Davidson Létrehozva October 15, 2012 Share Létrehozva October 15, 2012 Sziasztok szukségem lenne a segítségetekre. Most ujíttom fel a szobám és megszeretném oldanni a szoba akusztikáját. Két féle képpen rendeztem be a szobámat. Szerintetek melyik verzió lenne az okosabb megoldás :-) 1. http://www45.zippyshare.com/v/55386111/file.html 2. http://www35.zippyshare.com/v/22222944/file.html A szoba méretei Hossz: 4,2 m Szélesség: 2,1 m Magasság: 2,4 m Elore is koszonom a segítséget :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shatva Válaszolta January 9, 2013 Share Válaszolta January 9, 2013 No! Úgylátom kicsit elvesztünk a részletekben! Egy ilyen kis szobás otthonban eleve kár profi módon gondolkozni. Nem ezek a fontossági sorrendek Dióhéjban! -Egy ilyen kis szobában kár gondolkozni az állóhullámokkal, lessz és kész. Bepakolni elnyelőket ha fotelod van hátra esetleg és elfér. De ha közeltéri monitor hangfalakat használsz ez teljesen lényegtelen...Hallgatni meg lehet a mélyet így is csak max nem lesz pontos minden részén a szobának. DE NEM EZ FOGJA MEGHATÁROZNI a ZENÉD! elébb fogja a eq a sávokon... -Minden elsődleges visszaverődést csillapítani, hogy ne hallj ha tapsolsz dupla tapsot...a hangfaltól meg a lehallgatástól kiméred a visszaverődést és odaraksz valamit ami elnyeli...szivacs..függ -Viszont emellett ne legyen a szoba teljesen süket (dead) mert akkor túl teresre mixelheted a zenédet. Vagyis ne pakold tele mindennel. Legyen benne egy kis tér. Az jó,mert nem fogod túllőni a teret. alul parketta linóleum, fent meg valami enyhébb csillapítás. vagy fent semmi alul szőnyeg itt ott. Közeltéri hangfalaknak pont az a lényege, hogy ideális 1 méteren baromi pontos. Szóval arra koncentrálj. A többi lényegtelen. Ha nagyobb hangfalaid vannak akkor a fentieket próbáld ki. -Hangfalat ne told be ha lehet a falhoz se hátul se oldalt. Pláne ha nincs neki bassreflex. Ha van akkor annyira nem baj. comb filtert képi szinten egyszerű elképzelni. Elindulnak a hullámok és amikor visszaverődik az érkező hullámokkal keveredik, és egy részen felerősítés más részen kioltás történik. Ez a comb filter jellegű hang. Próbáld ki hogy beteszed a hangfalat egy 2-1,5 méter hosszú szobába....hallani fogod. Mégvalami..ha gyengébb az akusztika, minél nagyobb a hangerő annál rosszabbul fog szólni. Vagyis..ne zenélj hangosan amikor hangzást állítassz.Ha mélyet akarsz beállítani néha felhangosítod.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoboldGyerök Válaszolta October 26, 2016 Share Válaszolta October 26, 2016 Sziasztok! Itthon zenélgettem mindig és eddig egész szerencsés kis lukakban, amik jól meg voltak tömve... Most viszont egy jó nagy szobám lett, ami imád csettegni... Nálam tapasztaltabbak tanácsát kérném, hogy hova és milyen elemeket helyezzek fel? Túl sokat nem szeretnék rá költeni, mert nem tudom mikor pattanok egy következő albérletbe. Durván 5*3 m az alapja és 2,5 m magas ez a helyiség. A rövid oldalakon van egy ablak, mellette festménnyel alatta kisasztallal, a másikon az ajtó, mellette egy akusztikai szivaccsal és egy derítős miksiállvánnyal... Az egyik 5 m-es fal közepén van az asztalom ami mellett vannak a monitorhangfalaim, egymástól kb 120 cm2-re... ennek az asztalnak a rendezői balján van mégegy íróasztal számítógéppel és hifi hangfalakkal... A falon itt szintén 2 olajfestmény van. Ezzel a fallal szemben van egy kanapé aminek az egyik oldalán a már említett kisasztal a másikén egy kisasztal nyomtatóval, a falakon pedig 2 akusztikai szivacska. Drága Mesterek!Segítsenek! Önök az utolsó reményeim! Üdv! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoboldGyerök Válaszolta October 26, 2016 Share Válaszolta October 26, 2016 Sziasztok! Itthon zenélgettem mindig és eddig egész szerencsés kis lukakban, amik jól meg voltak tömve... Most viszont egy jó nagy szobám lett, ami imád csettegni... Nálam tapasztaltabbak tanácsát kérném, hogy hova és milyen elemeket helyezzek fel? Túl sokat nem szeretnék rá költeni, mert nem tudom mikor pattanok egy következő albérletbe. Durván 5*3 m az alapja és 2,5 m magas ez a helyiség. A rövid oldalakon van egy ablak, mellette festménnyel alatta kisasztallal, a másikon az ajtó, mellette egy akusztikai szivaccsal és egy derítős miksiállvánnyal... Az egyik 5 m-es fal közepén van az asztalom ami mellett vannak a monitorhangfalaim, egymástól kb 120 cm2-re... ennek az asztalnak a rendezői balján van mégegy íróasztal számítógéppel és hifi hangfalakkal... A falon itt szintén 2 olajfestmény van. Ezzel a fallal szemben van egy kanapé aminek az egyik oldalán a már említett kisasztal a másikén egy kisasztal nyomtatóval, a falakon pedig 2 akusztikai szivacska. Drága Mesterek!Segítsenek! Önök az utolsó reményeim! Üdv! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herkules Válaszolta October 16, 2012 Share Válaszolta October 16, 2012 2. a jobb, de a hátad mögötti szekrénnyel lesz egy kis gubanc... én azt eltenném onnan Hátad mögött baloldalról reflexiókat fog generálni, míg a mellette lévő anyag meg vagy elnyeli, vagy szétszórja a hangot (nem tudom mi lesz ott, a rajzból nem derül ki). Tehát vagy középre rakod a szekrényt, vagy kirakod az előszobába Aztán abba is bele lehetne kötni, hogy a baloldalon az ablaküveg visszaver, a jobb oldalon, meg megint elnyel, vagy szétszór... de egy hálószobából nem lehet jó lehallgatót csinálni. Még hosszában megpróbálnám elrendezni, figyelve arra, hogy a jobb- és a baloldal, egy képzeletbeli középső tengelyen tükrözhető legyen... ez nagyon fontos, akármelyik falra teszed a hangfalakt. De nem vagyok akusztikus, az egy másik szakma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidson Válaszolta October 16, 2012 Szerző Share Válaszolta October 16, 2012 Koszi szépen Herkules, hát gondolkoztam rajta én is hogy hosszában rendezem be csak a helyszűke miatt nehéz, itt van egy 3. verzio, az asztalt muszály volt kozel raknom a falhoz az ajto végett h nenagyon galibázzon. Elkell dontenem ,hogy hogyan rakom el a szobát, aztán amugy is még tervezek venni egy Auralex akusztikus szettet, igaz elég drága de nagyon sok jot hallottam roluk és szerintem nekem sokat segítene. 3. http://www22.zippyshare.com/v/10871219/file.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herkules Válaszolta October 16, 2012 Share Válaszolta October 16, 2012 Az ajtót nem figyeltem, de sajnos így pont az a helyzet mint az elsőnél. 2. a legjobb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidson Válaszolta October 16, 2012 Szerző Share Válaszolta October 16, 2012 Oké koszi :-) majd valahogy megoldom. Itt akkor a legnagyobb gondom azzal a szekrénnyel van :-I. Kicsit hulyén néz ki ha mogém rakom, esetleg valahova máshova ha elraknám? Az ablak nem akkora gond azt lehet vastag fuggonyel elég jol szigetelni, sokan raknak vastag fuggonyt, errol mi a véleményed? :-) (te jobban értesz hozzá mint én) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herkules Válaszolta October 16, 2012 Share Válaszolta October 16, 2012 Valószínűleg nem lesz óriási probléma a szekrényeddel, de ha már veszel akusztikai szivacsokat sok pénzért, akkor célszerű ezt is megoldani Függöny lehet megoldás, de akkor az ablakkal szemközti falra is fel kell rakni egy ugyan olyan függönyt, mert a vastag függöny a magas hangokat szépen el fogja nyelni. Az akusztikai szivacs tök másképpen fog viselkedni. Üvegre állítólag van valami hálós szerkezetű fólia, de megfizethetetlen... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidson Válaszolta October 16, 2012 Szerző Share Válaszolta October 16, 2012 Aha értem és ha fuggony helyet szonyeget raknák az ablakkal szembeni falra, valamilyen vastagabbat akkor az ugyanazt a célt szolgáná? Vagy az is teljesen más? Mert még sehol sem láttam stúdióban fuggonyt a falon :-) De lehethogy tévedek :-D Tudom hogy ebbol a szobábol nemtudok profi felvételi meg lehalgató studiót faragni, csak kiakarom hozni belle a legtobbet. Ha a második verziónál maradunk (mivel az a legjobb :-)), akkor te mit raknál és hova (basszuscsapda, akusztikai szivacsok stb.) Tudom elég sokat kérdezgetek de te jobban értesz hozzá :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herkules Válaszolta October 16, 2012 Share Válaszolta October 16, 2012 Hangtechnikus vagyok, nem akusztikus, de lelkes amatőr Elvileg ha hasonló vastagságú és anyagú a függöny és a szőnyeg, akkor nem lehet gond. Persze az is lehet, hogy egyáltalán nem fogsz különbséget hallani, ha nem raksz fel semmit az ablakra, de azért valószínű. Ezeket a szivacsokat nem ismerem, de ha a sarkokba berakod a basszuscsapdákat és a szőnyeg/függöny kombinációt megcsinálod az oldalfalakra, lehet nem is kell más, esetleg a hangfalak mögé és mögéd valami diffúzor és kész. Én első körben így kezdeném, de sokat kell kísérletezgetni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidson Válaszolta October 16, 2012 Szerző Share Válaszolta October 16, 2012 Szuper, koszi ennyi nekem elég is volt :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyanidesound Válaszolta October 17, 2012 Share Válaszolta October 17, 2012 én nem a falra tenném a szőnyeget, hanem elé, amennyivel a fal előtt lóg, annak a 4szerese hullámhosszt fogja legjobban csillapítani... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herkules Válaszolta October 17, 2012 Share Válaszolta October 17, 2012 Vagy nem... Ez azért függ a szőnyeg anyagától. Rosszul fogalmaztam, mert valóban lógnia kell a fal előtt, jelen esetben akkor távolságra mint az ablaktól. Ahhoz mérni kell, hogy tudja egyáltalán, hogy milyen frekit kell csillapítani. Aztán az ablak tök más frekiket ver vissza mint a fal, ráadásul membránként is viselkedik, hogy milyen frekin és milyen mértékben, az szintén függ az üveg vastagságától, méretétől stb. Szóval annyi mindenre kéne odafigyelni, hogy otthoni lehallgatás kialakításánál szerintem nem biztos, hogy ebbe bele kell menni. Ilyet úgy sem tudsz otthonra, meg talán sehova sem http://www.boprecordingstudios.co.za/studio1.htm Itt, ha jól emlékszem durván 20-20khz-ig lineáris a szoba. Az akusztikai tervezésének és a Kinoshitáknak az árából, szerintem többen elég rendes stúdiót össze tudnánk rakni Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyanidesound Válaszolta October 17, 2012 Share Válaszolta October 17, 2012 Vagy nem... Ez azért függ a szőnyeg anyagától. Rosszul fogalmaztam, mert valóban lógnia kell a fal előtt, jelen esetben akkor távolságra mint az ablaktól. Ahhoz mérni kell, hogy tudja egyáltalán, hogy milyen frekit kell csillapítani. Aztán az ablak tök más frekiket ver vissza mint a fal, ráadásul membránként is viselkedik, hogy milyen frekin és milyen mértékben, az szintén függ az üveg vastagságától, méretétől stb. Szóval annyi mindenre kéne odafigyelni, hogy otthoni lehallgatás kialakításánál szerintem nem biztos, hogy ebbe bele kell menni. Ilyet úgy sem tudsz otthonra, meg talán sehova sem http://www.boprecord....za/studio1.htm Itt, ha jól emlékszem durván 20-20khz-ig lineáris a szoba. Az akusztikai tervezésének és a Kinoshitáknak az árából, szerintem többen elég rendes stúdiót össze tudnánk rakni elvileg ilyenek az ideális arányok az állóhullámok szempontjából: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sultan smith Válaszolta July 6, 2013 Share Válaszolta July 6, 2013 Hali! Adott ez a szoba:http://img546.imageshack.us/img546/6757/5n0f.jpg Egyszerű a kérdés: hova tegyük a monitor hangfalakat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wheel Válaszolta July 6, 2013 Share Válaszolta July 6, 2013 A lehető legtávolabb a a hangfalakkal szemben lévő faltól. Méretek és hangfal teljesítmények, tipusok befolyásolhatják az optimális elrendezést. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barna Farago Válaszolta October 18, 2012 Share Válaszolta October 18, 2012 Hossz: 4,2 m Szélesség: 2,1 m Magasság: 2,4 m Egyszer írtam egy állóhullám számoló kis progit, ime: http://barnafarago.info/room.php?width=210&length=420&height=240&Ok=Elk%FCld%E9s Ezeken a frekiken lesz elvileg kiemelés. Mivel a hosszirányban ablak van, a 49.1 Hz és felharmonikusai kiesik a táblázatból, és talán még a hosszanti átló sem annyira vészes, mert ott egy radiátor szokott lenni az ablak alatt. Viszont szélességben 210cm (98.3Hz) és felharmonikusai flutter echot idéznek elő. Azt a koncepciót, hogy hosszirányba a saRockba tedd az asztalt azért nem javaslom, mert az egyik oldalon fal van, a másik oldalon egy kvázi cső/szoba. Tér érzet rossz lesz lehallgatáskor. Középen pedig az ablak miatt rossz egy kicsit a dolog, de nem annyira vészes... Lehetne az ablakkal szemben is a lehallgató rendszer, csak gondolom úgy nem fér el az ajtótól az asztal... Egyébként én lehet hogy elgondolkodnék egy ablakhoz asztalt rakós verzióban is. Remélem segítettem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidson Válaszolta October 18, 2012 Szerző Share Válaszolta October 18, 2012 Koszi Barna a végleges verzio ez http://www35.zippyshare.com/v/22222944/file.html a mogottem levo szekrény lehet nemlesz mert az is galibázna szoval ha most adoot nekem ez a táblázat h milyen frekiken fog kiemelni a szoba, ennek a segítsgével hogyan tudnám belonni a szoba akusztikáját ha majd szeretnék venni egy akusztikus szivacs szettet (basszuscsapda stb.) hova kéne mit raknom és mibol mennyit (tudom ezt már az elobb kérdeztem Herkulestol de kiváncsi vaok a te verziodra is :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Smith Válaszolta January 4, 2013 Share Válaszolta January 4, 2013 Sziasztok! Nekem is ablak van a hálószobámban. Akkor felesleges itt stúdiót építeni mert nem lehet jó körülményeket biztosítani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaga Válaszolta January 4, 2013 Share Válaszolta January 4, 2013 És ha az ajtó egy apró bütyköléssel kifelé nyílna és nem befelé? Akkor mehetne hosszában, középre az asztal, akusztikai szivacsot meg lehet az ajtóra szimmetrikusan a másik fallal, beszivacsozni. Ablakra meg egy jó vastag filc függöny, ráhagyva a hosszára, hogy hullámosan takarjon. (Akár az egész falfelületet.) Szerintem jelen helyzetben talán ez lenne az "optimális"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
studioacoustics Válaszolta January 4, 2013 Share Válaszolta January 4, 2013 Sziasztok! Nekem is ablak van a hálószobámban. Akkor felesleges itt stúdiót építeni mert nem lehet jó körülményeket biztosítani? Láttál már olyan control room-ot (lehallgatót), amiben ablak van a feljátszó helyiségre? Ha találsz ilyet, akkor a kérdésed lényegi elemét is újra tudod értelmezni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
studioacoustics Válaszolta January 5, 2013 Share Válaszolta January 5, 2013 Dehát mit ajánl a szivacs-gyártó cég, akitől a szettet rendeled? Talán a nagy íves szivacsokat a sarokban helyezd el, a többiből minél többet 'random' helyekre? Vagy az egész szobát be kell szivacsozni? És ha az a szivacs a szuper sztendingvévkalkjulétor által kilökött 49,1 Hz-en nem nyel el hangot, akkor azért még mosogatni lehet vele? Vagy kell venni még két szettet, és akkor már a pörköltöstányér is tiszta lehet? Oksa..... A belógatott függöny porózus, vagy membrán jellegű hangelnyelőként működik? jah, valamejik,vagy mindkettő eccere, vagy nem. Akkor számoljunk: Mindkét esetben a sűrűség lehet kiinduló pont: Csókolom, ez a padlószőnyeg esetleg függöny, köbméterenként hány kilogramm? HáhÁÁÁ... persze.. áramlási ellenállása : 1 Reynolds vagy 1 kiloPaszkálszekundum/négyzetméter? Ésakkor van a néninek fodrosság/elnyelt frekvencija kalkulátora? Akkor kérnék szépen 1 négyzetmétert. KÖSZÖNÖM CSÓKOLOM! Bocsánat CSÓKOLOM, de visszajöttem, mert aszonták, hogy abból az olcsó padlószőnyegből,(tecciktudni a 2cm-esből) ha teszek a görgős székem alá, akkor az majd megoldja az 50Hz- es problémámat, szal kérnék egy 60x60cm-es darabot belőle! KÖSZÖNÖM CSÓKOLOM! Kivánok'... A deszkákért jöttem -amikről beszéltünk telefonon- mert be szeretném deszkázni az ablakomat. Egyrészről azé' me' az ablak gáz a stúdijómban a hangfetrenciának, másrészrő' azé' me' a fa jót tesz a hangzásnak. Legalábbis a falumban eszt monták.... A legnagyobb tisztelettel elnézésedet kérem, ha a fenti sorok miatt neheztelnél rám. Senkit semmilyen körülmények között nem kívánok megbántani! Mindezek mellett legnagyobb elismerésem minden olyan megoldásnak, amiben a legjobb szándék benne van, akkor is, hogyha az szakértelem hiánya miatt nem is olyan hatékony, mint lehetne. A kis dimenziójú helyiségek mélyfrekvenciás problémáinak korrigálása megfelelő körültekintést igényel. Természetesen a megoldás egyik része a hangelnyelés. Viszont ez a feladat kizárólag szivacsok elhelyezésével igen nehézkes. Szerintem erről érdemes konzultálni a szivacsgyártóval, illetve érdemes referenciaanyagot kérni. A másik igen fontos dolog a szimmetria, amibe beletartoznak a reflexiós pontok, illetve a hangfalak oldalfalaktól való távolságai. Viszont a legnagyobb feladat a megfelelő kompromisszumok meghozása, mert az akusztika oltárán nem lehetséges mindent feláldozni. De ha már az akusztikával foglalkozol, akkor biztosan nem jársz tévúton nagyon a felismerésben. Mert szuperjó dzseneleken sem lehet masztreolni korrektül egy panelház liftaknájában. És a 2000 tonna/köbméteres kőgyapot sem hoz príma akusztikát sehová. De ha ennek utánajársz, akkor azt a tudást már a szobádban akár "hallhatod" is..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wheel Válaszolta January 5, 2013 Share Válaszolta January 5, 2013 Dehát mit ajánl a szivacs-gyártó cég, akitől a szettet rendeled? Talán a nagy íves szivacsokat a sarokban helyezd el, a többiből minél többet 'random' helyekre? Vagy az egész szobát be kell szivacsozni? És ha az a szivacs a szuper sztendingvévkalkjulétor által kilökött 49,1 Hz-en nem nyel el hangot, akkor azért még mosogatni lehet vele? Vagy kell venni még két szettet, és akkor már a pörköltöstányér is tiszta lehet? Oksa..... A belógatott függöny porózus, vagy membrán jellegű hangelnyelőként működik? jah, valamejik,vagy mindkettő eccere, vagy nem. Akkor számoljunk: Mindkét esetben a sűrűség lehet kiinduló pont: Csókolom, ez a padlószőnyeg esetleg függöny, köbméterenként hány kilogramm? HáhÁÁÁ... persze.. áramlási ellenállása : 1 Reynolds vagy 1 kiloPaszkálszekundum/négyzetméter? Ésakkor van a néninek fodrosság/elnyelt frekvencija kalkulátora? Akkor kérnék szépen 1 négyzetmétert. KÖSZÖNÖM CSÓKOLOM! Bocsánat CSÓKOLOM, de visszajöttem, mert aszonták, hogy abból az olcsó padlószőnyegből,(tecciktudni a 2cm-esből) ha teszek a görgős székem alá, akkor az majd megoldja az 50Hz- es problémámat, szal kérnék egy 60x60cm-es darabot belőle! KÖSZÖNÖM CSÓKOLOM! Kivánok'... A deszkákért jöttem -amikről beszéltünk telefonon- mert be szeretném deszkázni az ablakomat. Egyrészről azé' me' az ablak gáz a stúdijómban a hangfetrenciának, másrészrő' azé' me' a fa jót tesz a hangzásnak. Legalábbis a falumban eszt monták.... A legnagyobb tisztelettel elnézésedet kérem, ha a fenti sorok miatt neheztelnél rám. Senkit semmilyen körülmények között nem kívánok megbántani! Mindezek mellett legnagyobb elismerésem minden olyan megoldásnak, amiben a legjobb szándék benne van, akkor is, hogyha az szakértelem hiánya miatt nem is olyan hatékony, mint lehetne. A kis dimenziójú helyiségek mélyfrekvenciás problémáinak korrigálása megfelelő körültekintést igényel. Természetesen a megoldás egyik része a hangelnyelés. Viszont ez a feladat kizárólag szivacsok elhelyezésével igen nehézkes. Szerintem erről érdemes konzultálni a szivacsgyártóval, illetve érdemes referenciaanyagot kérni. A másik igen fontos dolog a szimmetria, amibe beletartoznak a reflexiós pontok, illetve a hangfalak oldalfalaktól való távolságai. Viszont a legnagyobb feladat a megfelelő kompromisszumok meghozása, mert az akusztika oltárán nem lehetséges mindent feláldozni. De ha már az akusztikával foglalkozol, akkor biztosan nem jársz tévúton nagyon a felismerésben. Mert szuperjó dzseneleken sem lehet masztreolni korrektül egy panelház liftaknájában. És a 2000 tonna/köbméteres kőgyapot sem hoz príma akusztikát sehová. De ha ennek utánajársz, akkor azt a tudást már a szobádban akár "hallhatod" is..... Csodálatos ez a hozzászólás. Főleg a stílusa. Gratulálok! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Smith Válaszolta January 5, 2013 Share Válaszolta January 5, 2013 Láttál már olyan control room-ot (lehallgatót), amiben ablak van a feljátszó helyiségre? Ha találsz ilyet, akkor a kérdésed lényegi elemét is újra tudod értelmezni. szimpla igen vagy nem elég lett volna. nem mindenki szakavatott a témában. elhiszem, hogy jól tudsz fogalmazni de a segítőszándék nem az erősséged. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyanidesound Válaszolta October 19, 2012 Share Válaszolta October 19, 2012 Egyszer írtam egy állóhullám számoló kis progit, ime: http://barnafarago.i...ght=240&Ok=Elk�ld�s Ezeken a frekiken lesz elvileg kiemelés. Mivel a hosszirányban ablak van, a 49.1 Hz és felharmonikusai kiesik a táblázatból, és talán még a hosszanti átló sem annyira vészes, mert ott egy radiátor szokott lenni az ablak alatt. Viszont szélességben 210cm (98.3Hz) és felharmonikusai flutter echot idéznek elő. Azt a koncepciót, hogy hosszirányba a saRockba tedd az asztalt azért nem javaslom, mert az egyik oldalon fal van, a másik oldalon egy kvázi cső/szoba. Tér érzet rossz lesz lehallgatáskor. Középen pedig az ablak miatt rossz egy kicsit a dolog, de nem annyira vészes... Lehetne az ablakkal szemben is a lehallgató rendszer, csak gondolom úgy nem fér el az ajtótól az asztal... Egyébként én lehet hogy elgondolkodnék egy ablakhoz asztalt rakós verzióban is. Remélem segítettem. http://www.hunecke.de/en/calculators/room-eigenmodes.html itt egy kicsit komplikáltabbnak tűnik a helyzet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
Davidson
Sziasztok szukségem lenne a segítségetekre. Most ujíttom fel a szobám és megszeretném oldanni a szoba akusztikáját. Két féle képpen rendeztem be a szobámat.
Szerintetek melyik verzió lenne az okosabb megoldás :-)
1.
http://www45.zippyshare.com/v/55386111/file.html
2.
http://www35.zippyshare.com/v/22222944/file.html
A szoba méretei
Hossz: 4,2 m
Szélesség: 2,1 m
Magasság: 2,4 m
Elore is koszonom a segítséget :-)
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.