Zongilog Létrehozva September 20, 2024 Létrehozva September 20, 2024 Milyen szoftver sampler játszik ma le, adja vissza élethűen a vintage E-mu, Akai, Ensoniq, Kurzweil, stb. 80-as 90-es évek hangmintáit? Lehetőleg MAC-re! Olyanokra is gondolok mint Emulator I. Emulator II. Emax I. Emax II. Akai S612 és társai.
0 Andris Válaszolta November 30, 2024 Válaszolta November 30, 2024 Én a Tal-samplert használom ilyesmire de az amigo is jó lehet.
0 István0718 Válaszolta December 1, 2024 Válaszolta December 1, 2024 Ekkor: 2024. 09. 20. at 16:42 írta Zongilog: Milyen szoftver sampler játszik ma le, adja vissza élethűen a vintage E-mu, Akai, Ensoniq, Kurzweil, stb. 80-as 90-es évek hangmintáit? Lehetőleg MAC-re! Olyanokra is gondolok mint Emulator I. Emulator II. Emax I. Emax II. Akai S612 és társai. Kontakt, egyértelmű!
0 djuice Válaszolta December 1, 2024 Válaszolta December 1, 2024 (szerkesztve) Ekkor: 2024. 09. 20. at 16:42 írta Zongilog: Milyen szoftver sampler játszik ma le, adja vissza élethűen a vintage E-mu, Akai, Ensoniq, Kurzweil, stb. 80-as 90-es évek hangmintáit? Lehetőleg MAC-re! Olyanokra is gondolok mint Emulator I. Emulator II. Emax I. Emax II. Akai S612 és társai. Erről már volt szó nemrég itt vhol. Állítólag a Kontakt valami 5. verzióig támogatta a közvetlen sampling cd importot ilyenekre. Van a Macidon cd drive? (Belátható egyébként, hogy lassan de biztosan eljárt az idő ilyenek felett, főleg az Emax hangminták felett, meg hogy cd-ket se használunk már jó ideje.) Mai Logicnál sem gondolom, hogy ez egyszerűen menne. (Pl. az EXS24 tudott még benne ilyeneket anno. Még win xp idején kísérleteztem vele. Az nem tegnap volt! (Ámbár máig van még xp-s működő gépem Logic Platinummal, EXS24-el…) A lényeget tekintve, évekkel ezelőtt a fél világ már átkonvertált minden ilyen sampling cd-t a kívánt formátumokba, elég megkeresni a neten mintsem az eredeti dolgokkal bajlódni! De ha mégis van hozzá eszközöd és türelmed, a Chicken Translator Macin is működik! https://samplerzone.com/collections/translator/products/chicken-systems-inc Szerkesztette December 1, 2024 djuice
0 Zongilog Válaszolta December 1, 2024 Szerző Válaszolta December 1, 2024 (szerkesztve) 1 órája írta djuice: Erről már volt szó nemrég itt vhol. Állítólag a Kontakt valami 5. verzióig támogatta a közvetlen sampling cd importot ilyenekre. Van a Macidon cd drive? (Belátható egyébként, hogy lassan de biztosan eljárt az idő ilyenek felett, főleg az Emax hangminták felett, meg hogy cd-ket se használunk már jó ideje.) Mai Logicnál sem gondolom, hogy ez egyszerűen menne. (Pl. az EXS24 tudott még benne ilyeneket anno. Még win xp idején kísérleteztem vele. Az nem tegnap volt! (Ámbár máig van még xp-s működő gépem Logic Platinummal, EXS24-el…) A lényeget tekintve, évekkel ezelőtt a fél világ már átkonvertált minden ilyen sampling cd-t a kívánt formátumokba, elég megkeresni a neten mintsem az eredeti dolgokkal bajlódni! De ha mégis van hozzá eszközöd és türelmed, a Chicken Translator Macin is működik! https://samplerzone.com/collections/translator/products/chicken-systems-inc Hát jól mondod, türelmem az pont marhára nincs semmire A gépemen meg nincs CD meghajtó. Szóval azt mondod a vintage sampler könyvtárak elérhetők mai formátumban is? De gondolom ezek már nem ingyen, hanem valaki áruba bocsátja őket jó pénzért. Szerkesztette December 1, 2024 Zongilog
0 Zongilog Válaszolta December 1, 2024 Szerző Válaszolta December 1, 2024 1 órával ezelőtt írta István0718: Kontakt, egyértelmű! Én úgy tudom hogy csak a Kontakt 5 tudta ezt az újabbak már nem
0 Zongilog Válaszolta December 1, 2024 Szerző Válaszolta December 1, 2024 17 órája írta Andris: Én a Tal-samplert használom ilyesmire de az amigo is jó lehet. köszi, majd utána nézek, de nekem úgy rémlik, hogy a Tal sampler az a vintage samplerek hangját csak emulálja, nem? Bele is tudod tölteni az ős régi vintage vasak formátumában a file-okat?
0 István0718 Válaszolta December 1, 2024 Válaszolta December 1, 2024 18 perccel ezelőtt írta Zongilog: Én úgy tudom hogy csak a Kontakt 5 tudta ezt az újabbak már nem Igen, ezt elfelejtettem hangsúlyozni. Ám ha kimented nki fájlként valamelyik 5 verzióban, onnan használható a magasabb verziókban is!
0 István0718 Válaszolta December 1, 2024 Válaszolta December 1, 2024 16 perccel ezelőtt írta Zongilog: köszi, majd utána nézek, de nekem úgy rémlik, hogy a Tal sampler az a vintage samplerek hangját csak emulálja, nem? Bele is tudod tölteni az ős régi vintage vasak formátumában a file-okat? Jól rémlik, csak emulálja és nem olvassa. Ha jól tudom a Tal csak audio fájlokat olvas (wav, stb)
0 István0718 Válaszolta December 1, 2024 Válaszolta December 1, 2024 2 órája írta djuice: Erről már volt szó nemrég itt vhol. Állítólag a Kontakt valami 5. verzióig támogatta a közvetlen sampling cd importot ilyenekre. Van a Macidon cd drive? Nem szükséges hozzá.. Virtuális meghajtóként kell behívni a Kontaktba. (ISO stb.)
0 István0718 Válaszolta December 1, 2024 Válaszolta December 1, 2024 (szerkesztve) 1 órája írta Zongilog: A gépemen meg nincs CD meghajtó. Szóval azt mondod a vintage sampler könyvtárak elérhetők mai formátumban is? De gondolom ezek már nem ingyen, hanem valaki áruba bocsátja őket jó pénzért. Nem kell cd meghajtó, a neten elérhető és letölthető sampling könyvtárak 99%-a iso vagy más képfájl formátumban vannak fent. Azokat meg elég jól kezeli a Kontakt 5. Itt le is írják a menetét: http://zine.r-massive.com/importing-legacy-samples-into-kontakt-5/ Szerkesztette December 1, 2024 István0718
0 djuice Válaszolta December 1, 2024 Válaszolta December 1, 2024 (szerkesztve) 1 órája írta István0718: Nem kell cd meghajtó Az nem derült ki, a kérdező miből akar dolgozni. Feltételezhetően úgy vettem, nyakába szakadt mindenféle régi cd és azzal kell majd tornáznia. USB dvd drive még kapható olcsón… Ha meg rákeres ezekre (pl. az Audiozon), a legtöbb dolgot máris konyhakészen szedheti le kontakt formátumban, se iso, se virtual cd image nem kell és akkor már tényleg csak a loading time van hátra kivárni a “nagy csodát”. Szerkesztette December 1, 2024 djuice
0 István0718 Válaszolta December 1, 2024 Válaszolta December 1, 2024 12 perccel ezelőtt írta djuice: Az nem derült ki, a kérdező miből akar dolgozni. Ha meg rákeres ezekre (pl. az Audiozon), a legtöbb dolgot máris konyhakészen szedheti le kontakt formátumban, se iso, se virtual cd image nem kell és akkor már tényleg csak a loading time van hátra kivárni a “nagy csodát”. Igaz, nem derült ki csak miután írta, hogy nincs optikai meghajtója. Audiozon lehet találni anyagot de isten mentsen meg a sufnituningos konvertálásoktól.. Párra rápróbáltam, katasztrófális. Ellenben van egy oldal, ahol minden megvan, ami manapság elérhető a neten (Akai, Kurzweil, Ensoniq, Emu, Roland) és eredeti formátumban, ami meg jól eldolgozgat a Kontakttal. Na de majd a kérdező eldönti mit is akar tulajdonképpen..
0 Zongilog Válaszolta December 1, 2024 Szerző Válaszolta December 1, 2024 4 órája írta István0718: Igaz, nem derült ki csak miután írta, hogy nincs optikai meghajtója. Audiozon lehet találni anyagot de isten mentsen meg a sufnituningos konvertálásoktól.. Párra rápróbáltam, katasztrófális. Ellenben van egy oldal, ahol minden megvan, ami manapság elérhető a neten (Akai, Kurzweil, Ensoniq, Emu, Roland) és eredeti formátumban, ami meg jól eldolgozgat a Kontakttal. Na de majd a kérdező eldönti mit is akar tulajdonképpen.. köszönöm mindenkinek! amúgy hol ez az oldal ahol minden fent van eredeti formátumban?
0 Andris Válaszolta December 1, 2024 Válaszolta December 1, 2024 7 órája írta István0718: Jól rémlik, csak emulálja és nem olvassa. Ha jól tudom a Tal csak audio fájlokat olvas (wav, stb) Jah, igen, félreértettem... Nem, nem alakítja át vagy játssza le a régi cuccok formátumában. Én átraktam ISO-ba, utána Audacity-ben vágtam meg a hangmintákat és mentettem ki WAV-ba. De már nem emlékszem a pontos metódusra. Amúgy sok cd fent van az archive.org oldalon...
0 djuice Válaszolta December 1, 2024 Válaszolta December 1, 2024 6 órája írta István0718: sufnituningos konvertálások Az miből derül ki? A kommentekből ott is leszűrhető ki kóklerkedik mivel. Általában törlik a kamut. A kontakt fordításokat meg gondolom ugyanúgy kontakttal csinálják ők is, nem pl. ESC-vel. A másik oldalnál csak nem a Mageasyre gondolsz?
0 István0718 Válaszolta December 2, 2024 Válaszolta December 2, 2024 13 órája írta djuice: Az miből derül ki? A másik oldalnál csak nem a Mageasyre gondolsz? Abból derül ki, hogy szarul szól A másik oldal nem a Magesy. Ez egy privát oldal, a site tulajdonosa havonta változtatja a jelszót a feltöltött anyag elérhetőségéhez és privátban kell kérni tőle. Nem kevés munka van benne, hogy így összeszedte ezt az óriási anyagot.
0 István0718 Válaszolta December 2, 2024 Válaszolta December 2, 2024 15 órája írta Zongilog: köszönöm mindenkinek! amúgy hol ez az oldal ahol minden fent van eredeti formátumban? Ha érdekel, privátban beszélhetünk!
0 Zongilog Válaszolta December 5, 2024 Szerző Válaszolta December 5, 2024 Ekkor: 2024. 12. 02. at 12:51 írta István0718: Ha érdekel, privátban beszélhetünk! köszi, írok
0 djuice Válaszolta December 22, 2024 Válaszolta December 22, 2024 Ekkor: 2024. 12. 01. at 13:30 írta Zongilog: a Kontakt 5 tudta ezt Itiner: http://zine.r-massive.com/importing-legacy-samples-into-kontakt-5/
Kérdés
Zongilog
Milyen szoftver sampler játszik ma le, adja vissza élethűen a vintage E-mu, Akai, Ensoniq, Kurzweil, stb. 80-as 90-es évek hangmintáit? Lehetőleg MAC-re! Olyanokra is gondolok mint Emulator I. Emulator II. Emax I. Emax II. Akai S612 és társai.
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Szólj hozzá! Ehhez regisztrálj, vagy jelentkezz be!
Regisztrált tagság szükséges a fórumon való részvételhez.
Tagság szerzése
Igényelj tagságot a közösségünkben! Mindez pofonegyszerű!
RegisztrációJelentkezz be!
Már regisztrált tagunk vagy? Itt jelentkezhetsz be!
Bejelentkezés