Jump to content
Ménemszól.hu

LP-filter

Recommended Posts

A Yamaha titkon még júliusban bejelentette a belépő szintű, olcsó digit zongora szériájának, a P95-ös modelljét leváltó, új P-105 típusát, melyről máig nem említ semmit a termékoldalain azonban. (???)

yamaha_p105b_angle_1_1_1.jpg

A kompakt digi zongorák kategóriájában versenyző hangszerben mechanikailag nem történt változás, továbbra is az olcsóbb GHS (Graded Hammer Standard) klaviatúrával szerelik ezt a modellt is, ami ugyan nem a legelőkelőbb zongora billentési utóérzést adja, de a célnak mindenképp megfelel, olcsó tanuló hangszernek pedig kiváltképp.

A Pure CF hangmotor viszont már egy új, Yamaha CFIIIS koncert zongora hangmintáit szólaltatja meg benne, 128 hang polifóniával.

A hangszer természetesen USB porton számítógépre csatlakoztatható vagy akár egy iPad-hez* is a modern kor divatjának megfelelően, amivel a Yamaha ezirányú szoftvereivel használható. Sajnos a hagyományos MIDI csatlakozókat e hangszerről is lespórolták, így másik hangszert vagy hangmodult közvetlen már nem használhatunk segítségével egy filléres, mezei MIDI kábellel. :(

yamaha_p105b_jacks_1_1_1_1.jpg

A hangszer továbbá duál hangszín vagy osztott (split) lehetőségeket is kínál, s ezek mellett egy egyszerű dob szekció is használható, pl. a sokszor unalmas metronómra gyakorlást színesítendően.

EQ és az ún. Intelligent Acoustic Control további hangzásformáló lehetőségeket biztosít a P-105-ben.

A Duo mód lehetőséget ad tanár-diák együttes munkájára ugyanazon hangszert egyszerre használva. (Itt tulajdonképp a billentyűzet kettéosztásával ugyanazt elérhetjük, mint ha egy plusz hangszerről is hajtanánk a P-105-öt.) Ehhez kapcsolódóan 10 pianist stílus is megtalálható a hangszerben az ilyen együttes gyakorláshoz, melyet az eddigiektől eltérően további 10 ritmus sáv is kiegészíthet különféle zenei stílusokban.

A hangszer igazi erénye a 88 változóan súlyozott kalapácsmechanikához járuló, mindössze 12! kg-os súly, mely az utazó zenészek között nem elhanyagolható paraméter már manapság.

Ára hívatalosan 1000 dollár (USA), mely egyes információk alapján akár 600-ig is lecsúszhat, azonban Magyarországon természetesen ezek másként értelmezendők!

A Yamaha szerint forgalmazása 2012 októberétől várható fekete és fehér színekben is. http://usa.yamaha.com/news_events/pianos_keyboard/the_yamaha_p105_digital_piano/

Részletesebb teszt itt található róla angolul: http://azpianonews.b...piano-very.html

(* Apple Camera Connection Kit opcionális megvásárlása esetén)

yamaha_p105b_1_1_1.jpg

yamaha_p105b_rear_1_1_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...