Jump to content
Ménemszól.hu

MESSE13: Novation Bass Station 2


A/D

Recommended Posts

A Novation bejelentette a Bass Station II nevű analóg szintetizátorát, melyet a 2013-as frankfurti kiállításon próbálhatnak ki az érdeklődők.

Az előd egy igen népszerű, olcsó analóg hangszer volt, ami 1994-ben látott napvilágot, és a TB303 nyomdokain akart haladni. Ahogy a TB303 csapnivalóan próbálta helyettesíteni a basszusgitárt, úgy a Bass Station a TB303-at: ennek ellenére nagyon népszerű termékről van szó, a VSE-n elég nagyra értékelik az olvasók.

A Bass Station II rokonságát még kutatjuk (biztos a póóóstás volt...), de annyi szent, hogy nagyon komoly versenyzőt kapott a többi résztvevő. Jelenleg ezek (kórusban kérem egyszerre mondani): az Arturia Minibrute, Korg MS-20 Mini, Moog Minitaur.

Szerencsére mindegyik más helyre pozícionál, ezért mindegyiket meg kell vennie egy olyan zenésznek, aki számításba vette valaha a kiegyensúlyozott idill lehetőségét.

A Bass Station II fő attrakciói a két burkolo és LFO illetve az arpeggiator és LÉPÉSES SZEKVENSZER (rest és legato per sztep). Ugyanis ez olyan mint a CUTOFF tekerő: küldjük mindenkinek, aki szegedi. Tökéletes recept.

Van benne még egy analóg effekt szekció, egy torzító formájában (a fitler ettől külön túlvezérelhető) és az oszci 2-es tudja modulálni a filter cutoff frekvenciát.

 

Hamarost kapható lesz, kezdetben az ára 142.600.- bruttó magyar forint lesz.

 

post-1-0-75332700-1365433784_thumb.jpg

post-1-0-23448900-1365433787_thumb.jpg

post-1-0-68644400-1365433791_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Vajon melyiknek jobb a filtere, a Bass Station 2-nek vagy a Korg MS-20 Mininek?

Ez a jobb, persze kicsit szubjektiv, de pusztan a hangminosegre ertem, vagyis hogy a Cubasebol kimeno jelet futtatnam at rajta, akkor melyikkel kapnek jobb hangminoseget?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ez az "olcsó" filter hangja nekem sokkal jobban tetszik, mint egy Moog. Sajnos nem értek hozzá, hogy mi a hangzásbeli kulonbség. Itt van kemény, bugyborékoló harapás, a Moog meg unalmas. :D Kb. így tudnám megfogalmazni.

Szerkesztette Tetsuo
Link to comment
Share on other sites

Kaptunk egy Bass Station 2-t a Szinti Klub alkalmából még megjelenés előtt. Gyorsan kipróbáltuk, és sajnos azt kell mondjam, brutális. Ezerszer királyabb mint amit a videó mutat. Holnap a Szinti Klubban megmutatjuk miért :)

post-1-0-69437800-1372424706_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
Ekkor: 2019. 02. 10. at 9:04 írta draco draconis:

Ne csak az újak fussanak, ráadásul sokan hirdetnek ilyen cuccot nagyon olcsón. Ez a reklám önmagáért beszél, van olyan patch amitől tényleg seggig szaladt a szemöldököm:

https://www.youtube.com/watch?v=5Bbmnq8rtiU

  

Én is szeretem...fōleg mióta felpimpelték egy kicsit..;) (mondjuk a potik csak “catch” módban dolgoznak,de remélem kitalálnak rá valamit)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uli ide vagy oda, de monofónban túl sok újítást nem tudtak csinálni. Még az Odyssey Youtube demónál is a legfőbb komment az volt, hogy nincs patch memória, pedig az jó darab lenne, főleg hogy effekt is van, meg 2 fokú parafónia.

Mono szintiben ennyire sok mindenre jó és ennyire analógul szóló DCO szinti - pláne ennyire röhejes áron - nem nagyon van. Nagyon kár, hogy nem ezt csinálták meg 8 polifóniában novésönék.

Szerkesztette draco draconis
Link to comment
Share on other sites

20 perccel ezelőtt írta Gibarian:

Egy egyszerű gyári visszaállítást szeretnék ami a legtöbb masinán bekapcsolás után nyomva kell tartani valamelyik gombot vagy gombokat.

Ja igen,a digit cuccokon van ilyen...;).. ennél a gyári preseteket vissza tudod tölteni, a rejtett funkciók amùgy is presetenként változtathatóak,szòval nincs mit visszaállítani..;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...