Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

PC konfiguráció zenéléshez 2024-ben?

Ted Templeton

Kérdés

Sok helyen feljön ez a téma, itt a "menemszolon" is van erről régebbi nyitott topic, de mivel rohamtempóban változnak és jelennek meg különböző alkatrészek, márkák (és op. rendszerek), gondoltam hasznos lenne egy aktuális 2024-es lista vagy konfiguráció ajánlás kizárólag  elektronikus zenészek számára. Mellesleg ez nagy segítség is volna számomra, mert éppen egy új számítógépet (PC-t) szeretnék vásárolni a jelenlegi 5 éves konfigurációm helyett. Úgy gondolom, hogy talán nem csak nekem, de másoknak is jól jönnének az olyan tanácsok, amelyek tényleg a zenélést, mint a felhasználás fő profilját helyezik előtérbe. Előre is köszönöm a segítséget!

Szerkesztette Ted Templeton

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

• 0

Általánosságban - sajnos - az a válasz, hogy a "legerősebbet". Persze az nagyban árnyalja a képet, hogy mit értünk "elektronikus zenélés" alatt. Ha a PC csak egy DAW-ot futtat, amibe hw szintikből, egyéb külső forrásokból - mikrofonnal akusztikus hangszerek - veszünk fel kizárólag audiót, és azt plug-inekkel "adjusztáljuk", akkor azért nem kell olyan bikaerős gép, de ha sok-sok szoftver hangszert, szoftver samplereket használ valaki, akkor oda egyrészt erős CPU kell, másrészt a hangmintákhoz sok-sok RAM, harmadrészt a hangminták betöltéséhez meg gyors háttértár (SSD). És hát minél több hangmintát tart az ember kézközelben, annál nagyobb SSD kell.  

A mai modern CPU-k közül szinte bármi megteszi, úgyhogy a kérdés alapvetően az, mennyi legyen a RAM és mekkora az SSD. Meg merem kockáztatni, hogy 32GB RAM alatt nem érdemes kezdeni, és az SSD-nél is az 1TB-ot lőném be. (Ma már 100-200GB-os hangminta kollekciókat dobnak az emberhez, úgyhogy nem annyira elvetemült az 1TB SSD gondolata.)

• 0
2 órája írta Bendi:

Ma már 100-200GB-os hangminta kollekciókat dobnak az emberhez

Na nálam ezért nem rúg labdába pl. egy Omnisphere. És a gigák még haggyám, de 50000 preset 1 pluginben + effektek, én nem is tudom ezt hogy lehet átlátni és kézben tartani, ha pl. sebtiben kéne egy sound!

???