Pityu Létrehozva November 22, 2013 Share Létrehozva November 22, 2013 A Krome szintikhez lehet használni M50 vagy M3 patch-eket? A szintézis szinte ugyanolyan ezért kérdem. Vagy ismertek olyan szoftvert, amellyel Korg pcg-ket lehet konvertálni a megfelelő hangszerhez? A napokban hozzám került egy Krome61 és érdekelne, lehet-e bővíteni hangokkal pld. az említett konvertálással vagy sem? Vannak itt Krome tulajdonosok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabee Válaszolta November 22, 2013 Share Válaszolta November 22, 2013 A Korg oldalán lehet letölteni két hangkönyvtárat, melyet a Korg adott ki a Kromehoz. Az egyik M1 hangokat, a másik Triton hangszíneket tartalmaz. Ha jól emlékszem, akkor ez összesen 2x128 új program. Vannak közte egészen jó hangok is. Azt, hogy M50 vagy M3 programokat be lehet e tölteni, azt sajnos nem tudom, de nem nagyon hiszem, hogy menne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta November 22, 2013 Szerző Share Válaszolta November 22, 2013 Sejtettem valahol de egy próbát megért Ismerem a Triton ill. az M1 bővítést, tényleg nem rossz. Ha eddig nem ismerted, akkor itt is lehet sound csomagokat letölteni ill. kipróbálni: http://www.kromeheaven.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta November 25, 2013 Share Válaszolta November 25, 2013 A Krome szintikhez lehet használni M50 vagy M3 patch-eket? A szintézis szinte ugyanolyan ezért kérdem. Vagy ismertek olyan szoftvert, amellyel Korg pcg-ket lehet konvertálni a megfelelő hangszerhez? A napokban hozzám került egy Krome61 és érdekelne, lehet-e bővíteni hangokkal pld. az említett konvertálással vagy sem? Vannak itt Krome tulajdonosok? A brazilok itt csináltak valamit sima Triton KSC formátumban mentve, tehát van esély hogy eszik egymás dolgát! http://vimple.ru/9b4253ad495946e389e00fa13a7b53b0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pityu Válaszolta November 25, 2013 Szerző Share Válaszolta November 25, 2013 Köszi a linket, tényleg érdekes megoldás. Elvileg működhet program hangszíneknél ez az alternatíva de feltételezem combi módban ez már nem ennyire egyszerű . Persze ki tudja, vannak találékony emberek. Mindenesetre az Awave studióra szükség lesz. Még jó, hogy free a program Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiwictor Válaszolta January 8, 2015 Share Válaszolta January 8, 2015 Sziasztok, ha külső hangforráson több hangszínből álló multit/combit (pl Kontakt-on pár VSTI) vezérlek a Krome-mal, a touchscreen-en ugyanúgy tudom szabályozni pl a partok hangerejét, ahogy egy belső combi-nál? Ha igen, MIDI-n és USB-n is küldi a paramétereket, azaz választhatom bármelyiket? Utolsó kérdés: ha játszom egy programot v combit, ki tudom küldeni párhuzamosan az 1-es és a 2-es MIDI csatornán is a jelet? Előre is köszönöm a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeMarco Válaszolta January 8, 2015 Share Válaszolta January 8, 2015 Sziasztok, ha külső hangforráson több hangszínből álló multit/combit (pl Kontakt-on pár VSTI) vezérlek a Krome-mal, a touchscreen-en ugyanúgy tudom szabályozni pl a partok hangerejét, ahogy egy belső combi-nál? Ha igen, MIDI-n és USB-n is küldi a paramétereket, azaz választhatom bármelyiket? Utolsó kérdés: ha játszom egy programot v combit, ki tudom küldeni párhuzamosan az 1-es és a 2-es MIDI csatornán is a jelet? Előre is köszönöm a segítséget! 1. A Korgokban definiálni lehet milyen midi paramétert vezéreljen a felület. Ha ezt a szabvány midi hangerőre állítod be (#CC 007) és kiadja midin is az információt a screenről, elvileg nincs akadálya mást is vezérelni velük. Azért saját tapasztalatom azt mondja hogy egy Yamaha lehetőségeitől fényévekre állnak a külső dolgok irányítására vonatkozólag a Korgok. A Korg inkább szereti csak a saját pecsenyéjét sütögetni és megenni, egyszóval más eszközök ill. gyártók vezérelgetésére tesz ő egy nagyot. Én pl. ilyenbe futottam bele, mikor egy Emu hangmodult nem tudtam normálisan vezérelni egy Korggal, mert egyszerű bankváltásokat nem volt hajlandó paraméterezhetően kiadni. Neki elég volt hogy a saját rendszerén belül vált és annyi. Midin és USB-n is mennek a dolgok, de csak egyszerre egyiken! 2. ezt bővebben írd le mit akarsz, mert így nem érthető! Ha pl. azt akarod hogy az 1-es midicsatornán egy zongora meghajtson a 2-es midi csatornán egy VST hangszínt, az nem megy. Oda is az 1-est kell beállítani. A combiknál megadható melyik csatornán menjen ki a jel és hogy external / internal vagy mindkettő megvalósuljon. Ha azonban egy zongorát jobb kézre, balra meg egy basszust akarsz rakni splittelve csak a hangszeren belül, ott a keyboard zonet kell nekik beállítani megfelelően. Ha layert akarsz így akkor is konfigolhatod a key zonet, ill akkor a 2 hangszínt azonos midicsatornára kell állítani. Más lehetőség nem tudom van-e még, én nem ismerek többet, ill. azt még lehet hogy ezeket kevered és akár adott csatornán külső dolgokat is használsz mindennel együtt. Érdemes a Globalban a midi filtereket is átnézni hogy működjön a dolog kifelé is! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiwictor Válaszolta January 8, 2015 Share Válaszolta January 8, 2015 Kedves DeMarco, köszönöm a gyors választ! 1. Nem párhuzamosan akarom használni a MIDI-t és az USB-t, elég pl az USB. Valami olyasmit szeretnék vezérelni vele, mint pl. egy Kontakton fut egy multihangszín VSTI-kből, sok layer, és a Krome-ról vezérlem a partok hangerejét, effektjeit valós időben. Ha ennyit tud, az nekem már jó, nem zavar, h a saját pecsenyéjük a főmenü az étlapon. 2. Az 1-es MIDI csatornán vocodert hajtanék meg, a 2-on mögé egy plusz hangszínt ugyanabban a VP550-ben. Fixek a MIDI kiosztásai, ezért a vezérlőeszközben kell "igazodnom". Persze ha nem megy, akkor másik kütyüben 1-es MIDI csatit hajtva teszek hozzá pl vonóst, csak akkor az plusz egy cucc. Thx again! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
Pityu
A Krome szintikhez lehet használni M50 vagy M3 patch-eket?
A szintézis szinte ugyanolyan ezért kérdem.
Vagy ismertek olyan szoftvert, amellyel Korg pcg-ket lehet konvertálni a megfelelő hangszerhez?
A napokban hozzám került egy Krome61 és érdekelne, lehet-e bővíteni hangokkal pld. az említett konvertálással vagy sem?
Vannak itt Krome tulajdonosok?
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.