nightray Létrehozva July 10, 2013 Share Létrehozva July 10, 2013 Sziasztok! A címben található kérdésre, szeretnék választ kapni Tőletek! A home stúdióm alapja egy Macbook Pro (2008 Late, 256GB SSD-vel, 8 GB RAM, + 20" Alu Cinema Display, stb.) Vásároltam egy "inXtron SK-3500 Super-S3" külső HDD házat, amit a számítógépem FW800-as portjára kötök. A HDD házra még rákötöm az Apogee Duet v1 (FW400) hangkártyámat is. Tehát ilyenkor az HDD ház, átviteli sebessége olyan 40 MB/sec körül van (ha lehuzom a hangkártyát a sebesség felmegy 55-60MB/secre is ) Olyan HDD-t keresek a házba, ami 2 TB, 7200 RPM-es és 64MB Cache-l rendelkezik. Mire használnám? Ezen lennének a sample-k, (lehet, hogy a Logic-os project is), a nagy méretű szoftveres hangszerek, pl. Omnisphere, Trilian stb. Szerintetek? Gondolom az FW port kicsit visszafogja a HDD sebességét. Első körben ezt a két típust néztem ki: - 2TB SEAGATE ST2000DM001 3,5" SATA 64MB, 7200 RPM - 2TB WESTERN-DIGITAL WD20EARX CAVIAR GREEN 3,5" SATA 64MB, 7200 RPM Esetleg más? A WD-re azért gondoltam mert elég zajtalan. Előre is köszönöm szépen a segítségeteket! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest loszmenem Válaszolta July 11, 2013 Share Válaszolta July 11, 2013 Te. Agyag vagy porcelán csészéből igyam a kávét miközben keverek? Mert lehet, hogy az egyik könnyebb és akkor kevesebb energiát használok fel tehát több marad fülelésre. De a másik meg ergonómikusabb, így nem kell arra figyelnem, hogy hogyan tartom a kezemben, tehát akkor jobban meghallom a részleteket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waterlab Válaszolta July 26, 2013 Share Válaszolta July 26, 2013 Már előző hozzászólásomban kifejtettem hogy a Black széria a teljesítményre van kihegyezve, a lemezek forgási sebessége itt 7200rpm. Én már évek óta használom a sorozat 1TB-os tagját, de mivel asztali gépben dolgozik, van még mellette még éppen elég zajkeltő. A Green-t is használtam, az csendesebb, de a teljesítménye is kisebb. Amúgy manapság a merevlemezeknek a zaja lényegesen kisebb mint a pár évvel ezelőtti modelleknél. Inkább a fejek mozgásából adódó zajokat lehet kihallani, főleg ha a lemezen lévő állományok kellően töredezettek. Konklúzió: A Green széria halkabb, de lassabb mint a Black. Ha halkabbat szeretnél, akkor kompromisszumot kell kötnöd a teljesítmény rovására. Manapság a szoftver instrument gyártók hangmintáikat egyetlen nagyobb fájlba helyezik el, így is javítva a minták elérési idejét, na és persze ezzel a töredezettséget is elkerülik. Ebből fakadóan a HDD olvasó feje sem ugrál ide-oda veszettül, és az ebből eredő zaj is leredukálódik :-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightray Válaszolta July 26, 2013 Szerző Share Válaszolta July 26, 2013 Erre gondolok: http://compker.hu/product.php?id_product=947 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightray Válaszolta July 26, 2013 Szerző Share Válaszolta July 26, 2013 Hupsz... Black-re gondoltam, csak elirtam... Szóval mennyire hangos a WD Black? Link to comment Share on other sites More sharing options...
waterlab Válaszolta July 26, 2013 Share Válaszolta July 26, 2013 Valakinek van tapasztalata WD Caviar Blue 2 TB-os HDD-vel?Főleg arra lennék kiváncsi, hogy mennyire hangos? Szerintem a Blue sorozatnak jelenleg nincsen 2TB-os tárolója. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightray Válaszolta July 26, 2013 Szerző Share Válaszolta July 26, 2013 Valakinek van tapasztalata WD Caviar Blue 2 TB-os HDD-vel?Főleg arra lennék kiváncsi, hogy mennyire hangos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightray Válaszolta July 16, 2013 Szerző Share Válaszolta July 16, 2013 Köszönöm a segítséged! Link to comment Share on other sites More sharing options...
emzéperiksz Válaszolta July 15, 2013 Share Válaszolta July 15, 2013 Kinéztem egy másik "versenyzőt". Van valakinek tapasztalata a "WESTERN DIGITAL 3,5" CAVIAR BLACK 2TB 64MB 7200 SATA3" HDD-vel, főleg, hogy mennyire számít hangosnak?Szerintem a csendesség nem elsődleges szempont a black szériánál. Az, ha jól látom inkább tartósság (5 év garancia)/teljesítmény téren igyekszik virítani. Néhányan panaszkodnak is arra, hogy zajos. Lásd: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136792 (tojások mellett klikk a számra a véleményekhez) Itt egy irányadó táblázat, hogy mégis mi lenne a koncepciójuk a különböző családokkal: http://www.wdc.com/en/products/internal/desktop/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightray Válaszolta July 14, 2013 Szerző Share Válaszolta July 14, 2013 Kinéztem egy másik "versenyzőt". Van valakinek tapasztalata a "WESTERN DIGITAL 3,5" CAVIAR BLACK 2TB 64MB 7200 SATA3" HDD-vel, főleg, hogy mennyire számít hangosnak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightray Válaszolta July 11, 2013 Szerző Share Válaszolta July 11, 2013 loszmenem: Köszi a hozzászólást:) Szerintem maradok a WD Green-nél. Nekem van már 1,csak az USB házban van, nagyon halk. Ha, már a FW400 miatt, nem számít annyira a HDD sebessége, akkor már legyen halk... Persze, ha van valakinek, valami jobb ötlete, kérem irja meg! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightray Válaszolta July 11, 2013 Szerző Share Válaszolta July 11, 2013 Lehet hülye kérdés, de attól, hogy NAS-ba való, normálisan fog működni FW házba is? Link to comment Share on other sites More sharing options...
waterlab Válaszolta July 11, 2013 Share Válaszolta July 11, 2013 Vagy válaszd ezt: WD20EFRX, ez NAS-ba való. Elvileg bírja a strapát, megbízható, hisz erre tervezték. Ez 7200rpm-es, gondolom zajosabb mint a Green sorozat. Bár a WD nem a csendes merevlemezekről volt híres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waterlab Válaszolta July 11, 2013 Share Válaszolta July 11, 2013 Figy, a FW400 amúgy is visszafogja a HDD-t...szerinted ebben az esetben érdemes gyorsat venni? Szerintem a Western Digital Green sorozat nem rossz választás, ha nem szükséges a nagy teljesítmény.Ha meg gyorsabbat akarsz arra ott van a Black sorozat. Az FW400 úgy is behatárolja a sebességet. Amúgy a Green széria 5400rpm-es, vagy egy kicsivel több. A HDD-k forgási sebessége állandó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANOka Válaszolta July 11, 2013 Share Válaszolta July 11, 2013 Sose használtam FW-n keresztül merevlemezt, így nem tudom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightray Válaszolta July 11, 2013 Szerző Share Válaszolta July 11, 2013 Figy, a FW400 amúgy is visszafogja a HDD-t...szerinted ebben az esetben érdemes gyorsat venni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANOka Válaszolta July 11, 2013 Share Válaszolta July 11, 2013 Most halk winyót akarsz, vagy gyorsat? Mert a kettő együtt nem igazán megy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightray Válaszolta July 11, 2013 Szerző Share Válaszolta July 11, 2013 Ez oké Szerintetek erre a célra jó lenne a "2TB WESTERN-DIGITAL WD20EARX CAVIAR GREEN 3,5" SATA 64MB, 7200 RPM"? Azért szimpi mert csendes:) Vélemény? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emzéperiksz Válaszolta July 11, 2013 Share Válaszolta July 11, 2013 Nem vagyok képben manapság HDD ügyben, de az "esetleg más"-hoz: Ezeket dobta ki a kereső az általad megadott paraméterekre emitt: http://ipon.hu/?group_id=98&postedBySearchForm=On&srcMinPrice=7000&srcMaxPrice=606000&srcFtr_442%5B%5D=5757&srcFtr_69%5B%5D=1390&srcFtr_72%5B%5D=229&srcFtr_73%5B%5D=2060&srcFtr_77%5B%5D=370 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightray Válaszolta July 11, 2013 Szerző Share Válaszolta July 11, 2013 Kedves hozzáértők, legyetek szivessek válaszolni:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
nightray
Sziasztok!
A címben található kérdésre, szeretnék választ kapni Tőletek!
A home stúdióm alapja egy Macbook Pro (2008 Late, 256GB SSD-vel, 8 GB RAM, + 20" Alu Cinema Display, stb.)
Vásároltam egy "inXtron SK-3500 Super-S3" külső HDD házat, amit a számítógépem FW800-as portjára kötök.
A HDD házra még rákötöm az Apogee Duet v1 (FW400) hangkártyámat is.
Tehát ilyenkor az HDD ház, átviteli sebessége olyan 40 MB/sec körül van (ha lehuzom a hangkártyát a sebesség felmegy 55-60MB/secre is )
Olyan HDD-t keresek a házba, ami 2 TB, 7200 RPM-es és 64MB Cache-l rendelkezik.
Mire használnám?
Ezen lennének a sample-k, (lehet, hogy a Logic-os project is), a nagy méretű szoftveres hangszerek, pl. Omnisphere, Trilian stb.
Szerintetek?
Gondolom az FW port kicsit visszafogja a HDD sebességét.
Első körben ezt a két típust néztem ki:
- 2TB SEAGATE ST2000DM001 3,5" SATA 64MB, 7200 RPM
- 2TB WESTERN-DIGITAL WD20EARX CAVIAR GREEN 3,5" SATA 64MB, 7200 RPM
Esetleg más?
A WD-re azért gondoltam mert elég zajtalan.
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.