Jump to content
Ménemszól.hu

Értsük meg: Analóg-digitál és digitál-analóg jelek


A/D

Recommended Posts

A lekgíválóbb magyarázó videó és anyag amit eddig láttam. Döbbenetesen érthető, látványos prezentációja a konverziókkal, kvantálással, ditheringgel, analóg vs. digitállal kapcsolatos ügyeknek.

 

Érdemes lenne egyébként lefordítani, mivel annyira jól összeszedett és precíz, hogy én ezt így oktatnám is. 

 

Ha valakinek van ideje, megtehetné (én nagyon szívesek segítek, ha valamit nem ért, stb. de nekem időm erre most semmi sajnos)

 

 

A videó persze nem komplett, tehát végső következtetések levonására (hogy pl. akkor most mennyire jó egy konverter, vagy hol a "bukta" ebben) nem jó, de a HELYES alapismeretek megszerzésére tökéletes, és profiknak is ajánlom.

 

Egy másik anyaga is igencsak gondolatébresztő: 1) a digitális jelek használata megelőzte az analógokét 2) azért terjedt el jobban az analóg, mert ott könnyebb megvalósítani ugyanazokat a funkciókat mint digitálisban. Ha egy fejlett digitális környezet adott, akkor programozni könnyebb, csak a program megírása nem triviális.

 

 

Addig is, ha valakinek kérdése támad, tegye fel.

post-1-0-36126200-1375107060.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ez itt egy régebbi, de természetesen máig érvényes alapfokú ismertetés:

 

http://www.megaaudio.de/pdf/pdffiles/apogee_guide.pdf

 

Igen, ez bizonyos dolgokban több és van amiben kevesebb. Szemléletességben, érthetőségben azonban a mostani videó idő-tér ugrás, és ez a mai modern technika és oktatás viszonyának az újraértelmezése. Elképzelni valamit vs látni - óriási különbség.

 

Szerintem Monty ezt még majd folytatja.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...