Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Negativ latency ?


Zsolt Tamas

Kérdés

Sziasztok,

Bocs nem tudom pontosan megnevezni a problemamat ezert megprobalom korulirni. Ez enszerintem nem Cubase problema vagyis nem csak Cubase problema valoszinu hogy valamit rosszul allitottam be, mert mas dawban is ugyaz jelentkezett.

Tehat:

A folvett savok kozott van latencia elteres vagyis nincsenek szinkronban. Van egy sav a metronom es van egy gitarsav. A gitarral a negyedeket pengetem akar a metronom. Megis amikor visszajatszom a gitar az kb 1/16-oddal hamarabb uti le. Tehat nem a folvett hanszer szolal meg kesobb (ahogy inkabb logikus lenne) hanem a metronom. Remelem ertheto voltam. (Megjegyeznem hogy a rendszer delay az 7+7ms, de nem hiszem hogy ez lenne a gond mert a gitar nem kesve szolal meg hanem tul koran)

Ha valaki tudja a megoldast amivel tudom orvosolni a dolgot az irja meg, koszi

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

A metronómod sztem az alaplapi hangkártya hangja, így nem a gitár "siet", hanem a metronóm késik lejátszáskor utóbbi latenciája miatt. (?)

Ez persze csak egy tipp.

Igen, igen, a vonatkoztatási rendszer nem mindegy ahogy Einstein is megmondta. Továbbá nem írja a kérdező, hogy mi a felvételi lánc! Gondolom nem szintiből játszik fel gitár hangszínnel, de a hangkártya is fontos lehet amit használ.

Jópofa ez a negatív "késés" megnevezés nekem. Olyan mint a negatívpozitív szám, vagy a fából vaskarika. Tetszett! :)

Link to comment
Share on other sites

OFF:

 

Az üzleti életben előszeretettel használják a "negatív haszon" (=bukta) és a "pozitív veszteség" (=nem várt nyereség, vagy olyan veszteség, ami később megtérült, pl. biztosítással) szófordulatokat is, szintén felettébb viccesen...:)

Link to comment
Share on other sites

Koszi Sracok! - nagyok vagytok! :)

 

Tofi - koszi a valaszert, azt hiszem a lenyegre tappintottal (tapasztalat na...) Az ASIO driverrel lesz a problema. A takk az a helyen van mert a vonalzon is pont ott van a leutes, a gitar viszont siet.

Egy Mackie Blackjack interfeszt hasznalok(nak) es sokat panaszkodtak regebben a driverre a forumokon. A kerdes az hogyan tudnak egy "athidalo" megoldast talalni.

 

- vagy tul kicsire allitottam a latency-t es ezt a driver rosszul kezeli. (most 256-on van, ha nagyobbra allitom lehet megoldodik, akkor viszont nem fogom tudni a midi-nel hasznalni a monitoring-ot, az audional ott nincs nagy baj mert van a blackjacknek hardware monitoringja)

- ujrainstallalom a drivert

- leszedem a Mackie drivert es folrakom az asio4all-t hogy az hajtsa meg az iterface-t?

egyeb otlet? 

amikor hazaerek a melobol meg kiserletezek, majd megirom mire jutottam

Link to comment
Share on other sites

van egy erv is ami a diverproblema ellen szol: amikor MIDI-t jatszok fol a az usb-s midi millenyuzettel akkor is jelentkezik ez a problema tehat akkor is "siet" - ez viszont nem lehet az interface miatt ugyanis a jel nem az interface-en ment be hanem usb-midin, csak kifele jon azon.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...