Jump to content
Ménemszól.hu
 • 0

Logic Pro X kérdések és válaszok!


Kérdés

Úgy döntöttem, hogy a leglényegesebb tudnivalókat ami NEM marketing, azt ide gyűjtöm össze abból amit én találok, és amit ti küldetek be.

 

Első nekifutásra írt elemzés itt.

 

A HIT SPACE-ben már kipróbálható a Logic Pro X! (2013.07.16. 17:02)

 

Itt egy videó a macprovideo-ról (via indi)

 

Q: A Logic Pro X csak 64 bites plug-inekkel működik?

A: Megerősítést nyert, valóban kizárólag 64 bites pluginekkel fog működni.

 

Q: Lehet upgrade-elni Logic Pro X-re?

A: Úgy tűnik, az upgrade ugyanannyi mint az új szoftver ára. Mondjuk tény, hogy 200 eurós árával ez messze a legolcsóbb DAW, a többi cégnél az upgrade többe szokott kerülni.

 

Q: Támogat több magot a Logic Pro X?

A: Hamarosan teszteljük

 

Q: Az EXS24-ről hírek?

A: Állítólag update-elték ezt a szoftversamplert is, pl. most ismeri a round robynt.

 

Q: Kijavították az előző változat idegesítő hibáit?

A: Hamarosan nekiugrunk tesztelni és megnézzük, történt-e előrelépés etéren (pl. track delay kompenzáció, kezdeti lejátszás glitch, latency report, hullámforma kijelzés és még az az egymillió bug amihez hozzá se nyúltak).

 

Q: A Pitch editor olyan mint a Melodyne?

A: Hasonló, de csak monofón sávokkal tud megbírkózni.

 

Q: A lejátszás-kezdés (csonkaütem) gondot megoldották már?

A: úgy tűni, a Logic végre instant tudja elkezdeni a lejátszást, elég jó.

 

Q: A hullámforma kijelzést javították?

A: Nem. Továbbra is olyan pontatlan és vacak mint rég volt. De a grafikát nagyon jól kezeli, nagyon gyorsak az ablakok, nagyon sima a scroll, a playhead.  Annyi még, hogy a sample editor meg tudja jeleníteni a hullámformát az arrange ablak alapján is, de ez kevés az örömhöz, mivel egyszerre csak egy sávot jelenít meg (igen, többre ott az arrange ablak, ahol viszont nem pontos a hullámforma kijelzés)

 

Q: Mennyire idegen az új szoftver?

A: Nagyon idegen. Bár van bizalma az embernek, jobban átgondoltnak tűnik most a program. Viszont például új keycommandokat használ (lehet neki mondani hogy a réginél maradjon, de tapasztalatom szerint ez sose szül jó eredményt, érdemes az újat megtanulni). Nos, az új keycommandok nagyon másak! Az elnevezések is újak (pl. nem Hyperedit hanem Step Edit, nem Hyper Draw hanem MIDI Draw ésatöbbi). NAGYON HOSSZÚ IDŐ LESZ ÁTÁLLNI RÁ! Rendesen neki kell veselkedni.

 

Q: Hogy védik a szoftvert?

A: Sima App Store-ból letölthető. Viszont mikor letölti a szoftvert, azonnal bejelentkezik, és onnan húzza le a további tartalmat. Ez később lehet gond, szóval arra tippelnék, hogy érdemes megvenni. Mondjuk nem drága. Ha azt nézem, hogy kiváltja a legjobb plugineket (Atmosphere és egyéb akusztikus dobsamplereket pl. simán).

 

Q: Region / Clip based automatika van már benne? (Clip / Region gain)

A: Sajnos eddig nem találtam :(

 

Q: Environmenttel mi lett?

A: Az environment transzformátorait most ezek a MIDI pluginek váltják ki elég kényelmesen. És meg is haladja, pl. tud LFO-t és Envelope-ot is midi controllerekkel. A Java scriptinggel meg kb bármit meg lehet csinálni, olyat is, mint a korábbi Environmenttel nem.

 

Q: A Logic Pro X olvassa a korábbi (pl. Logic 9) sessionöket?

A: Papíron olvassa, de volt már akinek hibázott a konverziónál. Multi Channel hangszernél nem a fő midi csatornát választotta ki. Megoldásként L9-ben elmentette a csatorna beállítását és beolvasta X-ben.

 

Q: Fog futni a Logic a Mac Pro 1,1-en?

A: Ezt még tesztelnünk kell!

 

Q: MIlyen extra újdonságokról tudtok még?

A: 

 • sztereó hullámforma kijelzés az arrange ablakban az audió sávon
 • Apogee UV22HR dither
 • Retina support
 • Pitch editor alkalmas audió mozgatásra
 • Több kijelölt sávot egyszerre is lehet mozgatni

 

Q: Mely plug-inek NEM működnek a Logic Pro X-szel?

A: A csak 32 bites pluginek:

 • Altiverb 6
 • Speakerphone
 • Nexus 1.4 (no version 2.0 for Mac)
 • Sylenth1
 • Lexicon
 • Flux
 • Overloud
 • Stillwell
 • Synchro
 • Audiodamage
 • Schwa
 • Softube
 • Soundtoys
 • SPL
 • Elysia
 • Brainworx
 • Antares
 • Abbey Road

 

(Brainworx és SPL UAD-2 változata nem fog mégis működni?)

 

 

 

Drummer működés közben:

 

post-1-0-60419600-1373985824_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites
 • Válaszok 376
 • Created
 • Last Reply

Top Posters For This Question

Top Posters For This Question

Popular Posts

Inkább úgy gondolom, hogy a DAW gyártók nem a profi stúdiókból akarnak megélni. A lakossági terjesztés sokkal jövedelmezőbb és amióta a PC-nek köszönhetően megnyílt az út a project stúdiók előtt, ez s

ahha, ezért kukult a macPro mostanában, teljes új széria indult : http://www.macprovideo.com/logic , ez:  ingyenes : http://www.macprovideo.com/tutorial/logic-pro-100-whats-new-in-logic-pro-x

Ezzel a témakörrel kapcsolatban mindig vita van, és nincs "megoldás". Eleve kétfelé kell(ene) választani az egész "témakört". 1. Analóg eszközök emulációja 2. Digitális eszközök emulációja.   Az e

Posted Images

Recommended Posts

 • 0

Most vettem meg a store-ból (épp tölti le). A munka MAC-emre NEM merem még felrakni, de az irodagépem életét simán kockára teszem ezért a kis infóért.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Az az első benyomáson, hogy az Apple ezzel nagyot fog szakítani. A program nagyon jól adja magát a kezdőknek és a preset zenészeknek is, amik nem kicsit népes tábor. A gyári hangszínei meglehetősen erősek és rengeteg plugint ki lehet vele váltani. Nyomasztani fogja a többi szoftvert, DE biztos nem váltja ki sem a Live-ot, sem a Pro Toolsot, és meg van az a veszélye, hogy aki ezt használja, a "nagyon kényelmes" workflow miatt pont ugyanúgy fog szólni mint a többi százezer Logic júzer, akik el fogják magukról hinni, hogy hú de tudnak. Ezek popzenében nem feltétlen marha nagy előnyök! 

Link to post
Share on other sites
 • 0

NAgyjából végiglestem...

 

Sejthető volt hogy kiveszik az enviromentet. Végülis az apple vonalát követve mostmár teljesen beginnereknek is felhasználóbarát munkakörnyezet.

Nagyon jó feature-ok, szerkesztési featureok. Hogy ezzel most mivel több a réginél...hát..max impozánsabb, és még könnyebben tanulható. De egyértelmű hogy nem a profik felé fordultak, és fordulnak már régóta.

Az eviromentekkel elhagyták az a lehetőséget ami egyedivé tette, nem csak a logic juzert, hanem a felhasználót vagy a projectet. Igaz az szép hogymár nem kell transport play hogy játsza a midieffekteket, de ez nem nagy lényeg.

A midi effekte igazából semmit nem változtak (szinte) többnyire kapott egy skint, és befoglalja a képernyőt..igaz látványos

Vonzó nagyon vonzó a külseje és a kezelhetősége...sok embert fog csábítani.

Cserébe sok profi dolgot kivettek belőle.A moduláris midi lehetőségeket, ami egyedivé tette. Globalista. A pro toolsra hajaz a külseje is.

Ha végülis azt nézzük hogy jól kezelhető, és gyorsan lehet vele dolgozni anélkül hogy elvesznénk a részletekben, és elmenne a flow, ezek az újítások nagyon hasznosak is lehetnek.

aki meg szereti az enviromentet ráköt egy laptopot régi logical hálóba midibe aztán jólvan :) Vagy vár a scriptekkel, legállatabb az lenne ha a régi enviromentek konvertálhatók lennének scriptekben és egyedi midi effektjeinket átmenthetnénk ide.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ami nagyon nincs propagálva az a sampler. Nem tudtam még kipróbálni, pedig nagyon rajta vagyok, de nekem ebből a scripting dologból és a smart controlból kirajzolódik valami Kontakthoz hasonló dolog, már ami az élő hangszerek artikuláció-kezelését jelenti. Szóval itt még szerintem érdekes dolgok jöhetnek. Persze lehet, hogy nem látom jól, ehhez ismerni kellene a scripting részleteit. Mindenesetre megnézem.

Nekem a legkevésbé tetszik a Drummer, mert tipikusan "instant" feeling, nem az én világom. Viszont a többi feature gyakorlatilag mind rajta volt a kívánság listámon. Szóval eléggé érzik szerintem mi kell a népnek. Ráadásul nem sorolom magamat az amatőrök közé... :D


 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 0

" The Environment is still there, if you want it – though you’re also free to ignore it. Even old Jam Pack presets still work, and are available as an optional download. In fact, apart from Windows compatibility, you’d be able to easily upgrade from a release of Logic from many years ago. (There’s complete backwards session compatibility.)"

 

http://createdigitalmusic.com/2013/07/cdm-hands-on-logic-pro-x-brings-ipad-control-new-features-and-refinement-gallery-details/

 

akkor most benne van vagy nincs?

 

Szerintem nincs benne, mert sehol nem tesznek említést a hivatalos oldalon...

Az viszont nagyon szép hgoy végre integrálják az exs24et normálisan a logichoz...

Szerkesztette Shatva
Link to post
Share on other sites
 • 0

Srácok, szerintem a java scripttinggel durvább dolgokat lehet kezdeni mint az eddigi environmenttel. És az Environment sem volt sétagalopp, emlékeztek pl. hogy note offot nem érzékelt, mert 0 velocitys note ont küldött helyette és hogy abból mit kellett transzformátorokkal ollózni?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
 • Create New...