Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

Yamaha A3000 Help!

FLman

Kérdés

Hello! Akinek van ilyen Samplere tudna segíteni? az lenne a gondom,hogy adok neki az előlapon a szintiből egy hangot azt felveszem,majd amikor visszajátszom a mintát olyan mintha rajta lenne valami flanger/phaser effekt pedig mindent fx-et kikapcsoltam benne.Mi lehet a gond? Előre is köszönöm!

Recommended Posts

Hello! Akinek van ilyen Samplere tudna segíteni? az lenne a gondom,hogy adok neki az előlapon a szintiből egy hangot azt felveszem,majd amikor visszajátszom a mintát olyan mintha rajta lenne valami flanger/phaser effekt pedig mindent fx-et kikapcsoltam benne.Mi lehet a gond? Előre is köszönöm!

Nem az hogy visszajátszáskor a szinti is megszólal és csak fázis interferencia lép fel a mikro-szekundumos eltérésből? :)

Hasonló mikor 2 különböző szintiről ua hangot triggereli az ember a billentyűn és olyan flangeresen elszínezett lesz a hang.

RAM hiba kizárható? Az is okozhat ilyent ... esetleg cseréltél/bővítettél benne memóriát mostanában?

Mennyi memória, mekkora modulok vannak benne? Ha kiveszed a memóriákat, és csak az alaplapi 2MB van benne, akkor is csinálja?

Próbáld ki mono sampling-gel is esetleg.

Ja és mennyi a mintavételi freki? A sampler még 5 kHz-en is tud mintát venni (5kHz LoFi beállítás).

Maxra van bővítve 128MB! kipróbálom monoba 5khz-en.Nem cseréltem benne semmit így kaptam..

Szia,

szerintem nyisd fel, vedd ki az összes RAM-ot belőle (4db 72 pin-es SIMM slot). Van benne az alaplapon 2 Mb gyárilag (ezt egyébként ignorálja, ha a max 128 Mb van benne). Próbáld ki a samplinget ezzel az alaplapi memóriával, a legjobb minőségen (44.1 kHz), ha azzal jó, tuti a RAM modulok valamelyike hibás.

Majd sorban páronként tedd vissza a RAM modulokat, samplingeld tele valamilyen nyugisabb v. klasszikus zenével, hallgasd vissza. Lehet helyileg is rossz része egy RAM modulnak, az így kiderül. Csereberékkel kizárható, hogy melyik rossz ...

Attól hogy lát a sampler 128 mB-ot, még lehet hogy van rossz v. részben rossz a modulok között ...

5 khz majdnem a legrosszabb sampling minőség a gépen, forrástól és jelszinttől függően ez is lehet az oka egyébként ...

Érdekes ha csak 1 ramot rakok be ezt írja ki ha mind a 4 et vissza teszem meg megy rendesen! :D

Csak párosával kezeli a ramokat, tehát 2 v. 4 db megy benne. 1-el hibát fog jelezni.

Írtam is, hogy "páronként" rakd vissza ;), elöször 2 db-ot, ezeket csereberéld, majd 4-et.

Ha gyári sample-kat  töltesz be (floppy/SCSI) akkor is van a jelenség?

Ha a RAM hiba kizárható, akkor az előfokra gyanakodnék a bemeneten ... azt tesztelheted, ha mint effektprocit kötöd be, monitorozva a bemenő jelet a kimenetre ...

Apropó: jelszint jól van beállítva? nem lehet, hogy már az A/D konverteren clippel a jel?

Hol a volt tulaj? Nála még működött? Nem próbáltátok, mikor elhoztad?

kipróbáltam úgy jól szól..

Hogy? ;)

Tehát a hangot rajta csak átvezetve a bemenet nem torzít (ua. jelszintnél, mint ahogyan samplingelni próbáltál)?

Az alaplapi 2 Mb Ram-mal 44,1 kHz-es samplingnél is torz a hang?

Mintákat betöltve azok viszont jól szólnak?

Meghallgattam. HW hibához szerintem túl zenei ;)

Mégiscsak valami effektre gyanakodnék (flanger, phaser, tremolo, autowah v. valami hasonló).

A szintit ugyanazorról a kimenetről vetted fel, mint ami a samplerbe megy? A szintin kilőtted az effekteket?

Felvázolhatnád még a konfigot, mi a szinti, hogy kötötted be, milyen kimenetekről, keverő van-e a képben, nincs-e valahol feedback, vagy jelduplázódás ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...