A/D Létrehozva March 7, 2014 Share Létrehozva March 7, 2014 Jövő héten nyit a Messe, ott lehet majd látni a most kiszivárgott Waldorf szintetizátort, mely 30 évvel ezelőtti felnőtt filmekre jellemző szőnyeghangok produkálására képes. Egy szőnyeg szintetizátor ez. A dupla sound engine teljesen polifónikus szőnyeg és monofón szóló hang szintetizálására képes. Az effekt szekció phaser és reverbből áll, illetve tudja animálni a húrok regisztereit, ezzel "látványos" morfolásra képes. A szóló szekció elnvezései Bass, E-Piano, Clavi, ahogy azt a régi hangszereken megszokhattuk, és itt is elég kevés köze van az mímelni kívánt eredetikhez, de ezek elengedhetetlen kellékei a hitelességnek. A kezelőfelület annak ellenére hogy egy komplex szintietizátort vezérel rendkívül egyszerű. A memóriában 12 patch tárolható, a csatlakozást pedig USB és MIDI interfész segíti. Mivel a kiszivárgott infók között pár dolog nem derült ki, ezért én azt hivatalból nem írhatom le. Nyilván lesznek kérdéseitek (Apropó, ha valaki esetleg tudja hogy jön a Messére, feltétlen jelezze ) Jellemzők: Fully polyphonic Strings Section with Violin, Viola, Cello, Brass, Organ and Choir presets 2nd Layer with Violin/Viola Voicing Ensemble Effect for String Section Typical String Envelope Generator with Crescendo and Release Monophonic Solo Section, offering Bass, E-Piano, Clavi, Synth and Pluto sounds Dedicated Tremolo for Solo Section Switchable Envelope generator with variable Sustain setting and Attack/Decay (Release) function Effect Section with Animate, Phaser or Reverb Layer or Split for Solo Section Dedicated balance knob for quick adjustment of layered/split sounds Fully programmable with 3×4 memory locations Szabályzók: Volume Pot Strings Section with organic preset select, Crescendo and Release pots 3-state Octave switch (Base/Both/8va) 3-state 2nd voice switch Ensemble Effect pushbutton Solo Section with organic solo sound select pot Tremolo pot 3 state split switch (splitpoint low/mid/layer) 2 state sustain switch Balance pot with center detend Effect Section with 3 state switch (Chorus/Phase/Animate) Effect Depth pot 3 state switch for memory bank position (A, B, C) 4 pushbuttons for program number (1 to 4) Full MIDI/USB Control Csatlakozás: Stereo Audio out (Left/Stereo, Right/Mono) Headphone out USB MIDI Késő tavasszal szállítják, 235 euró lesz az ára. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Burucs Válaszolta March 7, 2014 Share Válaszolta March 7, 2014 A Waldorf-tól és a felhozataluktól ez nekem teljesen friss koncepció, annak ellenére, hogy az ötlet régi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technox Válaszolta March 7, 2014 Share Válaszolta March 7, 2014 Na, szuper lesz!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanta Válaszolta March 8, 2014 Share Válaszolta March 8, 2014 bakker tényleg vennem kell a seriából mindent Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Burucs Válaszolta March 8, 2014 Share Válaszolta March 8, 2014 Na, szuper lesz!!! Kiváncsi vagyok én is erre hogy szól, milyen használni... bejövős lehet :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Burucs Válaszolta March 8, 2014 Share Válaszolta March 8, 2014 bakker tényleg vennem kell a seriából mindent instant get feeling? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetsuo Válaszolta March 8, 2014 Share Válaszolta March 8, 2014 bakker tényleg vennem kell a seriából mindent A miből? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Burucs Válaszolta March 8, 2014 Share Válaszolta March 8, 2014 A miből? Gondolom a másik a Rocket ... és hasonlóan néz ki külsőre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta March 10, 2014 Share Válaszolta March 10, 2014 Szerintem nagyon szép sor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanta Válaszolta March 10, 2014 Share Válaszolta March 10, 2014 Szerintem nagyon szép sor igen!!! ezt hívom én szériának Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koródi Csaba Válaszolta March 10, 2014 Share Válaszolta March 10, 2014 igen!!! ezt hívom én szériának Igen-igen, ezért tettem be, hogy mindenkinek egyben legyen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetsuo Válaszolta March 10, 2014 Share Válaszolta March 10, 2014 Ja oké, csak az angol-magyar keverék nem jött át elsőre. "Sorry." :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ákos Ambrus Válaszolta March 10, 2014 Share Válaszolta March 10, 2014 Jaaaaaaaaaaaj, nagyon akarom, bitte bitte! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ákos Ambrus Válaszolta March 10, 2014 Share Válaszolta March 10, 2014 Ilyen hangú legyen! (Nem tudom, miért az XXX-kategóriával hozzák összefüggésbe, ott virít a (remélem) analóg phaser gomb a Waldorfon, akkor pedig "Havaj"!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
syngular Válaszolta March 10, 2014 Share Válaszolta March 10, 2014 Ez a Hohner brutál jó. A régi Tangerine Dream feeling Link to comment Share on other sites More sharing options...
A/D Válaszolta March 10, 2014 Szerző Share Válaszolta March 10, 2014 A vicces az, hogy az új Nord A1 egyik fő feature-ja is pont ez, ráadásul a videóban amit láttunk döbbenetesen jól jön ez a hang. A Waldorf megcsinálta olcsón, analógban Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technox Válaszolta March 10, 2014 Share Válaszolta March 10, 2014 A SIEL CRUISE-om is nagymester ebben a témakörben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ákos Ambrus Válaszolta March 11, 2014 Share Válaszolta March 11, 2014 Azt szeretem ezekben a régi masinákban, hogy lelkük van! Nincs digitális ciccegés, és végre nincs agyontemperálva! Anno biztos tisztábban szóltak, de szerintem külön imádnivaló, hogy hamiskásak! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ákos Ambrus Válaszolta March 12, 2014 Share Válaszolta March 12, 2014 Voilá! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bgrassfield Válaszolta March 13, 2014 Share Válaszolta March 13, 2014 A video nézése közben azt vettem észre, hogy önkéntelenül vigyorgok. Ezek a hangok nagyon buták, és mégis simogatják az ember lelkét. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoC Válaszolta March 13, 2014 Share Válaszolta March 13, 2014 Miota vettem szarehugye' egy Vermona orgonat cca 73-bol, azota pontosan tudom, hogy mivel csinaltak anno a MekkElek, KukoriKotkoda, stb. zeneit...)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ákos Ambrus Válaszolta March 14, 2014 Share Válaszolta March 14, 2014 https://soundcloud.com/gearjunkies/waldorf-streichfett-quick :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bendi Válaszolta March 14, 2014 Share Válaszolta March 14, 2014 Gimiben egy kétmanuálos Vermona orgonával "nyomtam az ipart". Nagyon szerettem, nagyon nagy élmény volt, de igazából akkor "illeszkedett" jól a pop/rock zenébe, ha "effektelt" az ember (phaser, flanger, mittudomén). Önmagában nagyon "szegény" hangzása volt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.