Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

hírek: Accusonus Drumatom


faceeasyg

Kérdés

A hírek rovatban "nem indíthatsz új témát"-ba ütköztem, úgyhogy egyelőre ide, aztán majd rendbeteszi valaki, vagy nem.

 

Szóval a plugin-alliance gondozásában megjelent a görög Accusonus Drumatom nevű szoftvere, ami egyetlen dologra alkalmas:

 

élő (soksávos) dob-felvételekben csökkenti a mikrofonok közti áthallásokat. Teszi ezt mindezt teljesen önálló szoftverként, tehát DAW-tól tök független, bele a felvett sávok, processz, tisztitott wav-ok kijönnek, ami mehet a DAW-ba vissza.

 

http://drumatom.com

 

ahol van videó is meg 14 nap ingyen kipróbálás, ami javallott, mert az árát 2B-s cerkával rajzolták. :)

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Majd valamikor kipróbálom, ha lesz időm.

Meglepne ha nem tenné tönkre a hasznos hangokat, de elvileg nem kizárt.

Valójában már régóta várom az olyan szoftvereket, aminek képileg meg lehet mutatni,

hogy mik a hasznos részek és utána ez alapján már ki tudja takarítani.

Ez olyasminek tűnik. 

Link to comment
Share on other sites

hat, lehet hogy en vagyok suket, de a demo video alapjan a nyers felvetel sokkal szimpatikusabb. a processzalt kicsit muviesse teszi a felvetelt.

persze, biztos jo ez a plugin es jol hasznalhato, de nekem az eredeti felvetel termeszetesebbnek tunt.

 

a sz*r felvetelen ez sem sokat segit, meg ha nem jol ut a dobos... valamint azon sem, ha a mikrofonozas eleve rossz.

Link to comment
Share on other sites

Majd számolj be légyszi', Töfi. Az algoritmus állítólag annyira körültekintő, hogy érdemes fölösleges sávokkal nem traktálni, tehát ritkán ütött tamokat ezután is érdemesebb lesz az üres helyeken kézzel "kiradírozni", de a főbb sávokra lehet, hogy tényleg nagyon jó. Ugye egy szimpla gate csak jelszint alapján képes dolgozni, ami nem mindig elégséges információ. Ez ha már egy kicsit is körültekintőbb/intelligensebb, akkor sokkal keverhetőbbé teheti a sávokat, ergó elhagyhatóvá teheti a layerezést (triggerelést), de könnyebbé mindenképpen.

 

Majd amikor kipróbálod azt is teszteld majd le, hogy egy hosszabb lecsengésű pergőből mennyire szedi ki a közben rúgott lábdobot, vagy nyitott lábcinből a közben ütött pergőt. Ha azokkal is elég szépen elbánik, akkor biztosan megéri a pénzét.

 

Meg ugye, de ezt neked szerintem mondanom sem kell, de a többiek kedvéért leírom, hogy azt is ki kell próbálni, hogy a feldolgozás után az egész hogyan működik, hogyan mutat a MIXBEN.

 

Gabó és str: a dobokat akármilyen jól veszed fel, a lábcinben ott lesz egy nagy valag pergő, ahogy a lábban is, pergőben sok láb, stbstbstb. Minél jobb minőségben veszed fel, annál biztosabb hogy ott lesznek ezek az igazán oda nem illő dolgok. Ezeket a sávokat teljesen máshogyan kell kezelni (EQ, komp, stb). Namost normál esetben pl a cin EQ-ját megkapja egy kicsit a pergő is, és vice versa. Ez semmiképp nem jó. Ezért szoktak minimum lábat meg pergőt layerezni, hogy a layerezett tiszta hangot tudják EQ-val meg kompresszorral addig csinosítgatni, amig a dalnak megfelelő hagzást el nem érik, vagy inkább meg nem közelítik, és ha netán szeretnék kicsit szétteríteni a hangokat a térben (pan), akkor még mindig meg lesznek lőve. Szóval millió gond, amire még nincs megoldás, csak mindenki elfogadja, hogy ez van, pl lábcin-t már tényleg csak a legelvetemültebbek layereznek, legalábbis szeretném azt hinni :)

 

Az, hogy a demó mesterkéltnek tűnik nyilvánvaló. A processzált hangnak kötelessége mesterkéltebbnek tünnie, hiszen már feldolgozott, a mix végére még mesterkéltebbnek fog hatni, dehát az egész keverés erről szól. A rendelkezésre álló felvételből kihozni a maximumot az erények kihangsúlyozásával, a hibák illetve zavaró részletek elfedésével és a hangzás megidealizálásával. Az hogy a demó csak ennyit mutat szintén egyértelmű: hogy csináljanak olyan demót, hogy a mixelés közbeni viselkedés és kezelhetőség különbségeit megmutassák?

 

És ami még fontos: ez a tool nem akarja helyettesíteni sem a jó dobost, sem a jó felvételt.

Link to comment
Share on other sites

koszi, en tokeletesen tisztaban vagyok azzal, amit leirtal, vettem mar fel dobokat. csak hat nyilvan, kinek mire van szuksege, nekem erre egyaltalan nincs. mivel mostanaban (es valoszinuleg kesobb sem) lesz igazi dobfelvetelre sem alkalmam, sem szuksegem. amikor akusztikus dob kell, akkor vagy a regebben felvett mintaim hasznalom, vagy addictive drumst (esetleg a kettot egyutt). nekem ez megfelel arra, amit csinalok.

 

a tool sajnos engem nem gyozott meg arrol, hogy erre szuksegem lehet, de nyilvan masnak hasznara valhat, foleg annak, aki naponta dolgozik dobokkal. meg ez akar meg arra is jo lehet, ha egy teljes zenekar egyutt jatszik fel valamit.

de nekem, koszi, nem kell :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...