Jump to content
Ménemszól.hu
A/D

Nord Lead 4 júniusi update májusban

Recommended Posts

Élénk az érdeklődés a Nord Lead 4 iránt ellenére a borsos árának. A demók alapján a hangszer hozza a márkára jellemző digitális karaktert a szó legjobb értelmében (láttunk már nagyon jó digit hangszert, ugye?), de elsősorban a cégre jellemző módon valóban hasznos funkciókkal próbál kiemelkedeni. Most ezek számát gyarapították még megjelenés előtt, nem kis örömünkre:

 

 • Az effekt szekció kompresszort és fésűszűrőt kapott. Ez utóbbi nagyon baro lesz a Nord 4 szűrője után kötve, azzal egy időben. 
   
 • A 2-es oszcillátor zajgenerátora önálló, rezonáns szűrőt kapott! Senki ne csodálkozzon, ha a Nord 4-es szintetikus dobok gyártásában minden más gyártó előtt fog járni, a zaj önálló hangolásának ilyetén lehetősége elhozza ennek Mekkáját.
   
 • Random patch generátor: véletlenszerűen talál ki valamilyen hangszínt. Akik jók gyümölcsös nyerőgépekben, azok tényleg nyeregben érezhetik magukat ezzel.
   
 • Patch mutator: shift+D gomb lenyomására a meglevő hangszínt tekergeti el, mutálja. Ha valaki emlékszik még, a G2-es szintetizátorukban volt egy genetikai szimuláción alapuló ilyen funkció. Most ugrik be, hogy jó ideje tervezték, hogy ezt kompatkabb formában próbálják implementálni hangszerbe, nyilván nem lehetett túl egyszerű, mert ennek már vagy 5 éve. Viszont ha ez működik (és miért ne tenné!), akkor ez olyasmi, amit egyrészt mindenki imádni fog (főleg a kalandvágyóbb kezdők), másrészt ehhez hasonló semmilyen más termékben nincs, így a többi innovatív, előadást támogató funkciójával tényleg valódi gyöngyszem lehet a hangszerek történetében.
   
 • Bipoláris szűrő burkoló vca. Ez inkább egy hasznos korrekciónak tekinthető, mint új feature-nek.

A Hit Space-en látható terméklapon már az új fotók látszanak, most átfuttatom tekintetem az előlapon:

 

post-1-0-08726000-1369421450_thumb.jpg

 • Tudtuk, de jól látszik, milyen szépen és egyszerűen szinkronozhatók össze a ritmushoz kapcsolódó blokkok: delay, LFO és arpeggiator. Gombnyomásra, ahogy a Stage-en. Ez nagyon kellett.
   
 • Az "M" és "TR" típusjelzésű létraszűrők már ott virítanak a helyükön.
   
 • Wavetable oszcillátor, a'la nord. Tök jó, ez a Wave-en is nagyon jól működött.
   
 • És végül a gyilkos Impulse Morph funkció, az LFO-knál és a AR modulátornál Impulse szinkron kapcsolókkal.
   
 • Én már kicsit megszoktam a Nordok piros kinézetét, de valahogy ez a hangszer most olyan frissnek hat, kimondottan csudaklassznak néz ki.

Csak győzzük kivárni a szeptemberi megjelenést...

post-1-0-57807800-1369421396_thumb.jpg

post-1-0-25838800-1369421402_thumb.jpg

post-1-0-57172500-1369421411_thumb.jpg

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

Úgy tűnik, van aki már zenét is tudott vele csinálni, merhogy kapott megjelenés előtt...

 

 

Hozzászólás megosztása


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...