Jump to content
Ménemszól.hu

Apogee Quartet hangkártya


madhead

Recommended Posts

Ha az Apogee neve felmerül, mindannyiunknak szinte azonnal a kiváló konvertereik és audio interfészeik jutnak eszünkbe. A napokban megszellőztetett fotó alapján várható volt, hogy a legújabb termékük is ebben a szegmensben kívánja felkavarni az állóvizet.

4994-0.jpg?rand=9193

A QUARTET nem más, mint egy brilliáns hangú, 4 analóg bemenettel és 6+2 analóg kimenettel rendelkező hangkártya, ami a DUET2 és az ENSEMBLE között tátongó űrt hívatott betölteni. A DUET2 már bizonyított lenyűgöző hangjával, nagytestvére, a Quartet is várhatóan hasonló sikereket fog elérni.

Számtalan világszínvonalú produkció készült már az Apogee legendás interfészein, a stúdiók falain kívül azonban csak a DUET széria megjelenése óta élvezhető a prémium kategóriás hangminőség. Előfordulhat azonban, hogy a DUET2 által nyújtott 2 bemenet és 4 kimenet nem elegendő az eszközeink kényelmes használatához.

A QUARTET erre nyújt megoldást több be és kimenetével, kibővített funkcióival. Az Apogee-ra jellemző felsőkategóriás mikrofon előfoka, high-end konverterei és intuitív kezelőfelülete a kategóriájában egyedülállóvá teszi a hangkártyák közötti versengésben.

4994-1.jpg?rand=4021

A 6 független analóg kimenetén kívül a fejhallgató is külön jelúttal rendelkezik, így független monitor jelet tudunk a fejhallgatónak küldeni. A kimenetek akár 3 pár hangfal meghajtására vagy 5.1-es keverésre is lehetőséget adnak. A programozható érintőgombok segítségével kényelmesen elérhetjük a általunk kiválasztott funkciókat (Mono Sum, DIM, Mute, Speaker Select, stb.). A színes OLED kijelzőn könnyedén kontrollálhatjuk a felvételi és lejátszási szinteket anélkül, hogy a számítógépre kellene pillantanunk.A felvételi csatornákon található egyedi fejlesztésű Soft Limit funkció megvédi a felvételünket a túlvezérlés okozta torzítástól.

4994-2.jpg?rand=8850

A külvilággal természetesen digitálisan is összeköthető. ADAT bemenet, valamint Word Clock kimenet segít abban, hogy plussz felvételi csatornákhoz juthassunk, ha szükségünk rá. USB MIDI portja révén billentyűzetünket, kontrollerünket csatlakoztathatjuk a készülékhez.

A továbbfejlesztett Core Audio drivernek köszönhetően a FireWire interfészeknél jobb latency értékekkel rendelkezik. 96kHz-en 32 sample bufferméret mellett a késése mindössze 3.6msec.

Minden bizonnyal a lehető legjobb választás MAC számítógéppel rendelkező amatőröknek és profiknak, akiknek a DUET2 által kínált csatornaszám nem elegendő.

Kaphatóság: 2012. szeptemberétől

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...