Jump to content
Ménemszól.hu

madhead

Recommended Posts

Mivel a svéd illetőségű Elektron nemsokára új szintetizátort fog bejelenteni, ennek aprópóján néhány népszerű Elektron termék 10% kedvezménnyel vásárolható meg december 6-ig.

 

Elektron Analog Four

Elektron Machindrum mkII UW+

Elektron Monomachine SFX60+ mkII

Elektron Octatrack DPS-1

 

Az új eszköz bemutatója november 23-án szombaton, Berlinben lesz a Humboldthain Club-ban.

post-7-0-54718800-1384990064.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tiszta DSI (Tetra) koppintás.

 

DSI (Tetra) vs Analog Four nekem az a véleményem hogy mintha vastagabban  szólna az Analog Four a demokban, viszont közel sincs olyan szép karaktere mint a DSI cuccoknak. Olyan beazonosíthatatlanul jellegtelen az Analog Four. (Próbáltam kideríteni milyen filter licenc van rajta, de nem sikerült, írni kéne talán nekik?) Nagyon hezitáltam hogy beszerzek egyet, de túl sok felesleges live-os dolog van rajta nekem - amit megfizettetnek velem - és ez a jellegtelenség visszatartott. Nem szeretem általában véve a neutrális hangú szintiket.

 

De ettől függetlenül recommended cucc, mert szépen vastagon szóló analóg. :)

Link to comment
Share on other sites

A DSI és Elektron közötti különbség nem annyira a hangzás (az is van), mint inkább a workflow és a koncepció. Az Elektron Analog Four olyan dolgokat tud, mint semmi más. Szerintem a széles elterjedését az akadályozta eddig, hogy polifón árban volt, de nem volt polifón. Most viszont az lesz.

 

A Thomann toplistáján az első 10-ben nincs benne Elektron. ( 1-Microbrute 2-M-Audio Venom 3-Prophet 12, 4-Sub Phatty, 5-Bass Station II, 6- Kronos X 88, 7- MicroKorg, 8-MiniNova,9-MS-20 mini-10-SV1 Bundle (????? :)

 

Magyarországon a Nord Stage HA88 és a Nord Lead 4 az első :) Mennyiség tekintetében most az MS-20 mini fogja átvenni a trónt. 

 

Ízlések nagyon különbözőek. Silk például nem szereti a Prophet 12-t, nekem nagyon tetszik. A szeret-nem szeret horizonton túl olyan dolgokat mond a P12-ről, amit én abszolút nem érzek validnak. Ez is belefér az ízlés kérdésbe.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...