Infrhaa Sounds Létrehozva September 27, 2013 Share Létrehozva September 27, 2013 Üdv Mindenkinek! Az lenne a kérdésem, hogy az új Apple Mac mini mennyire lenne alkalmas vagy használható zeneszerkesztésre/otthoni studiozásra? (most per pillanat nem igen lenne pénzem új iMac-re vagy régebbi Mac Pro-ra) Az egyik konfig.: 2,3 GHZ Intel Core i7 négymagos processzor (64-bites) 2x2 GB DDR3 1600 MHz memória 1000 GB 5400 fpp merevlemez Intel HD Graphics 4000 A másik konfig.: 2,6 GHZ Intel Core i7 négymagos processzor (64-bites) 2x2 GB DDR3 1600 MHz memória 1000 GB Fusion Drive Intel HD Graphics 4000 Előre is köszönöm a válaszokat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
boka Válaszolta October 10, 2013 Share Válaszolta October 10, 2013 Ez is jó megoldás, ha nem akarja a legújabb zeneszerkeztőket használni és elfogadja, hogy azokra a gépekre már nem fejlesztenek. sokat nem veszit az ember ha kihagyja a Logic X-et pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
upstream Válaszolta November 4, 2017 Share Válaszolta November 4, 2017 Ekkor: 2017. 11. 02. at 15:38 írta NeoC: Na tessék....:) Ismét egy olyan Mac-jellemző, amire, mint problémára az ember a korábbi tapasztalatai alapján keresi a nyakatekert megoldást, és kiderül, hogy vagy automatikusan csinálja, vagy van rá egy "dedikált gomb"... Igaz, 2008-as a "legfrissebb" gép, amim van. Igen ez így van. Itt a hivatalos how-to: https://support.apple.com/en-us/HT204904 És tényleg dedikálva van az a bizonyos gomb Link to comment Share on other sites More sharing options...
djuice Válaszolta November 2, 2017 Share Válaszolta November 2, 2017 9 órája írta Szodike: 2011-es Macbook pro-ba tettem SSD-t. Ott már a bios része, hogy netről lehúzza az adott géphez tartozó oprendszer verziót Na én is erre gondoltam volna elsőnek, csak nem hittem volna el ha nem látom leírva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta November 2, 2017 Share Válaszolta November 2, 2017 1 perce írta Szodike: 2011-es Macbook pro-ba tettem SSD-t. Ott már a bios része, hogy netről lehúzza az adott géphez tartozó oprendszer verziót, azt pedig frissítheted, ameddig jól esik Arra már nem emlékszek, hogy Apple ID-t kért-e hozzá, de ez talán nem is olyan fontos, a lényeg hogy a clean install nagyon egyszerű. Viszont ugyanez 2008-as Macbook-nál még nem működik, ott még lemezről kellett telepíteni. Na tessék....:) Ismét egy olyan Mac-jellemző, amire, mint problémára az ember a korábbi tapasztalatai alapján keresi a nyakatekert megoldást, és kiderül, hogy vagy automatikusan csinálja, vagy van rá egy "dedikált gomb"... Igaz, 2008-as a "legfrissebb" gép, amim van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szodike Válaszolta November 2, 2017 Share Válaszolta November 2, 2017 6 perccel ezelőtt írta NeoC: Ez egy érdekes kérdés a mai (csak) netes elérhetőségnél....:) Én úgy szoktam, hogy van még a régmúltból egy LION telepítő DVD-m. Azt felrakom (ha szűz gépről van szó), és lefrissíti magát a legújabbra. Logikailag nem tudtam megoldani azt a kérdést, hogy van egy vas, amin nincs oprendszer, és az, hogyan, mitől tud felmenni a netre úgy, hogy felrakja magának az oprendszert....:) Aztán lehet, hogy túlgondolom, és felmenne, de nem próbáltam, annyira abszurdnak tűnt a feltételezés. 2011-es Macbook pro-ba tettem SSD-t. Ott már a bios része, hogy netről lehúzza az adott géphez tartozó oprendszer verziót, azt pedig frissítheted, ameddig jól esik Arra már nem emlékszek, hogy Apple ID-t kért-e hozzá, de ez talán nem is olyan fontos, a lényeg hogy a clean install nagyon egyszerű. Viszont ugyanez 2008-as Macbook-nál még nem működik, ott még lemezről kellett telepíteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta November 2, 2017 Share Válaszolta November 2, 2017 1 órája írta djuice: Ha vinyót SSD-re cserél valaki mekiben, oda hogy lehet Apple os-t telepíteni? Miről, honnan? Ez egy érdekes kérdés a mai (csak) netes elérhetőségnél....:) Én úgy szoktam, hogy van még a régmúltból egy LION telepítő DVD-m. Azt felrakom (ha szűz gépről van szó), és lefrissíti magát a legújabbra. Logikailag nem tudtam megoldani azt a kérdést, hogy van egy vas, amin nincs oprendszer, és az, hogyan, mitől tud felmenni a netre úgy, hogy felrakja magának az oprendszert....:) Aztán lehet, hogy túlgondolom, és felmenne, de nem próbáltam, annyira abszurdnak tűnt a feltételezés. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta November 2, 2017 Share Válaszolta November 2, 2017 Ekkor: 10/1/2013 at 14:30 írta Infrhaa Sounds: Először is köszönöm a válaszokat!!!!! Meg van melyiket választom: 2,3 GHZ Intel Core i7 négymagos processzor (64-bites) 2x2 GB DDR3 1600 MHz memória - na ez viszont eléggé borsos árú főleg a 2X8 GB kár hogy ilyen drága, na mindegy.1000 GB 5400 fpp merevlemez -ez helyett majd a 1TB-os Fusion Drive-ot kérem bele!!!! De ahogy elnézegettem az árakat még mindig olcsób az iJoe-nál a konfiguráció. A Fusion Drive-ot kihagynám. Igazából "parasztvakítás". Az a kis SSD része gyors lesz, de a nagyobb HDD része ugyanolyan "tetű lassú" lesz, mint ha csak HDD-d lenne. Borsos, de hosszú távon igazából az SSD a megoldás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta November 2, 2017 Share Válaszolta November 2, 2017 2 perccel ezelőtt írta djuice: Ha vinyót SSD-re cserél valaki mekiben, oda hogy lehet Apple os-t telepíteni? Miről, honnan? Bizonyos "kiadásoktól" kezdve netről automatikusan települ a kívánt op.rendszer: https://support.apple.com/en-us/HT204904 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djuice Válaszolta November 2, 2017 Share Válaszolta November 2, 2017 Ha vinyót SSD-re cserél valaki mekiben, oda hogy lehet Apple os-t telepíteni? Miről, honnan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wheel Válaszolta October 10, 2013 Share Válaszolta October 10, 2013 Alkalmas, de ennyibol kapsz hasznalt masodik generacios Mac Pro-t, ami mas kategoria mint a mac mini... Ez is jó megoldás, ha nem akarja a legújabb zeneszerkeztőket használni és elfogadja, hogy azokra a gépekre már nem fejlesztenek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boka Válaszolta October 10, 2013 Share Válaszolta October 10, 2013 Alkalmas, de ennyibol kapsz hasznalt masodik generacios Mac Pro-t, ami mas kategoria mint a mac mini... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infrhaa Sounds Válaszolta October 1, 2013 Szerző Share Válaszolta October 1, 2013 Először is köszönöm a válaszokat!!!!! Meg van melyiket választom: 2,3 GHZ Intel Core i7 négymagos processzor (64-bites) 2x2 GB DDR3 1600 MHz memória - na ez viszont eléggé borsos árú főleg a 2X8 GB kár hogy ilyen drága, na mindegy.1000 GB 5400 fpp merevlemez -ez helyett majd a 1TB-os Fusion Drive-ot kérem bele!!!! De ahogy elnézegettem az árakat még mindig olcsób az iJoe-nál a konfiguráció. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta September 28, 2013 Share Válaszolta September 28, 2013 Ha sok audio sáv van, akkor sem lehet hátrány a sok RAM. A rendszer maga elveheti a 4GB-ot, 8GB-nál már marad valamennyi hely a progiknak is a szükséges állományok betöltésére, de igazából szerintem azért érdemes rögtön a lehető legtöbb RAM-ot berakni, mert később (fél egy év múlva) már nem igazán fog az ember bővíteni.Nem tudhatjuk, mikor jön el a pillanat, amikor kiderül, hogy jó lenne az a 16GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetsuo Válaszolta September 27, 2013 Share Válaszolta September 27, 2013 A 16 GB akkor kell bele, ha sok sample-t használ ill. VST-t. Nem? Amúgy elég a 8GB, mindenre. Az SSD viszzont tényleg fontos. Végulis a Mac Mini vs iMac árban kb. a monitor árának a kulonbsége. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wheel Válaszolta September 27, 2013 Share Válaszolta September 27, 2013 Üdv Mindenkinek! Az lenne a kérdésem, hogy az új Apple Mac mini mennyire lenne alkalmas vagy használható zeneszerkesztésre/otthoni studiozásra? (most per pillanat nem igen lenne pénzem új iMac-re vagy régebbi Mac Pro-ra) Az egyik konfig.: 2,3 GHZ Intel Core i7 négymagos processzor (64-bites) 2x2 GB DDR3 1600 MHz memória 1000 GB 5400 fpp merevlemez Intel HD Graphics 4000 A másik konfig.: 2,6 GHZ Intel Core i7 négymagos processzor (64-bites) 2x2 GB DDR3 1600 MHz memória 1000 GB Fusion Drive Intel HD Graphics 4000 Előre is köszönöm a válaszokat! Komolyabb stúdiózásra is alkalmas. Az egyik gépem a 2.6-os változat. Kell bele a 16GB RAM és az SSD és sokat javíthat a hangulatodon:-). Második meghajtónak a winchestert hagytam meg. Azon vannak a projektek. A régebbi brutál MacPro-nál gyorsabb. Pedig abban is SSD van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta September 27, 2013 Share Válaszolta September 27, 2013 Szerintem bármelyiket is választod, a RAM-ot azonnal (na jó, minél előbb) bővítsd fel 16GB-ra.Ha belefér, akkor a Fusion Drive-ost válaszd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
Infrhaa Sounds
Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy az új Apple Mac mini mennyire lenne alkalmas vagy használható zeneszerkesztésre/otthoni studiozásra?
(most per pillanat nem igen lenne pénzem új iMac-re vagy régebbi Mac Pro-ra)
Az egyik konfig.:
2,3 GHZ Intel Core i7 négymagos
processzor (64-bites)
2x2 GB DDR3 1600 MHz memória
1000 GB 5400 fpp merevlemez
Intel HD Graphics 4000
A másik konfig.:
2,6 GHZ Intel Core i7 négymagos
processzor (64-bites)
2x2 GB DDR3 1600 MHz memória
1000 GB Fusion Drive
Intel HD Graphics 4000
Előre is köszönöm a válaszokat!
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.