon, nagyobb intenzitásban nem szeret az élő szervezet. Itt is másfél méternél kezd kultúrált lenni a helyzet. Sokmindentől függ a távolság, de másfél méternél már nagy eséllyel jók vagyunk. Hosszabbítók, bármilyen elektromos árammal működő berendezés tápkábelei. Helyiség, épület elektromos földelésének rendben kell lennie. Kizárólag földelt dugaljat szabad csak használni. Lakótelepeken, belvárosi lakásokban, régi villanyszereléseknél a szobákban gyakran nincs földelés. Azt azonnal orvosolni kell.
 15. Pedig egy trafóházban körülbelül akkora intenzitások vannak, mint egy hangfal közelében.. csak a trafó csúnyább és nagyobb. Tényleg nem szeretnék ebbe belemenni, mert lefáradnak az olvasók a témától szerintem. Annyit jegyeznék meg, hogy nagyjából tisztába tegyük, hogy a mágnesesség alatt rengeteg dolgot értünk, ez egy gyűjtőnév. A földsugárzásoknak, amit pálcával mérnek (akik értenek hozzá és néha akik nem) nincs köze egy hangfal/trafó mágneses mezejéhez. Két különböző fizikai jelenség. Oxigén vs. szénmonoxid. Mindkettő gáz, csak az egyik nem olyan jó, mint a másik. A Föld mágneses mezeje nem hasonlítható össze a hangfal mágneses mezejével. A nevük is teljesen más, csak mágneses mezőnek vannak becézve, egyszerűsítve. Megtévesztő lehet még, hogy ugyanabban a mértékegységben is lehet mérni mindkettőt. De, nincs közük egymáshoz. Sem intenzitásban, sem emberi testre gyakorolt hatásban. De, tényleg nem szeretném ezt túlmagyarázni, nem is szeretnék senkit meggyőzni, csak egy javaslatom van a hangfaltávolsággal kapcsolatban, amit tényleg jó szívvel ajánlok, úgy, hogy nem vagyok laposföld hívő, sem pálcás ember (véletlenül sem bántanám egyébként őket, bár vannak köztük egyszerű csalók), hívő sem vagyok, még a horoszkópban sem hiszek, hanem ezzel a fizikai jelenséggel foglalkoztam sokáig. A állvánnyal kapcsolatban: nem teljesen értem sajnos. Annyi értek egyelőre, hogy ezek szerint sokat számít, hogy a szerkezet egyáltalán ne rezonáljon. Ami fánál nyilván kisebb esélyes, mint hegesztett fémnél. Akkor viszont az jut eszembe, hogy inkább egy bolti fém állvány lenne a célszerű. Sokféle merevítés eszembe jut a tervezett fa állványnál, de professzionális rezgéscsillapítást természetesen fogalmam sincs hogyan lehet elérni. Valószínűleg meg is fogok elégedni egyelőre a tervezett szerkezettel. A magassággal kapcsolatban jutott még eszembe, hogy mivel állítani nem fogom tudni, pontosan kéne tudni, hogy kell-e a hangfal alá közvetlenül tennem valamit. A sírkövet írtátok ugye. Vagy bármiféle kis csillapító anyag, nemtudom. Vagy túltolom ezt a kérdést? Kalapáljam össze a kívánt magasságra, aztán már így is sokkal jobb lesz, mint a komód?
×
×
 • Create New...