Jump to content
Ménemszól.hu

Peszter

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  12
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Peszter's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Megbízhatósága

 1. Kedves Kib! Nagyon köszönöm a gyors és hatékony választ. Működik! 🙂 Üdv: Peszter
 2. Peszter

  Audacity felvétel probléma

  Kedves hozzáértők! Kezdő felvétel készítőként szeretnék az Audaciy alkalmazással felvenni a saját énekhangommal egy jazz standard-et. Betöltöttem az alapot, hozzátettem egy mono ének sávot, de abba a problémába ütköztem, hogy hiába jelölöm ki a mono sávot és indítom el a felvételt, a program a felvételt mégis a betöltött alap végétől kezdi, kvázi folytatásként. Hol a hiba? Mit rontok el? A felvétel elkészítése elég sürgős mivel határidős munkáról van szó. Gyors válaszaitokat előre is köszönöm! Peszter
 3. A mikrofon, most már vesz az audacity programban, de nem tudom hogyan kössem össze az illesztőprogram kezelőfelületével. (Universal Control v3.2.1.57677) Ott nem tudom állítani a mikrofont? Ráadásul a hangkártya hátsó részén lévő kimenetekbe sem tudom mit hova kéne bedugni. Nem is adtak hozzá más kábelt, csak azt az usb-et, ami a gépbe megy. Szeretnék valami olyan beállítást csinálni, ami alapvetően jazzénekhez való. Vagy azt csak a nyers felvétel utómunkájával lehet? Nem akarom én nagyon megmásítani, de most rettenetesen elüt a jazzongorás alaptól.
 4. Sziasztok! Megvettem, a Presonus audiobox usb-t és at Audiotechnika 2020-as mikrofont. Beüzemelési segédletre lenne szükségem. Továbbra is teljesen kezdő vagyok a hardver dolgok terén. Letöltöttem egy illesztőprogramot a hangkártyához a presonus honlapjáról: Universal Control v3.2.1.57677- néven. Így a gépem már felismeri a hangkártyát. Sőt a Az Audacity programban is megjelenik, mint választható audiobox mikrofon. De ha felvételt akarok csinálni vele, még sincs jel. Az eddigi gagyi mikrofonommal tudtam felvételeket csinálni, de az a gépem elülső kisjackes bemenetébe volt dugva. Kérdés: Az Universal kontrol felületén kéne állítani valamit, vagy valamit nem jól dugtam össze? Józan paraszti ésszel, a mikrofont az audiobox elején lévő Mic bemenetbe dugtam, az audioboxot pedig öszedugtam a gépemmel usb-vel. Így ismerte fel a gépem, gondolom. Akkó' meg Ménemszól...?
 5. Sziasztok! Ezt a hirdetést találtam, Sopronban. Eladó alig használt stúdiófelszerelés. Egyben vagy akar külön-külön is. -Presonus Audiobox USB. 23.000.- -Audio-technika AT2020 álvánnyal, popfilterrel. 25.000.- -Gemini Djx-05 5000.- Az egész egyben 42.000.- Nekem jónak tűnik, kérdés, mit vegyek meg belőle. A hangkártyát nem ismerem. De focusrite-ot nem találok olcsón. Várom gyors válaszotokat, nehogy elvigyék előlem. 🙂
 6. Köszönöm, akkor várok. 🙂
 7. Kib írta, hogy a gsfanatic-on van 20-ért egy Ficusrite solo. Ha nagyon jó ajánlat ennyiért, akkor megvehetem azt. Használt At2020-at úgysem találok egyelőre. Vagy várjak míg lesz egy olcso nem solo verzió?
 8. Ezt ajánlották még. Ez most van olcsóbban, érdeklődnék mit gondoltok róla. Ezen két bemenet is van. De ha a másik sokkal jobb, olyat keresek. Lexicon ALPHA: USB átalakító: sztereó bemenet (billentyűs hangszer, mp3 lejátszó, CD, stb.), szimmetrikus mikrofon bemenet, előfokkal (fantom táp nincs), magas impedanciás bemenet gitárhoz, vagy basszushoz, 2 sáv egyidejű felvétele, USB kapcsolat, fejhallgató és vonal kimenet (állítható a bejövő jel és a visszajátszott jel aránya), A/D D/A átalakító: 44.1 kHz vagy 48 kHz (szoftver függő)
 9. Van egy JVC fülesem. 10 ezer körül vettem 2 éve. Az még jó egy darabig. Alapvetően alapokra énekelek. Nem vagyok sajnos hangszeres. Idővel egy billentyűzetet érdemes lenne beszereznem. Pl, ha barokk áriát veszek fel, esetleg feljátszok kíséretet. Egy mikrofont fogok használni. Esetleg több énekszólam szóba jöhet valami acapella darabhoz. De csak egy mikrofonnal. Hacsak nem hoz valaki még egyet. Egyéb hangszereket nem hiszem, hogy használok. És a javát biztos nem mostanában. Egyelőre a saját énekes fejlődésemhez kell minden. A Focusrite Scarlett 2i2-nek utánanézek. Meg a solo verziónak is. Ha nem találok, esetleg még kérdezek azokról, amit igen. Esetleg ha leírjátok, mit tudjon mindenképp, más márkákat is keresek. De nem tuti, hogy megértem... Ha esetleg van ötletetek, hogy itt, a jófogáson, vaterán, market place-n, ebay-en kívűl merre nézelődjek, azt köszönöm, ha megírjátok! Köszönöm a sok jó ötletet!
 10. Kedves Wolf és Hobkins! Valóban teljesen kezdő vagyok a felvétel terén és a számítógéphez sem nagyon értek. Profi énekeseként dolgozom klasszikus irányban. A cél az, hogy jazzénekléssel próbálkozzak itthon, egyelőre a magam örömére. Ha kialakul valami, ami vállalható számomra, akkor esetleg koncerten is. De teljesen kezdő vagyok ezen a téren. A felvétel az önfejlesztésre kell, de fontos a minőség. Hallanom kell minden apró hibát, rossz mássalhangzóejtést, zümmögést ahhoz, hogy tudjak kísérletezni. Nem akarok hangmérnök lenni, de zavar, ha ócska a felvétel. A pénzem nagyon kevés. 40-50 ezerből ki kell jönnöm Az AT2020-as mikrofont már vadászom használtan egy ideje. A többit is így venném. Fel kell állítanom egy fontossági sorrendet. Nyilván a mikrofon és a hangkártya áll az első helyen. A hangkártyára 10 körül számolnék. Nem tudom használban mit lehet venni ezért az árért, és azt sem tudom mihez kéne ragaszkodni. Melyik márkát, típust érdemes. Ebben teljesen tanácstalan vagyok. A többinél kiegészítőnél nem tudom mi legyen a sorrend. A hangrendszerem Philips SPA9350/93 Ez két kis hangfalból, egy mélynyomóból és egy speaker system-ből áll. Lecserélni egyelőre nem tudom. A gépem processzora Intel Core i5-4570 CPU @ 3.20 GHz, memória 8 GB, 64 bites op rendszer, x64 alapú processzor. Leírtam amit láttam, nem értek hozzá. A számítógép házam Cooler Master FOR500KKN11181800061 Ha kell, lefotózok bármit, amiből könnyebb megállapítani mi lehet hozzá való. És továbbra is köszönöm a tanácsokat!
 11. Nagyon köszönöm a választ! Érdeklődnék még, hogy milyen hangkártyát vegyek? Külsőt érdemes? Lehet-e ilyesmit is használtan? A mikrofonhoz kell-e fantom táp? És milyen kiegészítőket ajánlasz a jó felvétel érdekében? Milyen programot érdemes használni?
 12. Peszter

  Usb-s, nem usb-s mikrofont vegyek?

  Szeretnék venni egy jó mikrofont (minél olcsóbban) énekes felvételekhez. Jazz és kalsszikus irányban használnám. Az Audio Technika 2020-as szériát ajánlották. Ebből létezik usb-s és nem usb-s kivitel is. Kérdésem: Mi a különbség a kettő között? Árban majdnem 20 ezer forint.
×
×
 • Create New...