Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Öerg protools vén protools ?


JánosHorváth

Kérdés

Sziasztok régi pt-sek. Jómagam sose dolgoztam pro tools-al DP, Logic, Ableton a munkaeszközeim. A TDM cuccok ára 5-6 verzióval olyan szinten kezd lemenni, hogy néha elgondolkozom egy-egy hirdetésen. Vonz a külön dsp-k stabilitása, aztán többnyire nem olyan technikai zenéket keverek, ahol nélkülözhetetlenek a spéci, csilivili instrumentek, stb. Normál rock, jazz, klasszikus terepen mozgok.

Nyilvánvalóan beleszaladnék egy csomó kompatibilitási gondba oprendszer szinten is. Mi van pl. az UAD kártyákkal, mennek 5-6 pt-n ?

Ezen kívül biztos ezer más gondot is okozhat a régi verzió, amiket most így nem tudok kispekulálni. Ha van valakinek ebben tapasztalata, ugyan írjon már egy-két szót. Összességében az olcsó second hand árat megéri-e használati értékét tekintve egy kb. mindennel inkompatibils rendszer ?

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Meg az újabb, jobb plugineket amúgy se nagyon lehet UAD1-en futtatni, tehát Protools alá semmi értelme szerintem.

Akkor már inkább egy új Protools, UAD-2 kártyákkal.

Vagy ha régi, akkor maradnak a régi TDM cuccok, amik nyilván nem rosszak ma sem.

Eladhatatlan uad 1-em van elég, én megelégszem a rajtuk futó pluginek minőségével. A baj inkább az, hogy nincs hova dugni őket, általában 4 pci helynél nincs több a g4ekben. A magma szörnyetegbe meg végkép nem mennék bele.

Link to comment
Share on other sites

Magma helyett láttam már olcsó bővítőt is (40-50eFt),

de sajnos semmi infó nincs róla, hogy működik-e rendesen.

Jaja, eléggé biztosnak látszik, hogy maradok natívban. Mac mini meg egy kis apollo, processzor teljesítményben kb. ugyanott vagyok, alig drágább, mint egy haszbált tdm, csak nem üt meg naponta 10x a guta az inkompatibilitás miatt.

Link to comment
Share on other sites

"Jaja, eléggé biztosnak látszik, hogy maradok natívban. Mac mini meg egy kis apollo, processzor teljesítményben kb. ugyanott vagyok, alig drágább, mint egy haszbált tdm, csak nem üt meg naponta 10x a guta az inkompatibilitás miatt."

 

Igen talán ez tűnik a legjobb választásnak különösen Thunderbolttal összekötve.

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok.

Új tag vagyok itt, most ismerkedem a PT-vel, és lenne egy kérdésem. Többsávos dobot vettünk fel, kvantálni szeretném. Elastic audio-rhytmic-analysis-quantize, ez a módszer, és jól is működik, automatikusan "behúzza" a hangokat a helyükre. Azonban én szeretném manuálisan is állítani a hangok pozícióját az automata kvantálást követően (lassítás, triolák), és erre nem találtam megoldást. Van olyan hang, amit nem jó helyre húz, és nem tudom később odébbhúzni, ha érthetően fogalmazok. Ebben kérném a segítségeteket, köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

hááttt .mint mindenre erre is több módszer van, a biztos hogy kézzel akár grid, akár slip módban helyére húzogatjuk a dolgokat, de előtte gate-el vagy valamilyen pluginnal kicsit kiszürjük a nem oda való "zajokat" sok esetben én így szoktam csinálni (persze nem 15perces daloknál) :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...