Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Focusrite Scarlett 18i20 és Cool Edit Pro, Ableton Live 9 - Help


MoxFan

Kérdés

Sziasztok!

 

Segítségre lenne szükségünk.....kis, élő zenekar vagyunk, csak most kezdtünk foglalkozni a stúdiózással, hangfelvétel készítéssel....vásároltunk egy tárgyi hangkártyát, telepítettük a szükséges drivereket, stb. A hankártya beállításokat elvégeztük a Windows 8 op. rendszeren, a bemeneteket beállítottuk a Focusrite-on, a monitor kimeneteken szépen megszólal a 8 különböző hangszer/ének.

A problémánk ott kezdődik, hogy nem tudjuk, hogyan kell beállítani a hangszerkesztő programokban azt, hogy a Focusrite egyes csatornái külön track-ként jelenjenek meg.

Hol kell ezt beállítani? A Focusrite mix konzolában, vagy a Hangszerkesztők beállításaiban? És persze mely menüpontok alatt? Bocsi a tudatlanságunkért, de sajna, mint már említettem nagyon kezdők vagyunk... :)

 

Előre is köszi mindenkinek a segítséget!

 

 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Általános (na jó, majdnem általános) a DAW-okban, hogy van egy Audio beállítási lehetőség, ahol be tudod állítani a hangkártyákki- és bemeneteinek láthatóságát, használhatóságát a DAW számára. Az Ableton Live Lite verziója (amit a kártyához kaptál) csak 4 in és 4 out portot enged (ha jól rémlik), de a teljes verzió minden ki- és bemenetet kezel.

Ezt az Audio beállításoknál tudod megtenni.

Ha ez megvan, akkor minden egyes audio tracknél meg tudod határozni, hogy (sztereo esetén megy L+R, mono esetén mely L vagy R) bemenetről fogadja a jelet.

 

Még ha nem tudsz angolul, akkor is teljesen érthető és világos az alábbi video.

 

http://global.focusrite.com/answerbase/video-ableton-live-daw-setup-guide

 

 

Még egy fontos dolog: (legalább is nálam így működik a 6i6), előbb a Scarlett Mix Controlt indítsd el, utána a DAW-ot. Fordított sorrendben a Scarlett Mix Control nem indul el.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...