Jump to content
Ménemszól.hu

Arturia - MicroBrute bejelentés


djtones

Recommended Posts

Az Arturia bejelentette a MiniBrute kistestvérét, a MicroBrute-ot.

 

Jellemzően ugyanazon elemekből építették fel, mint a Minibrute-ot, csak limitáltabb funkciók, és 100.000 Ft körüli árat ígérnek mellé.

(Admin: a Hit Space oldalán már a bejelentés előtti napon látható volt a termék, 92000.- bruttó forintos induló ára van, és rendelhető)

 

Jellemzői:

  1. Midi, USB, CV kapcsolat
  2. Monofón
  3. 100% analóg jelút
  4. Steiner - Parker multimód szűrő (BP-HP-LP)
  5. VCO-k, és mellé egyedi "Overtone" sub-oszcillátor
  6. Keverhető oszcillátorok (hullámforma morph)
  7. SubOSC, Fűrészfog, Négyszögjel, Háromszög hullámformák
  8. 3 waveformos LFO
  9. BruteFactor hatás, mely teltebbé, színesebbé teszi a hangot, a felharmónikusok erősítésével (distortion)
  10. Ultrasaw "Supersaw" emuláció Arturia módra
  11. Metalizer (háromszög hullámformák fémes jellegű hangolása)
  12. Külső audio input
  13. CV Inputs: Pitch, Filter, Sub-mod, Pulse, Saw animator, metalizer, gate in.
  14. CV outputs: Pitch, Gate, Env, LFO
  15. Analog MIDI-in
  16. USB MIDI In/Out
  17. 1/4" Audio kimenet és 1/8" fejhallgató kimenet
  18. Ingyenes editor szoftver
  19. Step Sequencer (8 lépést megjegyez kikapcsolás után is)
  20. Midi-Clock sync

Ugyanúgy, ahogy a nagyobb testvére, a MicroBrute is képes a fent említett hullámformákat és ezeknek morphjait generálni, a lehetőségek végtelenek. Ezen felül, az új Overtone oszcillátor fel, és alharmónikusokat hoz létre, egy oktávval lejjebb, és egészen 5 oktávval a bázis oszcillátora felett, miközben a Sub > Fifth control folyamatosan pásztázza a spektrumot. Ezen felül háromszög hullámforma esetén a Metalizer funkció érdekes felharmónikusokat hoz létre, melynek eredményeként fémes hangzás érhető el. Az Ultrasaw funkció pedig a legendás Roland vasak mintáján igyekszik kedvezni az elektronikus Bigroom hangzás szerelmeseinek. Végül Pulse-width, amely a háromszög hullámformák modulációjában nyújt nagy segítséget.

Nagy testvéréhez hasonlóan a MicroBrute is tartalmazza a legendás Steiner-Parker Filtert. Ennek a szűrőnek a gyökerei egészen a Steiner-Parker Synthaconig nyúlnak vissza, mely egy analóg monofón szinti volt, és 1975-től 1979-ig gyártották Salt-Lake Cityben. Ez a multimód filter alul-közép, és felüláteresztő szűrőként is képes üzemelni. A "Brute Factor" pedig amolyan torzítóként hat a hangra.

A könnyen elérhető, front-paneles Mod Mátrix egy Volt/Oktáv-standard rendszer, modulációs lehetőségekkel (és bővíthetőséggel): ENV (envelope) out, LFO out, Ultrasaw modulator in, PWM in, Metal (Metalizer) in, Overtone/Sub modulator in, Filter cutoff in, és Pitch in — így akár külső modulár szintirendszerekhez is illeszthető (!!!)

Egyszerűség jegyében a nyolc lépéses Step Sequencer a ritmikus kreativitást ösztönzi, és nyolc lépést el is tárol a kikapcsolás után is, mely szabadon változtathatóan Rate arány, és külső MIDI órajel szerint is vezérelhető.

MIDI, USB, és CV Gate csatlakozási lehetőség, és külső forrásból származó vonalszintű bemenet is modulálható az eszközzel.

Súlya mindössze 1.75kg, és 25 note-os mini billentyű várja új gazdáját. 

 

Tones

post-270-0-24839900-1383089922_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...