Jump to content
Ménemszól.hu

MESSE13: Novation Bass Station 2


A/D

Recommended Posts

A Novation bejelentette a Bass Station II nevű analóg szintetizátorát, melyet a 2013-as frankfurti kiállításon próbálhatnak ki az érdeklődők.

Az előd egy igen népszerű, olcsó analóg hangszer volt, ami 1994-ben látott napvilágot, és a TB303 nyomdokain akart haladni. Ahogy a TB303 csapnivalóan próbálta helyettesíteni a basszusgitárt, úgy a Bass Station a TB303-at: ennek ellenére nagyon népszerű termékről van szó, a VSE-n elég nagyra értékelik az olvasók.

A Bass Station II rokonságát még kutatjuk (biztos a póóóstás volt...), de annyi szent, hogy nagyon komoly versenyzőt kapott a többi résztvevő. Jelenleg ezek (kórusban kérem egyszerre mondani): az Arturia Minibrute, Korg MS-20 Mini, Moog Minitaur.

Szerencsére mindegyik más helyre pozícionál, ezért mindegyiket meg kell vennie egy olyan zenésznek, aki számításba vette valaha a kiegyensúlyozott idill lehetőségét.

A Bass Station II fő attrakciói a két burkolo és LFO illetve az arpeggiator és LÉPÉSES SZEKVENSZER (rest és legato per sztep). Ugyanis ez olyan mint a CUTOFF tekerő: küldjük mindenkinek, aki szegedi. Tökéletes recept.

Van benne még egy analóg effekt szekció, egy torzító formájában (a fitler ettől külön túlvezérelhető) és az oszci 2-es tudja modulálni a filter cutoff frekvenciát.

 

Hamarost kapható lesz, kezdetben az ára 142.600.- bruttó magyar forint lesz.

 

post-1-0-75332700-1365433784_thumb.jpg

post-1-0-23448900-1365433787_thumb.jpg

post-1-0-68644400-1365433791_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Vajon melyiknek jobb a filtere, a Bass Station 2-nek vagy a Korg MS-20 Mininek?

Ez a jobb, persze kicsit szubjektiv, de pusztan a hangminosegre ertem, vagyis hogy a Cubasebol kimeno jelet futtatnam at rajta, akkor melyikkel kapnek jobb hangminoseget?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kaptunk egy Bass Station 2-t a Szinti Klub alkalmából még megjelenés előtt. Gyorsan kipróbáltuk, és sajnos azt kell mondjam, brutális. Ezerszer királyabb mint amit a videó mutat. Holnap a Szinti Klubban megmutatjuk miért :)

post-1-0-69437800-1372424706_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
Ekkor: 2019. 02. 10. at 9:04 írta draco draconis:

Ne csak az újak fussanak, ráadásul sokan hirdetnek ilyen cuccot nagyon olcsón. Ez a reklám önmagáért beszél, van olyan patch amitől tényleg seggig szaladt a szemöldököm:

https://www.youtube.com/watch?v=5Bbmnq8rtiU

 



 

Én is szeretem...fōleg mióta felpimpelték egy kicsit..;) (mondjuk a potik csak “catch” módban dolgoznak,de remélem kitalálnak rá valamit)

 

Link to comment
Share on other sites

Uli ide vagy oda, de monofónban túl sok újítást nem tudtak csinálni. Még az Odyssey Youtube demónál is a legfőbb komment az volt, hogy nincs patch memória, pedig az jó darab lenne, főleg hogy effekt is van, meg 2 fokú parafónia.

Mono szintiben ennyire sok mindenre jó és ennyire analógul szóló DCO szinti - pláne ennyire röhejes áron - nem nagyon van. Nagyon kár, hogy nem ezt csinálták meg 8 polifóniában novésönék.

Link to comment
Share on other sites

20 perccel ezelőtt írta Gibarian:

Egy egyszerű gyári visszaállítást szeretnék ami a legtöbb masinán bekapcsolás után nyomva kell tartani valamelyik gombot vagy gombokat.

Ja igen,a digit cuccokon van ilyen...;).. ennél a gyári preseteket vissza tudod tölteni, a rejtett funkciók amùgy is presetenként változtathatóak,szòval nincs mit visszaállítani..;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...