Bendi Létrehozva October 22 Share Létrehozva October 22 Érdekes cikk látott napvilágot. Ahogy értem, gőzerővel folyik a szoftverek és hardware-ek portolása Windows ARM64-re. Yamaha és Focusrite hangkártya driverek 2025 elején ASIO és low latency audio driverek 2025 közepén A héten Cubase és Nuendo preview https://devblogs.microsoft.com/windows-music-dev/making-music-on-windows/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
faceeasyg Válaszolta October 22 Share Válaszolta October 22 Idoszeru. Ha az alapbol is horror windows 8-at nem szamoljuk, akkor is mar kb 10 eves a windows on ARM. A Snapdragon adott neki egy jo loketet, de azert meg nagyon messze van attol, hogy alap (emilezes, bongeszes, word, excel) funkciokon kivul masra is valoban alkalmas legyen. Nem vagyok tul nagy velemennyel az apple-rol sem, de amikor ok kitoltak az ARM alapu gepeiket, akkor azert eleg sok minden mar alapbol ment (ha nem is nativban vagy full optimalban), meg kb 1 even belul nagyjabol minden meg volt oldva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta October 22 Szerző Share Válaszolta October 22 Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a Microsofttal közösen (hivatalosan) fejlesztett ASIO driver milyen lesz. Illetve, hogy az inteles windows beállítási mizériái mennyire lesznek "kitisztázva" az ARM verzióban. (A Maceknek az a nagy előnyük a Windows-zal szemben, hogy "készen működnek" a dolgok, nem kell gépészkedni.) A másik, hogy az alkalmazás gyártók hajlandóak lesznek-e az új platforma portolni. Látnak-e benne fantáziát, potenciális felhasználói bázist. (Nagy sirámom, hogy a Magix Samplitude / Sequoia nincs Macre. Pedig anno nagyon meggyőzött Windowson ... de sajnos a maces támogatás hiánya mellett még drága is volt... ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta October 25 Szerző Share Válaszolta October 25 Cubase 13 Pro és Nuendo 13 Preview Windows 11 ARM-ra letölthető. The Windows on Arm application installers are available from the Steinberg Download Assistant (SDA) in the category “Complementary Products”, as well as in the Steinberg Support download section. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta October 25 Szerző Share Válaszolta October 25 Érdekességként feltettem a Nuendo 13.0.50 trialt (60 napig jó) egy Mac M1 Max Studion működő VMWare Fusion 13-arm64-ben futó Win11 ARM64-re. Felment, elindult. Sokmindent nem tudtam vele csinálni, mert nincs helyem, hogy feltelepítsem a jópár gigabyte-nyi Halion Sonicot meg Groove Agent 5 SE-t... Nem akarom terhelni a Mac hostot, mert így is 60 GB a virtuális gép mérete. Úgyhogy egyelőre ennyi. De ha valakinek van gépe és kedve próbálgatni, ossza meg a tapasztalatait. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
faceeasyg Válaszolta October 25 Share Válaszolta October 25 Ekkor: 2024. 10. 22. at 18:36 írta Bendi: Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a Microsofttal közösen (hivatalosan) fejlesztett ASIO driver milyen lesz. Illetve, hogy az inteles windows beállítási mizériái mennyire lesznek "kitisztázva" az ARM verzióban. (A Maceknek az a nagy előnyük a Windows-zal szemben, hogy "készen működnek" a dolgok, nem kell gépészkedni.) Hat, tobb mint 10 evnyi fejlesztes utan egyelore a windows-os marhasagok ugyanugy megvannak az ARM win-ben is. Az inteles (valojaban AMD64) windows-ban sem a CPU-val volt a baj valaha is... A MacOS-nek tenyleg meg van az az elonye, hogy a felszinen valoban minden csak mukodik, es ez baromi jo tud lenni. Ellenben vannak teljesen mas jellegu (engem) ugyanannyira idegesito marhasagai, meg a periferiak teren tanusitott szandekos diszkriminacioja is nehezen emesztheto szamomra. Mivel nem nagyon zenelek, ezert zenere azt hasznalom megis. Ekkor: 2024. 10. 22. at 18:36 írta Bendi: A másik, hogy az alkalmazás gyártók hajlandóak lesznek-e az új platforma portolni. Látnak-e benne fantáziát, potenciális felhasználói bázist. (Nagy sirámom, hogy a Magix Samplitude / Sequoia nincs Macre. Pedig anno nagyon meggyőzött Windowson ... de sajnos a maces támogatás hiánya mellett még drága is volt... ) Aki lemarad, az kimarad. Most, hogy az intel elegge gyengen muzsikal, a snapdragon meg elegge igyekszik beerni az apple-t, es mar most is vegulis ertelmes x64 alternativat kinal, ki kene hogy noje magat, de egyelore a bumm meg elmaradni latszik. En voltam olyan hulye, hogy a legujabb munka laptopomnak nem mertem snapdragon-t venni, a vegul valasztott intel core 7 ultra 155H meg... javara szoljon, hogy kb vegigbirja a napot az akksin, amit a snapdragon amugy tul is teljesitene 2-3x, de azon kivul ugy szar ahogy van, de legalabb sok penzert. Nagyon szanalmas. A lenyeg, hogy 1 vasarlas szintjen en is hibas vagyok, hogy nem fogy annyira a snapdragon, mint lehetne, vagy illene. Mea culpa! 🙃 15 perccel ezelőtt írta Bendi: Érdekességként feltettem a Nuendo 13.0.50 trialt (60 napig jó) egy Mac M1 Max Studion működő VMWare Fusion 13-arm64-ben futó Win11 ARM64-re. Felment, elindult. Sokmindent nem tudtam vele csinálni, mert nincs helyem, hogy feltelepítsem a jópár gigabyte-nyi Halion Sonicot meg Groove Agent 5 SE-t... Nem akarom terhelni a Mac hostot, mert így is 60 GB a virtuális gép mérete. Ahhoz, hogy a vasaiddal, es arrol felvett dolgokkal kiprobald, nem kell telepiteni semmi hozzaadott extra szart. Jopofa kiserlet, elkepzelni is nehezen tudom, mi vitt ra, de KUDOS! Nem baj ha pozitiv ertelemben lehulyezlek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
V László Válaszolta October 25 Share Válaszolta October 25 (szerkesztve) 1 órával ezelőtt írta faceeasyg: En voltam olyan hulye, hogy a legujabb munka laptopomnak nem mertem snapdragon-t venni, a vegul valasztott intel core 7 ultra 155H meg... javara szoljon, hogy kb vegigbirja a napot az akksin, amit a snapdragon amugy tul is teljesitene 2-3x, de azon kivul ugy szar ahogy van, de legalabb sok penzert. Nagyon szanalmas. A lenyeg, hogy 1 vasarlas szintjen en is hibas vagyok, hogy nem fogy annyira a snapdragon, mint lehetne, vagy illene. Mea culpa! 🙃 Szerintem meg jó döntés volt. Ahogy említetted a Micro eddig már legalább 3 ARM projektet lelőtt (RT, Mobile, Phone) az utódaikkal nem kompatibilis módon és azóta ezer másik szolgáltatását is. Ezt is le fogják. Ráadásul náluk manapság a lekapcsolás nem support megszűnést, hanem távolról történő uninstalálásokat jelent. Teljesen érthető, hogy senki nem bízik bennük. Alapvetően itt a felhasználóik 70-99%-át elvesztő DAW-ok kapuzárási pánikos erőlködéseit látjuk, de ők is le fogják húzni a rolót. Szerkesztette October 25 V László Link to comment Share on other sites More sharing options...
faceeasyg Válaszolta October 25 Share Válaszolta October 25 35 perccel ezelőtt írta V László: Szerintem meg jó döntés volt. Ahogy említetted a Micro eddig már legalább 3 ARM projektet lelőtt (RT, Mobile, Phone) az utódaikkal nem kompatibilis módon és azóta ezer másik szolgáltatását is. Ezt is le fogják. Ráadásul náluk manapság a lekapcsolás nem support megszűnést, hanem távolról történő uninstalálásokat jelent. Teljesen érthető, hogy senki nem bízik bennük. Alapvetően itt a felhasználóik 70-99%-át elvesztő DAW-ok kapuzárási pánikos erőlködéseit látjuk, de ők is le fogják húzni a rolót. Ertem, amit mondasz, de szeretnem hinni, hogy nincs igazad. Annak ellenere, hogy a tortenelmi attekintesed is helyenvalo, de az azt jelentene, hogy az apple monopol piacot szerzett. Azert Windows on ARM ma is letezik, es ha megnezed mit tud pl egy snapdragon alapu cucc, altalaban nagy baj nincs veluk. Hardveresen altalaban semmi, atlag felhasznaloi szinten szinten semmi. Nem, nem irtam le ketszer ugyanazt a szot, az ket teljesen eltero szo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
faceeasyg Válaszolta October 25 Share Válaszolta October 25 55 perccel ezelőtt írta V László: jó döntés volt Nem. AMD lett volna a jo dontes. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpeter Válaszolta %s @ %s Share Válaszolta %s @ %s reaper is tesztelhető: https://www.kvraudio.com/news/martinic-released-kee-bass-early-beta-for-windows-11-arm64ec-snapdragon-62023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rpeter Válaszolta %s @ %s Share Válaszolta %s @ %s https://www.kvraudio.com/news/steinberg-announces-preview-builds-of-cubase-and-nuendo-for-windows-on-arm-62035 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts