Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Stormrage

Kérdés

Szervusztok!

 

Egy olyan kerdessel fordulnek a zenesz kollegak fele, hogy, aki Windows-t hasznal es pl asztali gepet, vagy thunderbolt-al ellatott laptopot (de nem apple-t), az probalt-e mar thunderbolt-bol firewire-e alakitani es ugy meghajtani a firewire-es audiointerface-et? Mostani alaplapokrol egyre inkabb hianyzik a firewire port es helyet a thunderbolt veszi at, viszont kifejezetten altalanos thunderbolt - firewire atalkitot nem lattam, csak az apple felet. Valakinek tapasztalatok?

 

Szerintem masokat is erint a kerdes, igy ha valaki tud ezugyben esetleg egy tesztet csinalni, mert rendelkezesre all atalkito/ilyen gep, azt nagyon szepen koszonnem!

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

En azt latom, hogy meg mindig inkabb Mac-en elterjedt a Thunderbolt holott mar Thunderbolt-os eszkozok kozul szamos van amihez elkeszult a Windows driver. Egyik ismeros nezte a PC-ket alkatreszenkent es notebookot is ami tud thunderboltot aztan a vegen egy mac mini-t vett es azon futtatva a windows-t hasznalja az Apollojat.

Link to comment
Share on other sites

jelenlegi gepemen van firewire, es laptopomon is, visoznt a tendencia az, hogy se asztalin se notin inkabb thunderbolt port van, az expresscard is eltuno felben! nyilvan egy asztali gepnel a pci-express-es firewire kartya megoldas, de a laptopnal, ahol pl csak thunderbolt port van, ott nem. igy ha valaki windows-ozik es van thunderbolt portos laptopja, vagy akar asztali gepe, kiprobalhatna egy ilyen atalkitot, ha lehetosege van ra.

Link to comment
Share on other sites

1. kérdés: nem értem hogy jön ide ...

2. kérdés: A laptopod specifikációja szerintvan rajta firewire, így rádugod, ha minden jól megy, örülsz.

http://support.lenovo.com/us/en/documents/pd008989

 

fw-s cuccot szerintem csak akkor végy, ha hosszú távra tervezed a gépet, amire kötve lenne, és ha van megbízható driver támogatása (olvass utána). Ezek a fordítók, adapterek csak plusz hibalehetőségek és szívások. A FW chipset sem mindegy, olvass utána.

Használt holmit, de ha teheted, az újat is próbáld ki a gépeddel, mielőtt megveszed ...

... ja és előbb olvass utána ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...