Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

realtime MIDI mapping


icseke

Kérdés

Sziasztok!
 
Első nekifutásra se itt, se máshol nem találtam utalást olyan megoldásra, amivel valós időben lehetne átkódolni MIDI üzenetekben a controller számát, azaz pl. egy Mininova szép nagy filter tekerője egy Virus B-n is az 1-es filtert állítsa, kímélendő azt a további károsodásoktól.. Ha nincs is olcsó hardveres megoldás rá, akár egy Logic environment-et is összelövök ha kell, de egyelőre olyanra se találtam példát. Az eszközökön amúgy nem találtam lehetőséget mappelésre. Valakinek ötlet? Tudom, vegyek konfigurálható MIDI kontrollert, van már, de nagy és nehézkes a használata, meg elfelejti a beállításokat (Miditech).
 
Köszi,
 
p.
Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Köszönöm előre is! 9-est használok és a mellékelt ábráig eljutottam, de nem világos, mire jó a data byte 1 alatt a két érték, mikor ott van a universal map, ami sztem nekem alapvetően kell. Még nem sikerült tesztelnem, az environmentet is össze kell még lőnöm.

Link to comment
Share on other sites

Akkor úgy látom, hogy tudod mit kell csinálni, csak a Transformert nem tudod beállítani.
A Data Byte 1 az konkrétan a Control üzenet típusa, amit át akarsz alakítani a Data Byte 2 pedig az érték.

Tehát kb ez a beállítás kell:

Első sor: Status = Control, Channel = All, Data Byte 1 = a típus amiről alakítani akarsz, a Data Byte 2 pedig szintén All, hogy az értéket átküldje szépen.

Második sor: Status = Thru, Channel = Thru, Data Byte 1 = a típus, amire akarod alakítani, a Data Byte 2 pedig szintén Thru.

Link to comment
Share on other sites

OK, este kipróbálom, viszont az eredeti kérdésre visszatérve nem lenne rossz egy hardveres megoldás vagy akár IOS alapon, lényeg, hogy ne kelljen mindig gépet cipelni.. furi lenne, ha senki nem csinált volna ilyet, ugyanakkor én nem találtam, kerestem midi mapper, transcode stb kifejezésre, de semmi..

Link to comment
Share on other sites

Egyébként így utólag átgondolva egyszerűbb, ha veszel egy új hardvert, ami tudja ezt, mint egy céleszközt, ami átalakítja ezeket az üzeneteket.
Nekem Novation Remote Zero SL első kiadása van. Kb 4 éve használtan 50 ezerért vettem, szerintem most meg lehet kapni olyan 35 ezer körül.

És ennek van 8 fader, 8 végtelen és 8 véges forgó potmétere, 32 gomb, plusz transport gombok, meg 8 dobpad. Hihetetlenül könnyű konfigurálni, több beállítást is el lehet menteni, van hozzá számítógépes editor szoftver, és millió dawot tud alapból kezelni, úgy, hogy nem is kell konfigurálni.

Link to comment
Share on other sites

Bejön a Mininova kialakítása, a kis billentyűket megszoktam, meg ad néhány pluszt, ami jól jön, pl. átküldi az arp-t is, ami a 8 trigger gombbal gyorsan konfigurálható. Ha a triggerelt vezérlések is átmennének MIDI-n az maga lenne a tuti, ezt is megvizsgálom hamarosan. Szóval jó lenne a mini, kicsi, könnyű, kellemesek a potik, plusz még azon is gondolkoztam, lehetne néha layerezni hangokat a Vírussal.

Link to comment
Share on other sites

Ja, én is megtaláltam, kicsit borsos az ára, amit még megértenék, viszont hogy csak win-ből lehet konfigurálni.. nincs pc-m, vmware alatt meg tapasztalatom szerint nem működnek a midi eszközök, persze lehet, hogy nálam a hiba. Egyébként ahogy látom, csak annyi a különbség, hogy többmindent tud egyszerre processzálni, meg több preset menthető el.

Link to comment
Share on other sites

Ekkor: 2013. 11. 04. at 23:58 írta icseke:
Első nekifutásra se itt, se máshol nem találtam utalást olyan megoldásra, amivel valós időben lehetne átkódolni MIDI üzenetekben a controller számát ... Ha nincs is olcsó hardveres megoldás rá ... Valakinek ötlet?

Az iConnectivity Audio (iCA2+, iCA4+) és MIDI (iCM2+, iCM4+, mio2, mio4, mio10) interfészek alapfunkciói:

- Port Router
- Port Filter
- Channel Remap
- Controller Filter
- Controller Remap

A konfiguráció készülékbe menthető, onnantól Standalone (számítógépes kapcsolat nélkül) is működik az adott beállításokkal az interfész.

http://www.iconnectivity.com/products/midi

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...