Jump to content
Ménemszól.hu

WNAMM2014: Universal Audio Apollo Twin


madhead

Recommended Posts

Megérkezett a Universal Audio Apollo család kompakt, hordozható tagja, az Apollo Twin

Az Apollo által nyújtott szolgáltatások és pluginek minősége ezentúl mobil, hordozható formában is elérhetővé vált ezáltal.

Thunderbolt csatlakozásának köszönhetően a PCIe busztól elvárt rendkívül kis latency mellett tudunk UAD-2 DSP plugineket futtatni akár mobil köryezetben is. Az többi Apollo kártyától megszokott valósidejű effektezés nem csak a két analóg bemenetén, de az ADAT bemenetére is lehetséges!

 

post-7-0-06872800-1390482088_thumb.jpg

 

Kimagasló hangminőség  - 24-bit/192kHz

Az UA ismét a mai számítógép alapú stúdiókra helyezte a hangsúlyt az Apollo Twin tervezése közben, céljának tekintve a kompromisszum-mentes hangminőség, alacsony torzítást és a lehető legmagasabb dinamika elérését. Az Apollo prémium minőségű mikrofon előfokokat tartalmaz, top-end konvertereket melyek alkamasak bármilyen audio folyamat megoldására, legyen az felvétel, valósidejű keverés, utómunka vagy mastering. Számtalan mai napig sztenderdnek számító analóg berendezés került már ki a Universal Audio fejlesztőitől, íme az újabb esélyes.

 

Unison Preamp

Pluginek betöltése esetén képes a bemenetek impedanciáját, a gain struktúra működését analóg vezérlésű áramkörén keresztül módosítani, attól függően, hogy a modellezett plugin milyen bemeneti szekcióval rendelkezett. Ezt a funkciót egyelőre az LA-610B csöves preamp plugin tudja, de következő frissítéssel várhatóan a többi UAD plugin is megkapja ezt a remek funkciót.
Természetesen az Unisone Preamp a korábbi Apollo kártyákra is elérhető lesz hamarosan.

 

Valósidejű UAD pluginek

Mivel az Apollo-ban megtalálható egy UAD-2 Duo DSP kártya, így lehetőség van a bejövő analóg vagy digitális csatornákra egyidejűleg akár 4 UAD plugine-t rakni, így lehetővé válik, hogy 1,1msec késéssel keverjük és effektezzük a zenéinket a segítségével. Remek felhasználási terültete a koncert keverés, mivel akár számítógép csatlakozása nélkül is képes betölteni az utolsó Project routolását és effektjeit, így stand-alone több sávos effektprocesszornak és keverőnek is használható, mindezt 2msec késés alatt.

DAW integráció

Természetesen Core Audio és ASIO drivereken keresztül az összes népszerű zenei szoftverrel használható, legyen az Logic, Cubase, ProTools, Ableton, stb. Az Apollo keverő programjának van egy plugin verziója, amellyel az aktuális projektünkhöz tudjuk menteni az Apollo keverő és plugin beállításait, hogy rögtön visszahívható legyen a komplett project. Router, mixer és plugin total-recall már a project megnyitásakor.

Tulajdonságok

  • UAD-2 Duo DSP teljesítmény
  • 2 analóg bemenet és 6 analóg kimenet elsőosztályú 192kHz/24 bit konverterekkel
  • Valósidejű effektek futtatása, közel késésmenetesen (1,1msec)
  • Thunderbolt interfész
  • 2 prémium mikrofon/vonali szintű előerősítő, előlapi hangszer bemenettel
  • Kimagasló minőségá fejhallgató kimenet
  • 8 csatornás optikai ADAT bemenet
  • Kompromisszummentes analóg tervezés, válogatott alkatrészek, masszív felépítés
  • Analog Classics plugincsomag: LA-2A, 1176LN, Pultec EQP-1, Softtube Amp Room Essentials
  • Plugin támogatás: AudioUnit, VST, RTAS, AAX64

post-7-0-25988200-1390482096_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Elég meggyőzőnek tűnik, főleg most, hogy megnéztem az árát a hit space oldalán. Szerintem komoly vetélytársa lehet a duet2-nek, mivel duet2-re és uad satellite-re gyűjtögetek. Ami egyszerre pozitív és sajnos az én részemre negatív az a driver és a thunderbolt. Hiába szépen lassan elavul a régi mac-em. Minden esetre nagyon felcsigázott.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...