Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

cubase 5 bemeneti jelszint


Klaudia Kiss

Kérdés

Sziasztok!

Sajnos problémám akadt...
Adott egy külső Emu hangkártya, bedugom a mikrofont, beállítom a jelszintet, és a cubase-ban a bemeneti jelszintet nem érzékeli olyan erővel, mint amit a hangkártyán megadtam. Ha a hangkártyán feljebb állíton a jelet, akkor az már betorzít, de a cubase-ben még akkor sem éri el az ideálisat, de iszonyat torzan vesz fel. Eddig nem volt vele probléma, mindent szuperül fel tudtam venni, és szépen tisztán szólt, a megfelelő jelszinttel.
Van valami ötletetek, a megoldásra?
(már újra telepítettem a hangkártyát is, és a cubase-t is)

Előlre is köszi a válaszokat.

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

A devices setup menüben az emu drivere van kiválasztva. Pár hónapja használom a programot. Hangszereket mikrofonozok be, és éneket veszek fel. Eddig semmi gond nem volt. Elképzelhető, hogy a problémának köze lehet ahhoz, hogy a múltkor próbálgattam a mikrofon jelszintet az emu jelszint szabályzójával, akkor jó párszor a cubase kontroll paneljén lévő bemeneti jelszint jelzője pirosba ment. Persze ilyenkor mindig vissza vettem a jelszintből, de egyszer megjelent egy ablak amibe egy hosszabb szöveg volt amit nem igazán értettem ezért se igent se nemet nem nyomtam, csak bezártam az ablakot. Elképzelhető, hogy bekapcsolt valami limiter? Vagy lehet, hogy véletlenül rákattintottam valamire.. Mert ez kb azóta van, hogy ha a hangkártyán megemelem a jelszintet úgy, hogy már folyamatosan világít a clip és tényleg hallhatóan torz a jel, a cubase kontroll panel bemeneti jelszínt visszajelzőjén akkor is csak egy optimális éppen, hogy a sárgába menő jelszint jelenik meg. A felvett sáv jelét kinagyítva látszik, hogy ha teljesen feltekerem az emu bemeneti jelszint szabályzóját (csak próba), a felvett jel akkor is csak max 50 % . A korábbi felvételeknél volt amelyik sávnál 70-80 % volt a jelszint.

Link to comment
Share on other sites

Mostmár biztos, hogy a bemeneti jelnél van limiter. Mikor megnyitom a mixert, egy új project-nél, akkor a bemeneti sáv tetejénél 0.0 (input gain), de lennt a "Peak Meter Value" nem megy ki nullára, hanem -6.5 nél megáll.. ebből gondolom, hogy valami limitert kapcsoltam be.
Tudja valaki, hogyan lehet ezt kikapcsolni?
 

Link to comment
Share on other sites

Cubase -t próbáld new project>empity üres projecttel, mert előre definiált projecteknél pl. mastering eleve berak plugineket a csatornára.

 

A külső hangkártyádhoz patchmixet használod?Én a 1820m nél anno azt használtam, ott is célszerű default sessiont választani.(illetve ha leegyszerűsített keverőszoft van, akkor mindenképp default módot behívni)

 

Ezek után pedig ott a windows hangkezelője(win7nél: vezérlőpult>hardver és hang> hang >rendszerhangerő beállítása, illetve hang>rendszerhangok módosítása>lejátszás eszközére kattintás>jelszintek fül,illetve felvétel fülnél eszközre kattintani>jelszintek) pl. ha  lejebb van húzva a bemeneti csatorna, vagy a lejátszás akkor okozhat ilyen jellegű problémát.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...