Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Nord Rack 2x presetjei megegyeznek a NL2x-ével?


Sarki Róka

Kérdés

Sziasztok!

 

Szeretném megtudni, hogy rack verzióban egy az egyben ugyanazok a presetek vannak-e mint a billentyűs változatban. Mindenképpen rack-ban gondolkodom, de csak a billentyűset volt módom kipróbálni...

 

Úgy tudom, hogy funkcióban, tudásban ugyanazt kapjuk bármelyiket is választjuk a kettő közül, igazam van? (Nem úgy mint mondjuk AV TI Polar és Snow esetében eltérés van teljesítményben, polifóniában, hangszínek mennyiségében stb.)

 

 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Sziasztok! Nekem segítség kellene... Az a gondom hogy a Nord Lead 2-esem, bekapcsoláskor nord rack-ént jelentkezik be. Viszont kb 50 bekapcsolásból 1-szer Nord Lead 2-nek, amikor is a PITCH BEND ERROR felirat végigfut a kijelzőn, és ilyenkor a pitch bender nem, viszont a modulációs kerék működik,és van split funkcióm is. Van valami 5-let, hogy mi szállhatot el benne? Érdemes javítatni, vagy hagyjam az egészet?

Link to comment
Share on other sites

Nekem még az életben nem volt a kezemben semmilyen Nord cucc, de mindössze két hozzászólással írta A/D, hogy:

 

"A két hangszer tökugyanaz. Konkrétan ha átrakod a billentyűs elektronikáját egy rackbe  a pitchbend és modkerék hiánya miatt nord racknek fogja magát érzékelni.  Ekként preset kompatibilisek is."

 

Azt gondolom, hogy miután bootoláskor nem inicializálódik a pitchbend eszköz (mert ott valami gebasz van), így automatikusan rack változatként áll fel a rendszer. Természetesen másoknál is jelentkezett a probléma. Valószínűleg ki kell cserélni a bendert.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...