Jump to content
Ménemszól.hu

A Gibson-nak nagyon megy a szekér


Guest loszmenem

Recommended Posts

Guest loszmenem

Olvastam, hogy A Gibson-é lett a Sonar így utánanéztem és számomra érdekes dolgok derültek ki. Persze csak nekem volt új.  Történetesen nem csak a Cakewalk-ot vette meg hanem az Onkyo-t, TEAC-et, TASCAM-ot, KRK-t, Stanton-t, Cerwin Vega-t. Na jó pontosítsunk. Az Tascam a TEAC tulajdona volt és csak egyharmad rész a Gibson-é így inkább betársult mint felvásárolta. Kérdés, hogy azok miért adták el, ennek meg miért kellett.

Link to comment
Share on other sites

Benne volt a KRK is a listában. Lehet, hogy én értettem félre de a fokozás az valami pluszt jelent. Ezért kérdeztem, hogy mi volt ami fokozódott. Már túl is van tárgyalva.

Link to comment
Share on other sites

A kapitalizmusba mélyen, bele van kódolva a diktatórikus céguralom, ami monopóliuomokon és trösztökön keresztül valósul meg, "újbeszél" (pc) nyelven persze. :)

Jelenleg az effelé haladó folyamatok része az állandó felvásárlás, céges bekebelezés. Szóval, nincs min csodálkozni. ;) 

Link to comment
Share on other sites

Vannak azért nagy összefonódások máshol is. Pl a Korgot pár évig a Yamaha támogatta mankókkal!

"In 1989, Korg recruited the design team from Sequential Circuits just as they were relieved of their duties by then-Sequential owner Yamaha. Yamaha Corporation has always been a major partner of Korg, supplying them with circuitry and mechanical parts. In 1987, shortly before the release of the M1 Music Workstation, Yamaha acquired a controlling interest in Korg's stock. The takeover of the company was amicable, with Katoh drawing up the terms, and the two companies continued to independently develop their product lines and compete in the marketplace. After the following 5 very successful years, Katoh had enough money to rebuy most of the Yamaha share back in 1993." http://en.wikipedia.org/wiki/Korg

Az meg már meg se lepjen senkit, hogy általában a zöldhasúakat fialó szálak bizonyos zs. mágnás családok kezébe futnak össze nem mellesleg!

Link to comment
Share on other sites

Vannak azért nagy összefonódások máshol is. Pl a Korgot pár évig a Yamaha támogatta mankókkal!

... Az meg már meg se lepjen senkit, hogy általában a zöldhasúakat fialó szálak bizonyos zs. mágnás családok kezébe futnak össze nem mellesleg!

 

Na igen, de a japánoknál ez a zaibacu kapcsolatból ered, ami inkább nemzeti érzelmu, így pont ellentétes a nyugati társadalom liberális áramlataival. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...