Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Roland G70


l.gyuri17

Kérdés

Sziasztok!

Egyik haverom vett egy G70-est, ő ilyen lakodalmas zenész, és a következő problémával szembesült:

Vett hozzá SD kártyát(nem micro SD), amire a műsorát rakta fel karaoke meg midi fájlokat.

Amikor az újonnan vett kártyát leakarta formatálni, kiírta hogy failed. mondtam nézd meg nincs-e véletlenül le lock-olva a kártya, vagy jól tetted e bele, azt mondta minden jól van benne/rajta. Aztán mikor a kártyaolvasóval laptopon keresztül megpróbálta a fájlokat rámásolni sikerült is. Visszatette a G70-be és ott nem voltak rajta a fájlok.

Valami ötlet? Segítség?

Valamit rosszul csinál/csinálunk?

Semmi nincs lezárva se letiltva, annyi, hogy én arra gyanakszom hogy az az sd kártya nem baró, aszem azt mondta SDHC kártyát vett. Azzal lenne a baj? Annyira nem vagyok vele tisztában. Én nyílván ha ilyen bajom lett volna, bemegyek a boltba mutatom a kártyát, ebbe szeretnék sd kártyát, és megy a spuri és olyat hoz, sajnos ő nem így tette.

Ha volt már valakinek ezzel a hangszerrel gondja, vagy ilyen jellegű problémája, nagyon szépen megköszönném, ha el tudna látni jó tanáccsal. Előre is köszönöm!

Ui.: Ja azt elfelejtettem, hogy akitől vette nála ki volt próbálva ez a része és működött átmásolta lejátszotta ot, szóval ott jó volt....

Mégegyszer köszönöm!

Üdv

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Hát mindent a lehető legrosszabbul csináltatok! :)

Van a családban G70, úgyhogy pár dolgot elárulok róla:

Először is csak CF kártyával megy PCM CIA adapterrel, semmilyen más kártyát ne tegyetek bele!!!

Másodszor, a hangszeren 2 üzemmód van fájlcseréhez ha PC-vel kell összekötni. (itt max 5m-es USB kábelt használjatok, mert hosszabbal lehetnek adatátviteli zavarok a kábel impedanciája miatt) Itt a G70-en lehet kiválasztani a Disk vagy Media üzemmódnál most fejből nem tudom, de ezt a főmenübe lépve kell megtenni, hogy a hangszer belső memóriáját akarjátok elérni, vagy a kártyát (magába a G70-be bedugva már természetesen). Én így matattam rajta, mert nincs CF olvasó a PC-mben, de ha van a tiétekben, akkor másképp kell csinálni!

G70-en kell mindenképp megformázni a CF kártyát, mert az létre fog hozni egy speciális mappa szerkezetet rajta és aztán lehet a PC-vel is rámásolgatni, de nem mindegy mit hova!

Alapvetően 3 mappát hoz létre amibe a felhasználó garázdálkodhat, a többivel meg se próbálkozzatok felülírni meg stb, mert behülyülhet a G70 tőle!

Ezek:

- put here your song files

- put here your style files

- put here your user files vagy valami hasonló angolul

Magyarul tehát a megfelelő stílus, dal és user azaz felhasználói beállításokat az adott mappákba kell PC-ről bemásolni, mert a G70 mindent ezeknek megfelelően fog beolvasni és egy belső adatbázisába beépíteni, ezért mondom, hogy önkéntesen PC-vel letörölni felülírni össze-vissza, a legnagyobb hiba, ugyanis ennek a cuccnak érdekes lelki világa van és nem szereti ha megrázkódtatások érik :), ill azt majd ti nem fogjátok szeretni. :) Amúgy ha PC-vel van összekötve a G70 vagy memkártya olvasóval maga a CF van a PC-be dugva, később is ugyanúgy a fentii mappákba kell dolgozni, de nyilván ezt kell először a G70-nek formázás útján előállítani...

  • Mindezek előtt azonban érdemes a G70 full belső memóriájáról mentést csinálni és ehhez mindenképp USB-n keresztül csak PC-vel érdemes nekifogni, mert van hozzá egyrészt egy gyári szoftver*, amit kellett hogy kapjatok hozzá CD-n, de letölthető a Roland honlapjáról is amúgy, persze a G70 USB drivere feltelepítését PC-re előtte csináljátok meg!
  • Ellenőrizzétek a G70 OS verzióját a főmenü Utility részénél és esetlegesen frissítsétek a legutolsó verzióra! Ekkor 0-ra gyári állapotba fog állni a gép, ezért érdemes előtte mindent lementeni, hátha később meg kéne!
    Természetesen ha nagyon össze van kavarva már a hangszer, főleg másodkézből érkezvén, én mindenképp ajánlanék egy teljes inicializálást, tehát a belső memória letakarítását 0-ra vele.

PC-vel utána lehet matatni a mellékelt szoftverével is, de a full belső memória lementést mindenféle fájlkezelő program nélkül kizárólag a windows belső Intéző nevű fájlkezelőjével végezzétek!

Szintén fontos, hogy ha kell valami a belső mappákból (csakis a Song, Styles, User dolgokról lehet szó ismételten!), azokat ki lehet PC-vel is másolni, de később egy legyalult állapotban szintén csak a Put here... jelzésű megfelelő mappákba lehet (ajánlatos) visszamásolni.

Ugyanígy a hangszerrel is lehet belső memóriából CF-re menteni, pl. akár a Play List-eket stb. ha van olyan és utána a hangszer Disk üzemmódjából (képernyő bal alsó sarka melletti gomb) később vissza lehet hívni, de ismételten, bármit bárhova össze-vissza másolgatni nagyon nem javasolt!

Érdemes a mappa nézet beállításoknál windowson bekapcsolni a rendszerfájlok láthatóságát és a rejtett mappák mutatását is, mert akkor mindent fog látni az intéző és azt egyszerű COPY+PASTE úton lehet a PC-re menteni, valamint ugyanígy visszaállítani, egyszerre az egészet, minden más matatást mellőzve egyénileg a mappákon!

post-2322-0-58341800-1357823841_thumb.jp

Mellesleg ha van magyar gépkönyvetek, abba minden le van írva részletesen, egyébiránt érdemes a Roland Zenegalériából Béres Józsefet kérdezni ha elakadnátok, akár a szoftverfrissítés, stb ügyben.

*Letöltések:

http://www.rolandus.com/products/details/656/downloads/

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...