Jump to content
Ménemszól.hu

Kéne' ha vóna


A/D

Recommended Posts

Elég gyorsan változik ez a világ: tavaly szinte végig el voltunk foglalva az új rendszerünk (webshop, számlázás major overhaul) reszelgetésével, és hamar azon találtunk magunkat, hogy egyre kevésbé voltunk kompetensek az új termékek tekinetében. Régebben mikor megjelent egy termék, több hét, hónapnyi tapasztalattal is rendelkeztünk mire az érdeklődéshullám ideért. Most nem sok időnk van kiművelni magunkat. Időközben sokat javult a helyzet, de most meg az van, hogy annyi újdonság jelenik meg hogy még nekünk, aki napi 8 (na jó, inkább 12-14) órában ezzel foglalkozunk is nehéz naprakésznek lenni: régebben minden területnek volt a cégnél egy-egy szakértője, aki azt mélységében átlátta. Ezzel szemben ma már pl. a szinti témán belül is szakosodnunk kellett. Őrület már ez, és el sem tudom képzelni, hogy aki egyáltalán meg akarja találni hogy a sokféle eszköz közül melyik érdekli a legjobban hogy igazodik ki, ha nem azzal tölti idejének nagy részét, hogy a kínálatot tanulmányozza. 

Úgyhogy ez egy újabb valami, amit meg kell oldani.

 

A triviális egy következő Szinti Klub :) Mert ugye az egyik hajtóerő amögött pont az, hogy aki visz egy hangszert, az vélhetően ért is hozzá, tehát kompetens forrásból lehet információt szerezni, rögtön látni lehet mire és hogy érdemes használni az adott szintit. Úgy látom, ez a rendszer azért fejlesztésre szorul, és azon gondolkozom, hogy lehet hogy a szokásos formátum mellett mégiscsak érdemes lenne workshopoket tartani. Ettől eddig azért zárkóztam el saját részről, mert ami termékbemutatókat eddig láttam itthon, azok rendkívül buta, egyszerű, unalmas marketing előadások voltak, vagy épp olyan dilettánsok értekeztek, akik 1 hónapja láttak először DAW-t és akkor mutatták a legújabb felfedezésüket, a sidechain kompresszort, de mondjuk a hangnemmel kapcsolatos alapismeretek megszerzése valahogy elkerülte a figyelmüket. 

 

Érdekelne a véleményetek, hogy egy profi prezentációs/workshopos vonal megjelenítése a Szintiklubban érdekes lenne-e. Egyáltalán legyen következő Szinti Klub? (Bemutatni lenne mit: itt vannak az új AIRA-k, az Elektron Analog Four, egy rakás dobgép, nemsokára Waldorf Streichfett, Nord A1 ésatöbbi ésatöbbi). De más jellegű prezentációk is érdekesek lehetnének, pl. Silk csinálhatna monitorozással kapcsolatos ingyenes workshopot, azt hiszem a tavalyi friss tapasztalatok nyomán ma tudnánk itt újat mondani). Egyre több az UAD-2-es plugin is, azokat is lehetne jobban megismerni, stb.

 

(itt jegyzem meg, hogy egészen kitűnő tananyag van a vintage eszközökről az uaudio.com-on). Pl. az API VISION channel strip pluginről szebb jobb okítást elképzelni se tudok. Ezt a videót meg amúgy is akartam ajánlani, csak kiment a fejemből:

 

http://youtu.be/DDwZCcuPOkU

 

Szóval értitek. Keressük a megoldást, hogy milyen módon fejlesszük az ismeretterjesztést ill. hogyan tudnánk fejleszteni a közösségi tudáscserén. Várjuk javaslataitokat, hogy milyen jellegű megmozdulásoknak / témáknak örülnétek a legjobban (olyat mondjatok, amin magatok is szívesen részt vennétek :) )

post-1-0-85015500-1395828432.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mindenképpen legyen szintiklub, az eddigiek mind nagyon jók voltak, és tök jó lenne ha ott is lennének kis előadások, bemutatók, prezentációk stb. Szerintem ez eddig kimondottan hiányzott.

 

A workshopok is érdekelnek... kivétel nélkül nagyon jók szoktak lenni, ezért ha időm engedi azokra is el szoktam látogatni aminek a fő témája közvetlenül nem érdekel. Pl ilyenek voltak az MS-20 és a Kronosos termékbemutatók, ahol egyik cucc sem érdekelt kimondottan, mégis megérte elmenni, mert sok érdekes dolgot/sztorit lehetett hallani, és jókat lehetett dumálni :)

Link to comment
Share on other sites

Mondjuk ha valaki egy live setupot megmutatna, ami vasakból áll és rögtönözne némi produktumot is, az szerintem sok embert érdekelne. Persze egy ilyen kapcsán mindig nagy "megmondások" is szoktak lenni, de szerintem egy havi rendszerességű "mini Hangfoglalás" önmagában nem annyira fenntartható, ha nincs folyamatos frissülés a bemutatott cucckban (esetleg néhány nyálcsorgatós vintage darab).

 

Illetve a fenti problémát is úgy lehet orvosolni, ha hozzáértők mutatnak be szintiket az érdeklődőknek és nem csak ráeresztjük őket a sok potira, némi tekergetés után pedig mindenki megy a következő cucchoz (nem túl nagy közösségi élmény).

 

Szóval szerintem go workshop, go szintiklub! :)

Link to comment
Share on other sites

hitspace youtube csatornán láttam régebbi lakossági találkozókat, ha ugyanolyan jelleggel lenne tartva valami okosítás/workshop szinti témában (vagy bármi ami kicsit is "related topic"), az nagyon király lenne. Másik ötlet, van New Yorkban a Dubspot nevű "zenesuli", az ő csatornájukon vannak reverse-engineering videók, a tanulók visznek egy-egy számot amiben valamelyik szinti hangot próbálják meg reprodukálni valahogy. Egy-két ilyet meg lehetne nézni szerintem ha van rá igény

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...