Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

USB s minibillentyűzet tápellátása desktop szintimodulról


Lemur101

Kérdés

Vajon lehetséges-e, hogy USB s minibillentyűzetet használjak Virus TI Snow hoz, Blofeldhez, nem itthoni körülmények közötti használat esetén?

 

MIDI kapcsolat mellett kap-e táplálást a billentyűzet, mert a modulokon B tipusú USB csatlakozók vannak, elvileg ez fordított irányt jelentene táp szempontból....?(vagyis B ről A ra jutna e áram?)

 

Köszi a választ/válaszokat

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Nem ismerem a billentyűzetet. A kérdés az, hogy mire való az az USB. Mert ha pendrive fogadására, akkor elvileg küld rajta ki 5 voltot. Bár nem csak a volt számít, mert pl iPad 1-re kötöttem rá kijelzős midi kontrollert és ki-be kapcsolt, mert nem volt elég neki az áramerőssége. Szóval az áramerősség lenne a fontos. Gépkönyvében egyébként nincs benne?

Link to comment
Share on other sites

Köszi a válaszokat, általában az USB-s minibillentyűzetekre gondoltam, ha már laptophoz köthetőek, feltételezem egy ilyen kis pici cuccnak elég az 5Volt, természetesen azt sejtettem, hogy léteznek ilyen átalakítók, de nekem a minibillentyűzet pont a kevés hely miatt kellene és mobilitás miatt, DC 12 Voltos környezetbe pl. autóba.Úgy látszik megint sikerült megtalálnom a következő területet ahol ezek a desktop dolgok önmagukban nem állják meg a helyüket.Vicces, nem?Elvileg pont arra tervezik a desktopokat, hogy mobilis legyen és eleve mondjuk hálózati tápellátás hiányában máris rögtön egy átalakító, ez eddig rendben is volna, de ahogy elkezdtem nézegetni a webshopban ezeket a minibillentyűzeteket esett le, hogy a célterületük kizárólag laptop és itt be is van fejezve a mutatvány :)A desktop modulok meg a mai napig sincsenek ilyen körülményekre felkészítve, ráadásul nekem itthoni használathoz meg abszolút nem praktikus a gyártók által erőltetett desktop kivitel(gyakorlatilag két rack egység helyét foglalja egy desktop), ha meg egyszer az életben tényleg mobilissé szeretné tenni a cuccait az ember akkor meg a beiktatott eszközök száma, hely és költségigény növekszik, mindössze azért, mert mondjuk egy 5 Voltos tápellátást kellene megoldani USB-n keresztül :)Rövidre zárva a kört a megoldás egy olyan minibillentyűzet lenne amire legalább tesznek egy darab MIDI out ot(persze amin van az már nagybillentyűs) és eközben USB-n megy a táplálás.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...