Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Cubase 7 munkamenet


xbitz

Kérdés

csak egy röpke kérdés -mert most ismerkedem vele- jól látom, hogy a kreatív munkamenet alapja, hogy 

cworkflow_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

a VST Intstruments rack-ba beszórom az összes használandó VSTi-t majd a MIDI sávokat a MIDI Sends-el átirányítom hozzájuk (és a MIDI klipeket meg shared módba többszörözom, egyet változtatom mindegyik változzék) , és layerez-ni is az előbbi módon kell vele (egy MIDI sávot több hangszerhez irányítva)

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Ami viszont furcsa, (essential verzióban) hogy a manual azt írja a szoft hangszerek patchei a Users/*Your Username*/Documents/VST3 Presets/*Name of Manufaturer*/*Name of Plug-in*/ mappában vannak ami 1 rejtett mappa.

Ezzel szenmben a dokumentumok könyvtárban is elérhető (nem rejtett mappában)win7 alatt!

Link to comment
Share on other sites

A VSTi racket érdemes a multitimbrális hangszereknek fenntartani, a nem multitimbrális VSTi-ket inkább instrument trackbe tedd. (Az egy "kombinált" midi és VSTi track)

... szerintem

trance-ben nem nagyon van olyan, hogy ne rétegezve-"layer"-ezve legyen valamilyen hangszín ki/tovább küldve mixer-re/master-re - min. 2-3 hangszer használja ugyanazt a MIDI forrást -, ha instrument track-eket használok. akkor horizontálisan és vertikálisan is megosztott-"shared" MIDI klipek jelentenék a megoldást, annál viszont egyszerűbbnek tűnik rack-ba tenni(FL Studio alatt is ez a megoldás : Channel Window-ba ugyanígy hangszereket kell beszórni, csak ott van még egy "pattern" réteg is a hangszerek és a klipek között, azt meg már úgyis megszoktam :) )

 

mondjuk annyira még nem barátkoztam meg Cubase 7 mixerével hogy tudjam a VSTi Intstruments rack-ban lévő hangszerek kimenetét össze lehet-e fogni később egy mixer group-ban (remélem ...jó lenne )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...