Jump to content
Ménemszól.hu

Smallsessions 01


A/D

Recommended Posts

Kezdem azzal, hogy köszönöm mindenkinek, aki segített a youtube csatornánk visszaszerzésében!

 

Ennek örömére el is indítunk egy új sorozatot. Az ötlet az, hogy jöttünkmentünkben néha csinálunk olyan dolgot, ami esetleg mást is érdekelhet, és azt "hirtelen" felvesszük. Ezek nem kidolgozott videók, egész egyszerűen afféle "audio-instagrammok". A célja pedig az, hogy betekintést kaphassatok egy-egy hangszerbe: most nagyon sok szinti van, és nekünk is challenge az, hogy csak jól kiismerjük őket.

 

Alább Madhead berhelt valamit, a végeredményét itt láthatjátok. Egy Makenoise DPO nevű moduláris blokk adja a track sava-borsát: az egyik oszcillátorát ilyen furcsa hangszínre állította be, ez megy egy   lowpass gate filterbe (Makenoise MMG), egy burkolóval. Az LFO moduláció ugyanattól a DPO-tól származik, hiszen a másik benne levő oszcillátort még nem használta fel. A dobok és a szekvencia az Elektron Machinedrumból származik, a Waldorf Pulse 2-t használta hozzá MIDI-CV interfésznek :) A nagy zenegtés az Eventide H9-ből terméke.  

 

Az egészet összekeverve, vette fel egy iPhone egy Apogee Duet 2-vel monóban, az kapott egy enyhe limitert (mivel nagyon basszus-nehéz, ezért célszerűnek látszott kicsit felhúzni a hangerejét) és komolyat vágtunk ki a basszusból. Ez annyit jelent, hogy maguk a sávok processzálatlanok és az arány tényleg kicsit esetleges (Ha ez célunk lett volna, sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni).

 

http://youtu.be/ciFRfkqAQUw

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...