Jump to content
Ménemszól.hu

Moog: új MINIFOOGER effekt pedálok


A/D

Recommended Posts

Eredetileg nem volt tervben kiterjedt hír írása az új Moog pedálokról, részint mert úgy gondoltam, "ugyan mi különleges lehet bennük", illetve "főleg gitárosoknak való, elég lesz nyektetni velük a gitáros viszonteladóinkat". Csakhogy disztribútori kötelességemnek eleget téve, nekiestem lefordítani az eredeti leírásokat, illetve megnéztem a tréning videót, amit nekünk csinált a Moog (utóbbit most kihagyom). A lényeg, hogy a feladatomat elvégezve mindkét megérzésem bukott. Ennek nyomán röviden összefoglalom, mit kell ezekről tudni: 

 

  • 5 pedál van, egy tremoló, egy ringmodulátor, egy booster, egy drive és egy analóg delay
  • Mindegyik pedálnak van expression bemenete, tehát a fő paramétere az adott pedálnak folyamatosan állítható
  • Olcsóságuk nem jelent minőségbeli kompromisszumot, a szabályzást, modulációs kibemeneteket szedték le a most is kapható, nagybecsű Moogerfooger pedálokról, amik nagyobbak, bonyolultabbak és drágábbak.
  • Hozzáigazították őket gitárhoz és basszusgitárhoz, de kitűnőek szintetizátorokhoz is
  • Mindegyik pedál alkalmaz valami egyedi megoldást, amit eddig még nem láttunk / hallottunk
 
MF Drive és Boost: teljesen egyedi áramkör a saját VCA-jukkal és a szabadalmaztatott Moog szűrővel. Tök másképp szól mint eddig bármi. A WAH effektus sem egy szűk notch szűrő, hanem egy igazi rezonáns Moog-féle aluáteresztő létraszűrő!
 
MF Trem: a tremoló pedál rendkívül komplikált, szintén alkalmaz filtert és fáziskioltás-fázistolulás módjára hozza létre az effektet, képes forgótölcsér-szerű hangokra is. Tehát még ez se csak egy sima, LFO vezérelt hangerőszabályzó, de nem ám!
 
MF Delay: az analóg késleltetőket mindenki imádja, de megfizethetetlenek a megfelelő minőségben. A korábbi 200k forintos analóg delay (anyám...) szónikus képességeit most 64k bruttó magyar forintért kapjuk. Nuff said....
 

Részletes leírást, árakat itt találhatnak az érdeklődők.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...