Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Roland Alpha Juno 2 check battery


GÁBOR

Kérdés

Sziasztok!

 

Nyüstölök már jó ideje egy alpha juno 2-t. Aztán kb 3-4 hete bekapcsoláskor check battery felirattal indul. Azt tapasztaltam, hogy a memory könyvtárban a hangok elvesztek és krix-krax-okat ír ki. Hamar gyorsan elemcsere, gondoltam. Aztán szembesültem azzal, hogy az elem jó. Mindegy, hamár megvettem az új elemet, hát cseréljük. Persze nem javult semmi. A netet böngészve arra jutottam, hogy ez egy csomó hibára lehetséges hibaüzenet. Puff, itt akadtam el. Tudna valaki ötletekkel bombázni? Esetleg találkozott valaki már ilyen esettel? Sőt valaki meg is tudta oldani?

Szóval segítsetek, imádom ezt a kis szintit.

Köszönöm

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Még annyit kiegészítésként, hogy nem is tudok új, szerkesztett hangot elmenteni.

Mivel nekem nincsen és nem is volt juno-m, így nem tudom hol vannak azok a gombok amik kombinációját leírom.

 

A RAM ellenőrzése: Gép kikapcsol, egyidejűleg nyomvatartani az "oct" "down" és a "midi" gombot, így tartva - bekapcsolni.

üzenet: RAM check OK!!  vagy RAM wr/rd ERROR.

 

Ezután majd inicializálhatod a RAM-ot, de ez egy újabb lépés.

Link to comment
Share on other sites

RAM inicializálása.

 

A memória írásvédelmét ki kell kapcsolni: "memory protect" off.
Gép kikapcs. Egyidejüleg nyomvatartani a "portamento" és a "data trans" gombokat, majd ezek együttes nyomvatartása mellett bekapcsoni a készüléket.

Initlz funct ram - ez a megfelelő üzenet, ha check battery az üzenet akkor az energiaellátás nem megfelelő.

Link to comment
Share on other sites

Úgy néz ki hogy írási ill. olvasási hibát jelez. Amikor bekapcsolod gondolom a kijelzőn valami visszaszámlálás vagy hasonló látható, ez mutatja hogy indítja a rendszert. Ha ez rendben lefut akkor hiba nélkül "felállt" a rendszer. Meg kellene nézni hogy az elem csere közben nem húzodott-e ki valamelyik vezeték, régebbi eszközök bontásakor ez hatványozottan szokott jeletkezni, magyarul kontakt hiba lép fel. Szóval ezeket kéne végig ellenőrizni. A passzív alkatrészek szemrevételezése csak ezután érdekes. A többi már csak szervizkörnyezetben érdemes elvégezni. Ha még találok valami okosságot, leírom.

Link to comment
Share on other sites

Az elemcsere előtt is problémám volt, hisz azt hittem tényleg rossz az elem, de tökéletes volt az is. Csak azért cseréltük, mert megvettem elötte az újat, és akkor már miért ne... Sav nem folyt ki, a panel tiszta, sérülésmentes. Bekapcsoláskor semmi visszaszámlálás nincs, csak a check battery.

Köszi

Link to comment
Share on other sites

Nos! Úgy néz ki, hogy a P8032AH jelű IC-nél akad el a jel. Ha jól tudom, az egy most is beszerezhető chip. Az IC-n van egy második számsor... annak van jelentősége? Ha iden akkor gond lehet.

A P8032AH egy 8 bites mikrokontroller (CPU) ez írja és olvassa a RAM-ban lévő adatokat. A RAM inicializálásakor elvileg a ROM-ban tárolt adatok belekerülnek a RAM-ba.

Az elem feszültségét az IC25 24-es lábán kéne mérni. Ezt a feszt egy kapu figyeli és amikor lefut az indításnál az önteszt, ha alacsony a szint a kontroller kiadja az error üzenetet. Persze vannak nálam szakavatottabb emberkék akik kenik vágják a digitális technikát.Nem hiszem hogy a CPU a hibás.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...