Jump to content
Ménemszól.hu

Baraka

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  7
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

Megbízhatósága

1 Semleges

Baraka tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Baraka

  E4 WEB Remote

  Hàny zenemüvészetisböl hàny ír zenemüvet! Képzeld én megnéztem öket! Az egyik sztk keretes tallárosnak van youtube videoja is! Ott tart hogz dorombal hosszù delay viszhangal nyomiskodik! Nincs mit elmagyaràznom ezeknek! Neked se! Van mire ekkora arcom! Van sok komoly saját zeném! nincs fogalmad arról mi kell a kreativitashoz. De nem az hogy bemagolod mas muveszetet! Zenei általánosban kezdtem meg komoly ízlésü bakelitgyüjtö tanár háttérrel papi! Az iskola meg art is! “We dont need no education!” Pink Floyd! Tanulj meg angolul! Hátha felvilágosultabb leszel mint Krisnamurti! Esetleg tanulj a tudat iparról, antropològusoktól, történelemröl, pszicgológiáról, pavlov kutyáiról! Hogy tudd miért árt az iskola!A vitat innentol befejezem mert benned annyi figyelem energia nincs mint egy 5 éves gyerekben, mert a zenékre egy csepp energiát nem fordítottál. Csak vagdalkozol önsajnálatodban mint egy befásult sóskajóska aki el hitte hogy zenész lesz majd mert megtanult pár akkordot ritmusra nyomkodni az iskolapadban, és még az sem jött össze neki. Rakj össze egy zenét aztán lehet ekkora arcod a zseniális hangszereket megítélni!
 2. Baraka

  E4 WEB Remote

  De ott van a fifa 98 játéktól kezdve kismillió filmzenékről (Matrix, Sin city, stb stb stb) Crystal Method, bigbeat és ambient trip hop zsenik az Underworld, Fluke (Syntax, 2 bit pie), Prodigy, Chemical Brothers, Daft Punk, Massive Attack, Fatboy Slim. A nu jazz Downtempo vonalon Kruder Dorfmeister K&D sessions dupla cd, amit majd 20 év után újra mastereltek 5 bakelites kiadásban. Etalon. A Cinematic Orchestra. Banco De Gaia. Ezek azok akik megtanultak samplerezni. És ennek köze nincs ahhoz miket itt leírtál! Megosztok neked egy listát amik ilyen vagy régebbi klasszik samplerrel készültek aztán miután belehallgattál vagy egyáltalán átment az egód szűrőjén talán megérted mi a lényeg.. sok mindenről nem tudsz az a bajod de a vasfüggönyből a kapitalizmus fogyasztásába átbutult Mo-on még az is csoda hogy egyáltalán nem Eddát, meg Hungáriát hallgatsz! És kevered a nyikohó sinus hullámokat meg az egygombos dolgokat (ami megintcsak egy elemi része a zenének) a zenészek művészetével! Tehát súlyos fogalmi zavarod van! Ha ebben a listában szóló zenéket nem érted akkor az a te bajod. Felvilágosító nevet kapta a lista. Személyesen neked!
 3. Baraka

  E4 WEB Remote

  50ért lehet már venni Vox orgonát instant Animals hangzással. Nem vennék nord electro-t már csak azért sem! A legfőbb gondod az hogy lemaradtál 60 évet zenei viszonylatban én úgy látom. A sampler nem gitáros zongorásoknak lett kitalálva se nem workstation-ös papikáknak akik megcsinálják az esőember filmzenéjét mint Hanz Zimmer anno.. Ezzel stílusokat teremtettek amik milliókat mozgattak meg és okoztak örömet. Beleértve Michael Jacksont, Peter Gabrielt, Quincey Jonest, Ace of Base-t, Queent, Enigma stb stb stb az egész 90es évek pop rnb és hip hop zenéit. És akkor underground amk poppok lettek és amik nem meg se merek említeni.. De látom annyira fogalmad nincs a samplerekből és annyira csak a preseteken van az agyad, hogy ezért egyáltalán nem is érted mit jelent egy zenét össszerakni. Nemcsak zeneileg hanem mint hangmérnök is és úgy mint mint hang designer. De! Ha láttál egy Stranger Things sorozatot, vagy néztél John Carpenter filmet, láttál már Vangelist, esetleg egy újjabb Hanz Zimmert akkor tudhatnád mit jelent ez az egész. Ha nem tudod akkor csak zongorázzál. De ne keverd össze az említett még 3 -4 tudással. Küldök még egy figurát aki a techno-ból jött filmzenész. Annyira nem tartom nagy zenésznek inkább gazdagnak. De legalább ért hozzá.
 4. Baraka

  E4 WEB Remote

  Hát aki ennyire amatőr annak nem is való. A Nord Electro meg fél millióba kerül. Igencsak el vagy tájolva.. Én anno már Kontakt-al meg különböző daw-okkal is csináltam komolyabb zenéket. Ha neked ez napi 30p szórakozás arra a kontakt még sok is.
 5. Baraka

  E4 WEB Remote

  Itt a felvétel workflow-ja ami érdekes. Automatán loopol ha beállítod minden felvételt amit felvettél és billentyűn. És felpakolhatod billekre gyorsan ami kell. Vannak előre legyártható presetek amiket az EMU a ROMjába ment el hangminta nélkül. 32 v 64 modulációs dugód van layerenként! ÉS bármilyen hangot használhatsz és layerezhetsz. Sokan hang designra használják, de ennél többre képes. A workflow-ja az ami rákényszerít arra amit manapság kevesen tudnak. Samplerezni..
 6. Baraka

  E4 WEB Remote

  Sok bajlódás van vele ez igaz! Nem is olyanoknak való akik nem tudnak szerelni! A kontakthoz mire te hozzányúlsz addig még le kell ülnöd egy székre, pötyögni a gépen hogy elinduljon meg egérkével, közben megnyitod a webet, facebookozol, meg pornhub, aztán már azt se tudod miért ültél le a géphez! Ezért nevezzük hangszernek a hangszert és számítógépnek a gépet. Ez a célhardver érv. Aztán Kijönni egy hangkariból amit ITB hívők sosem kötnek egy külső cuccra sem. Kell egy jobb hangkari is hozzá.. Ez a recording workflow érv. Aztán a a sound design workflow meg köröket ver a PC-sekre egy ilyen samplernél. Elég ha meghallgatod a brit Jungle meg Drum and Bass-eseket akik Akai meg Emu samplerrel mit csináltak. Aki megtanulja az alapokat az nem fog kontakt presetekkel középszerűt csinálni! A kontakt másra való. Az nem sound design hanem egy fogyasztóbarát hangszer preset zenészeknek, illetve akusztikus hangszerekre való és ott is inkább a zenekari vagy élő hangszerek utánzására filmzenékhez nagy méretű hangkönyvtárakhoz.
 7. Baraka

  E4 WEB Remote

  Helo! 10 éve AKAI s3000xl, meg EMU E5K Ultra user vok! Most már MPC2K-s is! Felújítva tudja az ADC-DAC ugyan azt mint a DIG002 es konzolom! -100 -110 decibel 1khz en pink noise 3db / okt lejtésen. Felújítottam mind! Mindkettő másra jó! De alap dolgokra mint dobprogramozás dual filter LP+ (LP+BP+HP+EQ) opció + 4 effektmodul opció magasan veri. Az ADSR envelope ja az akainak jól lett belőve, illetve analóg tipusú, exponenciális és logaritmikus a felfutás és a lefutás. Az MPC2K már butább az Attack lineáris. De ott meg az egész zenegyúrás flow nagyon el van találva. Abban is van 4 bus effekt. Az Emunak fing az ADSR-je az akaiéhoz képest a filtere is sokkal digitálisabb, mivel nagyobb biten számol, csúnyán is el tud szállni matekban, mint a szoftverek a resoja. Az Emu sok másban jobb. Nagyon szépen pitchel. Szoftvereket alázó anti alias pitchelése van SRC-je. A Kontakt kullog utána kb. Komplex pitch, modulár dolgok. Effektek hátterek, hosszú hangminták, hosszú loopok. Vagy lehet kombinálni a kettőt. És az emu kiváló looper. Sőt! Elárulok egy titkot! Az emu instant looperként agyonveri az abletont ha tudod mit hogyan csinálsz. Azért is mert a kezeddel loopolsz, és azért is mert az asszinkron loopra épült külön stílus, mint a generatív zene.. Layerek szőnyegek. Nem ajánlott képernyőn vezérelni egyiket sem. A számítógép nem tesz jót a kreativitásnak! Inkább meg kell csinálni a jogwheel-t kezelhetőre ne ugráljon két 0.1uF filmkondival, meg a gombokat kitisztítani denaturált szesszel vagy kontakt 61 el.
×
×
 • Create New...