Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Korg Karma


Gábor Gombor

Kérdés

Használ-e valaki még ilyen jószágot?

Erősen vacillálok, hogy eladjam-e, vagy inkább fektessek még bele energiát. A hangja nem az igazi már, de a KARMA lehetőség még mindig elég érdekes benne.

Azon is gondolkoztam, hogy veszek bele egy MOSS kártyát (valaha volt egy Z1-esem, ismerem a hangját), és akkor lenne egy gépben VA lehetőségem is.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Szerintem ha szereted a Karmát de jobb hangokat akarsz akkor egy M3 lenne nyerő Radias boarddal. Bár ez jóval drágább megoldás.

Ahogy én tudom páran mintha panaszkodtak volna arra hogy a Moss nem olyan mint a Z1 vagy Prophecy. Persze ez lehet hogy csak városi legenda.

Volt nálam is Z1, tényleg érdekes volt, habár én kicsit túlzottan is digitálisnak éreztem a hangját. Nekem a Yamaha EX5 ami szintén nálam volt akkor szebbnek és dinamikusabbnak tűnt fizikai modellezésben.

Link to comment
Share on other sites

köszi, utánanézek.

igen, én is hallottam ilyen panaszokat, és hát a Z1-es nagy előnye az is volt, hogy sok +knob volt hozzá és a XY pad. ez a kártya esetén mind hiányozna, bár valahogy biztos meg lehetne oldani. de egyébként a MOSS kártya is igen drága ahhoz képest, hogy csak egy kártya a szintibe.

én a Novation Supernova II-be szerettem bele, amit már elérhető áron meg lehetne venni.

amúgy szeretem a Korg-okat is, azért is gondolkozom, hogy megtartani a Karmát és inkább kiegészíteni egy más jellegű, hangzású szintivel.

Link to comment
Share on other sites

Nos anno én is sokat gondokoztam a SNII-n, de most hogy kijöttek az Ultranova és Mininova, szerintem ha nem "VA workstationben" gondolkozik az ember, akkor sokkal költséghatékonyabb és jobb megoldás egy Ultranova. Ebben már érdekesebb hangok is vannak, csak hát monotimbral, ami szerintem gáz. Legalább kettő de még inkább 4 partosnak kellene lennie még ha csak 18 polifóniás is. Ha ilyen lenne, akkor senki nem gondolkodna SNII-ben.

 

Szóval ez egy tagadhatatlan hátránya egy SNII-höz képest, ami ugye 8 partos. Viszont ugye most árul vki 180e körül SNII-t, ami használtan is jóval felette van egy Ultranova, pláne egy Mininova ára felett. 

 

Mondjuk szerintem (is?) az egyik legszebb kinézetű hangszer az SNII ... :)

 

Amúgy én is Korg párti vagyok, habár most egy sincs itthon. Azt várom hogy az MS20 mini után milyen újabb analóg cuccal robbant a Korg, mert ők úgy látszik nagyon követik most az analóg mániát ...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...