Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Cubase 1 vagy 2 monitorral?


zsole

Kérdés

Sziasztok !

 

Egy 17 es monitorral dolgozok jelenleg Cubase5-ön.Szeretném lecserélni a monitort nagyobbra, de felvetődött bennem, hogy melyik az ideális méret ( vagy mennyiség ), amellyel kényelmesen lehet dolgozni, jól látható a munkafelület, a keverőpult , a vst-k stb., és melyik a megfelelő felbontás.

 

Jobb e egy nagy monitor, vagy esetleg két kisebb ( megfelelő kártyával )..pl. ezek

http://www.pc-outlet.hu/images/EIZO_S2202W_monitor.jpg

 

 A két monitoros megoldás esetleg lassítja a rendszert ?

 

Köszi ....üdv. Zsole

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

A Jól látható munkafelület a monitor felbontásától függ. Tehát ajánlott az 1920X1080 és akkor szép hosszan látod a sávokat. De ahhoz, hogy ebben a felbontásban normálisan láss, ahhoz méret is kell... tehát 22" illik ehhez a felbontáshoz. Hogy két monitor, vagy egy...ez igazából attól függ, mennyit szeretnél kattintgatni. A két monitoros megoldás sokkal kényelmesebb, mivel egyiken a sávok a másikon a keverőpult. Van aki megcifrázza és 3 monitort használ, és akkor a harmadikon vannak a vst-k :) Igazából ez már szerintem pénz kérdése. De meló megkönnyebbítése szempontjából jó, ha van két monitorod. Ha sokat akarsz látni, akkor meg jó nagy legyen és Full HD felbontású.
És vedd figyelembe azt is, hogy vagy jót vegyél vagy semmit. Inkább adj ki pár ezressel többet, minthogy utána edd az ideget, hogy gagyi. Egyszer kell megvenned úgy is, utána max ha elromlik. Így az én javaslatom: 2db 22" 1920X1080 felbontású monitor :)

Link to comment
Share on other sites

"Így az én javaslatom: 2db 22" 1920X1080 felbontású monitor :)"

Csak a pénztárcádtól függ a dolog 22" vagy 27" :)

A Cubase 7-től a fullscr keverő már alap én az egyik 27" on ezt állítottam be

Kényelmes nem kell lezárni kapcsolgatni az ablakokat

Link to comment
Share on other sites

Én személy szerint 7.5-tel megszoktam az egy monitort, persze kényelmes lenne többet is használni, de így legalább jobban tudok koncentrálni egy bizonyos workflow-ra. Amikor keverek csak a mixer van nyitva (ezt 7.5-ben már jól használhatóvá tették), stb.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...