Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Jel kiküldése vasra majd felvétele, de hogyan kivitelezhető?


fulton

Kérdés

Sziasztok

 

Nincs valakinek tippe a következő "problémára"?

 

Adott a hangkártya ,2 IN és " OUT csati. Namost én azt csináltam hogy az egyik sávomat kiküldtem (ugye 2 OUT) keresztül a vas LINE injére, majd a vas LINE OUt-ját a hangkari 2 IN bemenetére.

Régen az audigy 2 zs-mel:)) ezt simán meg tudtam csinálni, mert ott volt olyan kapcsoló a hozzá kapott progiban hogy "monitoring out" vagy mifene.. .és ezáltal csak egyszer vette fel a jelet ami először érkezett a bemenetre, de most...egy ilyen folyamatos láncot kapok.. oda vissza megye a jel mint egy körforgás... nevezetesen effektet szeretnék használni ének sávon, mégpedig külsőt.

előre is köszönöm az ötleteket.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Megoldódott a problémám.

Az egész onnan indult hogy szimmetrikus kábeleket használtam a Lexicon MX 200 nál.. (pedig elvileg tudja wtf) mind1..azzal valamiért nem ment ahogy kellene, olyan monosan vette fel az egész sávot.

A lánc a követkeő amivel szépen megy minden.

Adott a Lexicon MX 200  ,  A hangkártya  2 in 2 out.  Cubase , és FL Studio..

Cubase és FL fut, bridgében:)   mivel FL studioban rakom össze a zenét az énekkel, ezért szükségem van rá, de a felvétel miatt pedig a Cubase-ra is.

1) Hangkártya 1 out (szimmetrikus kábel) a keverőm MIC 1 csatorna LINE in bemenetére

2) E csatronáról DIRECT OUT-on a mono jel ki a Lexicon MX 200 LIne 1-2 bementére

3) A LExicon Line Out 1-2-ből asszimetrikus kábelen be a hangkártya LINE IN 1-2 bementére.

 

Hangkártya szoftverén letiltva a valós idejű Line in lejátszás, Cubase-ban pedig megnyitva egy Stereo in csatorna, (itt veszem fel a lexiből jövő jelet,) valamint egy FL Studio instruments (és megnyitva az FL -ben a project, amiből küldöm ki a sávot a keverőre cubaséval meg veszem fel. 

na remélem ki tudtok menni belőle.

Üdv.

 

viszont ha már...egy olyan dolog lenne, amit nem egészen értek, hogy :Ha ilyen munka közepette kiküldöm FL-ből a zenét akkor utána lejátszáskor az FL és Cubase is szaggat...(mármint a zene)

Ha bezárok mindent és újra megnyitom a Cubasét-t akkor meg nem látja a bemenetem jelét, és nem is játszik le.. ugyértve nincs hang. Mindíg ki kell jelentkeznem a win-ből és újra be hogy megoldódjon.Erre valami tip?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...