Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Clavia Nord G2 Modular méltó utódja?


CR3P

Kérdés

Sziasztok,

 

Azt hiszem, hogy az eltérő zenei hitvallás miatti nézeteltérésektől függetlenül kijelenthetjük, hogy a szakma abban egyetért, hogy a Nord G2 Modular egy remek sound design szinti, és komoly hatással volt/van a zenei életre, de mit tekinthetünk ennek a legendás szintinek a méltó utódjának? Clavia termékeken belül, és azon kívül? Köszi!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Kicsit off, de lehet, hogy mégsem.

Ha jól emlékszem, annak idején a Nord Lead 3 gyártásának befejezése után, olyan hangokat lehetett hallani, mely szerint a Clavia  a Lead családot nem fejleszti tovább. Így a Lead sorozatban nem lesz új családtag. Nos az idő ezt egy kicsit átírta, itt a NL 4. 

E rövid előszóval vezettem fel azt a gondolatot, hogy talán lesz G3 is. Ha így lesz, szerintetek miben lehet új?

Persze a Clavia fejlesztőmérnökei és marketingesei fejével nehéz lenne gondolkodni, de elméleti síkon talán beszélhetnénk róla.

Néhány ötlet:

- Software fejlesztésként biztos lehet új modulokat csinálni (mi kellene még?), polifónia stb.

- Hardware fejlesztésként (amihez sofware is kell :-) ) CV-GATE ki-be járatok, plusz Midi out esetleg, többrétű kezelőfelület stb.

Azért azt sem kellene szem elöl téveszteni, hogy minden megvalósítható, de az ár sem mindegy.

Szóval jó lenne tudni, hogy Ti hogyan gondolnátok újra a G2-t.

Link to comment
Share on other sites

A Micromodular is használható számítógép nélkül. Csak addíg kell neki a gép amíg a patcheket gyártod.

Ezt nagyon jól tudom, vennék is, csak egyrészt már alig beszerezhető jószág.

Bár ezt vennék mert amit elkezdtem soundban másolni(részben igen részben nem) az is ugyanígy microval készült.

Ez amúgy olyan mint a FL Studio vs Yamaha Su700

Szerinted melyik szól szebben?

Na ugye, ezért is lenne jó a micro modular mert hiába hogy xy jelet kiküld, nem biztos hogy a diy modullarom ugyanígy szól. Másik, Eszméletlen sok modult kéne még legyártanom és időm nincs sajnos meg pénzem sincs :( Elősször Micron kikisérletezném, utánna vonulnék ki.

Link to comment
Share on other sites

Osztom G.T. velemenyet abban, hogy azota sincs hardveres parja a Modular szerianak. De talan meg szoftverben sincs olyan ami teljesen atfogna a tudasat. Hihetetlen szabadsagot ad, megbizhato es jo taptalaja a kreativitasnak/kiserletezesnek. Kulon elvezem azt, hogy tud MIDI jelet generalni.

Korabban kb. hat even at Max/MSP-t hasznaltam (elotte Reaktort), de aztan belefaradtam, hogy mindent szinte nullarol kell felepiteni es egy bizonyos bonyorultsag felett mar kezdenek elojonni a bugok is, pontatlan lesz, nincs jol optimalizalva, stb... a radikalis valtasokhoz a managementet pedig nehez leprogramozni.

 

A G3-hoz ez lenne a kivansaglistam:

- sampler es buffer recorder modul

- FFT atalakitas es szignal

- granulator

- legyen benne multifunkcios gorbeszerkeszto

 

Egy kis OFF:

Ha van valakinek Machinedrum-ja es G2-je osszemidizve, akkor megkerdeznem, hogy nala jol mukodik-e program change pattern valtaskor? Ha a midi machine-en tekergetem a progchange knobot akkor mukodik, de peldaul ha ketszer megnyomom a stoppot es ujra elinditom akkor nem tolti be ujra a programot a G2, viszont a mellette levo szintik igen. Masik kerdesem pedig, hogy melyik modullal oldja meg a pontos midi sync-et? A micromodularban ez nagyon egyszeru, de a G2-ben a clock generator valamiert nalam nem mukodik tul jol, ha lenyomom a playt a szekvenszeren akkor nem tudom, hol kapok egy ehhez kapcsolodo gate szignalt. Talaltam a manualban egy olyan CC csatit ami tudja inditani a belso clock-ot, de jo lenne egy egyszerubb megoldas.

A valaszt elore is koszonom!

 

@wendelmar: Kuzdj es bizva bizz! :) Hirdetesek bongeszese, ebay, kulfoldi forumokra irkalas a tippem. Nem egyszeru, de a vegen megeri ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...