fulton Létrehozva December 27, 2013 Share Létrehozva December 27, 2013 sziasztok Érdekelne a véleményetek a következő ének felvételi láncról: ISA 430 vagy Isa One (Summit Feq50-Tla50) amit tudok hogy utóbbival kis csöves hangzást is el tudok érni, bár fogalmam sincs milyen is az a feq 50. Továbbá hogy az Isa compija (állítólag) nem valami jó énekre. Egyáltalán megérie egy ilyen külső Eq... Pl:Uad pultec-hez képest mennyivel jobbak? Köszönöm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biczokrecords Válaszolta December 27, 2013 Share Válaszolta December 27, 2013 Belépő preampnak jó választás az ISA. Nagy karaktere, túl sajátos sound-ja nincs neki ezért gyakorlatilag bármire tudod használni és a mix-ben hibátlanul átjön. Látom, hogy több eszközben gondolkozol. Szerintem érdemes volna megnézned az 500-as cuccokat. Venni egy 500-as dobozt és apránként feltölteni pár klasszikus modullal (preamp, eq, kompi) Egyrészt "költséghatékonyabb" mivel nem kell teljes unitban megvenni az outboardokat, másrészt sokkals szabadabban konfigurálhatod mint egy channelstrip-et, mivel itt biztos, hogy csak azon megy át jel amit bekötsz a rendszerbe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamda Válaszolta December 28, 2013 Share Válaszolta December 28, 2013 Szerintem Home szinten az a legfontosabb, hogy ha az ember fejleszteni kíván a jobb minőség érdekében, akkor meg tudja találni a leggyengébb láncszemet. Példa: Mikor belevágtam az amatőr felvételkészítésbe, szerettem volna egy uad dsp-t. Igaz csak egy presonus preampom volt gagyi miki, meg borzasztó akusztikám. Most már örülök, hogy annak idején lebeszéltek róla, mert szinte semmit nem javított volna a dolgokon, mikor az egész album tele volt fázishibákkal stb stb... Hallottam én, hogy úgy rossz az egész ahogy van, de hát nem tudtam hogy lehetne jobb. Aztán idővel a sok hibából, és beszélgetésekből, könyvekből stb az ember sok mindent meg tud tanulni. Inkább egy felvételi helység kialakítására fordítottuk a forrásainkat. És sokkal jobb lett. A köv. album egy minimális sávú projekt volt, béreltünk a Hit S. -ből egy preampot. És az eredmény óriási minőségi ugrás lett. Aztán fokozatosan lassan vettünk még ezt azt, de ésszel. Ez alatt azt értem: Itt is az elején egy summit everestet szerettem volna, mert , hogy állítólag iszonyat jó. Csakhogy akkor egy csatornára ellőttük volna az összes money-t, és ennyi öt évig kiköltekeztük magunkat. Aztán inkább elkezdtem gondolkodni. Mi az a szint , amire szükség van. Milyen felvételeket fogok nagyrészt készíteni. Mik az eddig már meglévő erősségek. Hogy lesz jobb a dob felvétel egy everesttől stb.. Végül is vettünk egy uad 4-710-et, amihez kaptunk egy uad 4 magosat, meg egy summit tla50-et. És tök jónak bizonyult a befektetés. Lett 4 számunkra tökéletes preamp, 8 a/d, leveller stb. Azokhoz a felvételekhez amiket én készítek, tökéletesen megfelelnek ezek a dolgok. A következő leggyengébb láncszem megint én lettem. Igyekszem orvosolni a dolgot. Eq-t gyakran még a profik sem használnak felvételeknél. Ahhoz meg hogy keverésbe használd, első osztályú konverterekre van szükség. Meg stb... Konklúzió: Beruházás előtt legjobb nagyon átgondolni, mi az amivel a legnagyobb előrelépés érhető el az adott összegből. (Természetesen Home szintről beszélek) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truman Válaszolta December 28, 2013 Share Válaszolta December 28, 2013 Szerintem szerezz be egy Neve 1073LB-t a többit meg oldd meg uad-al...szerintem fölös a többi vas addig,míg el nem sajátítod teljesen a keverést és a masteringet,ami valjuk be azért évekbe telik.De az 500as dolgokkal a legköltség hatékonyabb bővíteni a cuccodat ez tény. Az akkusztikailag kezelt helyiség is nagyot nyom a végeredményen,szerintem erre költs a preamp után,mintsem beleöld valami másba a pénzed a megfelelő tudás és tapasztalat hiányában...vagy szerezz be egy sm7b-t kompromisszumként. Fontos a konverter is,fél milla környékén már lehet nagyokat álmodni szerintem,de kérdés az hogy megéri-e ennyiért a buli. Mac-re a Duett olcsó egy felsőbb szint kezdéséhez,de kérdés hogy mennyire szól bele a hangzásba,a drágább cuccok biztos jobbak ilyen téren. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wheel Válaszolta December 28, 2013 Share Válaszolta December 28, 2013 A felvételi láncból a legfontosabbról nem beszéltek, amennyiben énekről van szól. A mikrofonnál minden eldől, utána fölösleges ágyúval hangot vadászni, mert nem segít. A konvertereket sokan kiemelik a többi beszélgetésekben is. Nálam van több konverter a középszerűtől a felső kategóriáig, de semmi különbséget nem hallok közöttük. Szolgáltatásban és tudásban nagy eltérések láthatók, de a hangban semmi. Nem hiszek abban, hogy egy egyirányú A/D esetében bármi is múlik rajta. Ha pedig már az a szűk keresztmetszet, akkor valószínű, hogy 2-3MFt-os felvételi lánc már várja, hogy végre egy frankó konverterbe dugják. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fulton Válaszolta December 28, 2013 Szerző Share Válaszolta December 28, 2013 Köszönöm Nektek a hasznos hozzászólásokat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kérdés
fulton
sziasztok
Érdekelne a véleményetek a következő ének felvételi láncról:
ISA 430 vagy Isa One (Summit Feq50-Tla50)
amit tudok hogy utóbbival kis csöves hangzást is el tudok érni, bár fogalmam sincs milyen is az a feq 50.
Továbbá hogy az Isa compija (állítólag) nem valami jó énekre.
Egyáltalán megérie egy ilyen külső Eq... Pl:Uad pultec-hez képest mennyivel jobbak?
Köszönöm.
válasz erre a kérdésre
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.