Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

energyXT audio


Aquarius

Kérdés

Egy Behringer MIDI billentyűzethez adták ennek a proginak a light verzióját, és annyira megtetszett, hogy meg is vettem a teljeset.
Sajnos, amikor fél évig Ubuntut használtam, akkor még nem ismertem (csak névről), pedig meg is lett volna oldva a Linuxos DAW probléma. :)

Elképesztően gyors, mindent hamar ki lehet ismerni benne, és elég hamar el is jut az ember a határokig, a tudása egyszerű, de alap felvételre, ötletelésre, dal összerakásra elég.



Amiket kicsit hiányolok belőle, azok az audio szerkesztés hiányosságai, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem:

Ha rákattintok egy audio sávra, akkor nekem kétféleképpen működött eddig a dolog, és nem tudom, hogy mi a logikája.

1.) Az egyik mód, amikor rákattintok a sávra, akkor felvillan egy narancssárga csík, és ki tudom jelölni a sáv egy részét az egér húzásával.

2.) A másik mód, amikor kattintásra a teljes sáv narancssárga színnel ki lesz jelölve, ekkor tudok Alt + jobb klikkel vágni.

 

De arra nem jöttem rá, hogy mivel váltom ki a második módot. Valaki tudja?



A másik kérdés, hogy meg lehet adni külső audio programot, amit a programon belülről lehet meghívni, egy kijelölt audio sávon. Ezt meg is tettem, meg is nyílt a program, de üresen. Nem nyitotta meg a sávot. Mi lehetett a baj?



Keverésre azért nem ezt fogom használni, de addig jó.

 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Én néhány éve fedeztem fel, mikor épp elegem lett a Cubase-ből....

Azóta nem használtam sűrűn. Mióta 64 bites a rendszerem újra feltettem, mert az 5-ös cubase nem nagyon megy rajta.

Igazából én kb standalone playerként használom. Más szóval van egy mentésem, egyik sávon egy grand piano vsti a másikon egy hypersonic vsti. Pont azért szeretem, mert iszonyú gyorsan betöltődik és minden hangszert is gyorsan betölt. Így ha játszani van kedvem, csak elindítom, már fordulok is a billentyűhöz és szól :-)

 

De nem egy csodaszer! Lehet, hogy a 64 bit miatt, de 5 midisávnál feladja a harcot. Addig hibátlanul működik, aztán szépen kifagy. Egyébként átlátható és egyszerű, jól skinezhető :-).

Link to comment
Share on other sites

De nem egy csodaszer! Lehet, hogy a 64 bit miatt, de 5 midisávnál feladja a harcot. Addig hibátlanul működik, aztán szépen kifagy. Egyébként átlátható és egyszerű, jól skinezhető :-).

tudtommal nincs benne több magos CPU támogatás, lehet azért is :)

 

ui. aha még mindig nincs: http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=406619 , release nótát itt fújják http://www.energy-xt.com/index.php?id=0108

Link to comment
Share on other sites

nekem van jogtiszta energyXT-m ne mszartam volna rá, ha működne rendesen, de nem tudja tartani 1 midi sávon a szinkront 1 darab sampler lábdobbal,. ez teljesen szánalmas szerintem.

ugy felcseszett hogy megruhelltem teljes szívemből. de néha mikot jön egy frissítés lecsekkolom , hogy hátha már jó, de mivel továbbra is szar igy elvetem a használatát.

PEDIG!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...